Oscar Diele

Oscar Diele

Oscar Diele (1970) begon zijn carrière in 1993 bij Wehkamp. In de functie van manager e-commerce was hij verantwoordelijk voor de transitie van traditioneel postorder bedrijf naar de grootste webwinkel van Nederland. In 2004 begon Oscar als marketing directeur bij eBay. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de overname van Marktplaats.nl door eBay en de verder groei van het platform.In 2007 werd Oscar Vice President e-commerce bij TomTom waar hij wereldwijd de online marketing- en sales activiteiten leidde.

Van 2009 tot 2014 was Oscar aandeelhouder en Chief Marketing Officer bij Spil Games, de marktleider in online casual games. De spelletjes platformen van Spil Games trekken wereldwijd ruim 200 miljoen unieke bezoekers per maand. In 2014 is het bedrijf verkocht aan een Amerikaanse investeerder. Op dit moment is Oscar verantwoordelijk voor de digitale transformatie van beursgenoteerde onderneming TNT waar hij de wereldwijde online marketing- en sales activiteiten leidt.

In 2012 werd Oscar verkozen tot Marketeer of the Year door Tijdschrift voor Marketing, NIMA en Platform Innovatie Marketing (PIM).

Bij Beeckestijn Business School geeft Oscar college voor de post-HBO opleiding E-commerce.