Joost Drieman

Joost Drieman

Joost Drieman is eigenaar van Marix International NV, een bureau gespecialiseerd in business consultancy, strategic intelligence en executive coaching. Daarnaast is hij vice president en lid van het directie committee bij M-Brain, waar hij wereldwijd verantwoordelijk is voor intelligence consultancy, een service dat bedrijven helpt bij het opzetten en ontwikkelen van market/competitive intelligence afdelingen door middel van advies, benchmarking assessments, opleiding en implementatie technieken.

Joost heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring in management, strategie en business development. Van 2006 tot 2011 was hij verantwoordelijk voor de business en market intelligence bij Cisco en heeft hij voordien senior management posities bekleed bij o.a.Getronics (KPN), Telindus, Tandem en UB Networks.  In de jaren 90 was hij eveneens werkzaam als adviseur expert bij de Europese Gemeenschap, DG Information Society. Hij is commissaris bij Viadesk BV in Amsterdam.

Joost heeft electronica gestudeerd, gevolgd door een MBA in strategy (UA). Daarnaast heeft hij corporate strategy aan de Harvard Business school gevolgd en een certificate Market Intelligence behaald aan de University of Madison Wisconsin. Hij is nu bezig met het afronden van zijn MSc in Coaching and Development aan de Universiteit van Portsmouth UK.

In 2014 werd Joost genomineerd voor de Meritorious Award door de Society for Strategic and Competitive Intelligence Professionals vanwege zijn expertise op het gebied van intelligence en insight.

Naast Beeckestijn geeft Joost gastcolleges bij de Cox School of Business SMU in Dallas USA.

Joost is aan Beeckestijn Busiess verbonden als docent bij: