Kees Groenewoud

Kees Groenewoud

Drs. Kees Groenewoud (1961) is, na een studie Engelse moderne taalwetenschap met als specialisatie computerlinguïstiek, sinds 1987 werkzaam als consultant, manager en ondernemer werkzaam op het snijvlak van marketing, innovatie en ICT.

Kees begon ooit als marketingconsultant bij Akzo Systems (het latere Akzo Information Services). Vanaf 1989 werd hij sales manager bij en medeoprichter van Livingstones, als gevolg van een management buy out vanuit Akzo. Livingstones werd indertijd één van de marktleiders op het terrein van wat we nu CRM/campagne managementsystemen noemen.
In 1996 stapte Kees over als senior management consultant naar Twynstra Gudde om zich te bekwamen in het organisatieadvieswerk. Na een jaar (van 2000 tot 2001) in de reclame werkzaam geweest te zijn, stapte hij in 2001 over naar Omnidata, een van de voorlopers van het huidige Cendris, om daar vorm te geven aan de business consultancy en campagne management activiteiten. Later werd hij directeur van Cendris Business Consulting, een business unit binnen Cendris die zich bezighoudt met advies over en implementatie van multichannel marktbewerkingsprogramma's voor uiteenlopende opdrachtgevers.
Momenteel is Kees directeur van Cmotions - Cmotions helpt profit en non profit organisaties klantgerichter te werken door o.a. het omzetten van klantdata en andere data in kennis voor het maximaliseren van de waarde van en voor de klant. Zowel via offline als via online kanalen. 

Zijn expertise betreft de volgende vakgebieden: creatief ondernemerschap, marketing, sales, customer service en consultancy.

Kees is medeauteur van Salesforce Automation, succesvol implementeren (Samson, 2000) en (mede)auteur van verschillende artikelen op het gebied van (direct)marketing. Daarnaast is hij voorzitter van de jury van de nationale data quality award, docent bij Beeckestijn Business School en medeoprichter van de commissie datakwaliteit van de DDMA.