Jelle Bouma

Jelle Bouma

Dr. Jelle T. Bouma M.Sc. is een veelgevraagde spreker en inspirator met als expertisegebieden bedrijfskunde, ondernemerschap, marketing en finance. Kennissen typeren hem als ondernemer en wetenschapper.

In de eerste rol heeft Jelle inmiddels tientallen ondernemende ideeën gerealiseerd en leidt hij bijzonder diverse succesvolle bedrijven. In de tweede rol is hij directeur van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen (rugcic).

Als klein jongetje was Jelle al geïnteresseerd in hoe zaken echt tot in de kern werken. Die academische interesse leidde tot studies en functies bij de Rijksuniversiteit Groningen, de University of California at Los Angeles (UCLA) en het Center for Professional Education St. Charles te Chicago (CPE). Jelle Bouma’s wetenschappelijke werk werd beloond met de doctortitel in de Economie en in de Bedrijfskunde dankzij zijn baanbrekende antwoorden op de vraag: waarom slagen of falen organisatieveranderingen precies?

Als ondernemer is hij sinds zijn 22e voortdurend bezig met uittesten op klanten welke wetenschappelijke inzichten ook in de praktijk meer euro’s opleveren. Jelle Bouma is momenteel onder meer eigenaar van een investeringsmaatschappij in vastgoed en online startups.

Mensen die ooit met hem hebben gewerkt noemen hem nagenoeg zonder uitzondering een Inspirator.

Hij is iemand die theoretische ideeën zo concreet weet te maken dat jij daarmee aan de slag wilt gaan, ze gaat uitproberen, je vol energie inzet om jouw klanten te raken en topklasse resultaten neer te zetten. Mensen kennis aanreiken en meekrijgen, dat is Jelle Bouma op het lijf geschreven.

Jelle is aan Beeckestijn Business School verbonden als docent voor: