Kirsten Wagenaar

Kirsten Wagenaar

Kirsten Wagenaar is afgestudeerd psycholoog en vanaf 2005 actief met online communities en discussiefora. In 2008 stapt ze als één van de eersten in Nederland in de rol van Community Manager van het online community-platform van de Kamer van Koophandel: Hallo! 

Nadat ze ervaart wat de impact van een online (klant)community voor een organisatie kan betekenen, start ze begin 2010 als online community consultant bij Social Media-bureau KREM en later eFocus. Hier is ze onder andere actief in online community projecten voor SNS Bank, Merck Serono, Nive Opleidingen, Ministerie BZK, AgentschapNL, Genzyme en CZ Direct. Vanaf medio 2013 werkt Kirsten als zelfstandig professional via haar eigen bureau Waves & Wires, van waaruit ze werkt voor opdrachtgevers zoals de Consumentenbond, Schiphol Group, FloraHolland en Alliander. Waves & Wires biedt diensten aan op strategisch (community concept), tactisch (begeleiding van implementatie trajecten) en operationeel (‘on the job’ coaching van de interne organisatie zoals community manager, community redactie ed.) niveau. 

Ook is Kirsten oprichter van de Nederlandse vereniging voor community management waar zij van 2011 tot 2015 voorzitter was en geeft zij elke maand tweedaagse community management-trainingen via onder andere Frankwatching Trainingen. Verder is Kirsten actief als spreker en blogt zij regelmatig over community building en community management.

Kirsten is docent bij: