Patrick Petersen

Patrick Petersen

Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick (@onlinemarketeer op Twitter) komt niet zomaar langs voor het neerleggen van een eenzijdige lering. Zijn colleges zijn voorzien van aansprekende cases, video’s en elk college is up-to-date gemaakt en gericht op de enige juiste manier van leren: interactie. “Daarnaast is de student van tegenwoordig goed voorbereid. Naast de didaktiek en gevatte lesstof moet je als docent Boeien & Binden!”

Blogger (zie zijn www.onlinemarketeer.tv), oprichter van SocialMedia.nl, vlogger, online TV-journalist (AtMost.TV), Twitterazzi, docent en bestseller auteur Patrick Petersen (1972) komt niet zomaar langs ‘om een verhaaltje te houden’. Zijn marketingboeken zijn evergreens, genomineerd voor de PIM Marketingliteratuurprijs en standaardwerken op alle grote HBO’s en post-HBO’s in Nederland op gebied van online en digitale marketing, o.a. Handboek Online Marketing, Handboek Mobile Marketing & Handboek Content Strategie (AdfoGroup).

Zijn eigen marketingmodellen vormen een aannemelijk rode draai in zijn lessen en het delen van ervaringen. Petersen studeerde Communicatie in Utrecht en Bestuurskunde (Sociale Wetenschappen) aan de EUR. Hij studeerde af op eigen theorieën die de basis vormde van zijn marketingboeken.

Sinds 1998 stopt hij veel energie in zijn bureaus, hij adviseert en produceert voor diverse grote organisaties; ‘Alleen maar vertellen hoe het moet en dan wegrennen is niet hoe het moet. Met AtMost produceren wij tevens de online uitingen en analyseren wij de campagnes tot en met de bijschaving voor beoogd succes’.

Patrick Petersen is bij Beeckestijn Business School docent voor de opleidingen Digital & Online Marketing, Social Media, Online Marketeer, en Content Marketing & Cross Media.