Maurice Bakker

Maurice Bakker

Drs Maurice Bakker rondde in 1988 zijn studie bedrijfseconomie af aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn interesse voor het CRM vak ontstond tijdens het gelijktijdig volgen van twee specialisatievakken marketing en informatica. Na zijn studie was hij als CRM-consultant verantwoordelijk voor verschillende database marketingtrajecten. Met name in de Business-to-Consumer markt heeft hij veel bedrijven (o.a. Center Parcs en Gran Dorado) ondersteund bij het optimaliseren van het respons- en koopgedrag van klanten (RFM kenmerken). 
Daarna is hij als CRM-programmamanager aan de slag gegaan bij een groot aantal financiële instellingen waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, ONVZ. Tijdens deze bedrijfsbrede veranderingstrajecten heeft hij de politieke krachten leren kennen van een CRM-traject.

Na bijna 10 jaar actief te zijn geweest als senior adviseur en projectmanager in CRM-trajecten verplaatste hij zijn aandacht naar het commerciële vlak, werd lid van de senior management board van PinkRoccade finance. In die functie was hij verantwoordelijk voor het opzetten van een CRM sales taskforce binnen PinkRoccade. In die periode heeft hij veel ervaring opgedaan met de commerciële dynamiek in de CRM markt. In 2003 startte hij zijn een eigen CRM adviesbureau. Zijn eerste CRM opdrachten leidde hem langs een aantal non profit organisaties. In 2004 richtte hij samen met Wil Wurtz en René Bickel Metrics & More op.

Als projectmanager heeft hij vele bedrijfsbrede CRM-projecten geleid en even zovele wijze lessen geleerd. Bijna alle valkuilen heeft hij van dichtbij mogen meemaken. Deze ervaringen neemt hij nu o.a. mee naar de opleidingen van Beeckestijn Business School. Maurice is tevens auteur van vele artikelen over CRM, spreker op CRM-congressen binnen de Benelux en docent.