Wil Wurtz

Wil Wurtz

Wil Wurtz is CRM-deskundige van het eerste uur, managing partner bij Metrics & More, docent bij Beeckestijn Business School, mede-oprichter van Platform Klantgericht Ondernemen (voorheen CRM Association NL) en wekelijks commentator bij het radioprogramma De BNR Klantenshow.

Drs Wil Wurtz is afgestudeerd als psycholoog met als specialisme cognitieve psychologie, wat de basis vormt voor kennistechnologie. Vanuit die achtergrond heeft hij zich tijdens een tienjarige loopbaan in het marktonderzoek bewogen op het snijvlak van ICT en marketing.

In 1986 werd hij lid van de Raad van Bestuur van het beursgenoteerde InterView Europa n.v. (tegenwoordig onderdeel van Synovate) een internationaal gerenommeerd marktonderzoekbureau. In die functie was hij verantwoordelijk voor Informatie-systemen & Productie en begeleidde hij de ontwikkeling van software voor callcenters en de installatie daarvan bij marktonderzoekbureaus in diverse Europese landen en in Azië. Ook gaf hij leiding aan grootschalige (internationale) projecten voor bedrijven als IBM, VNU, General Motors.

In 1991 was hij mede-oprichter van MSP Associates b.v. een CRM adviesbureau van het eerste uur, bekend van de Customer Marketing methode. Daarmee verbreedde hij zijn werkterrein naar het toepassen van methoden en technieken voor het verbeteren van effectiviteit en efficiency van verkoop en marketing. Hij werkte voor o.a. ING, Postbank, Volkswagen, Audi, UPC, TPG Post, DHL, Unicef, Xerox, Wegener.

Als auteur van enkele boeken, waaronder Zakboek Sales Management, een reeks artikelen en als spreker op congressen en seminars heeft hij een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Customer Relationship Management in Nederland. In 2002 stond hij aan de basis van CRM Association.nl (nu Platform Klantgericht Ondernemen) waarvan hij tot voor kort voorzitter was. Per 1 januari 2006 is hij daar part-time directeur. Sinds 2004 is hij partner in Metrics & More een actiegericht CRM adviesbureau. In die functie werkte hij voor o.a. Kempen & Co., Merial, Organon, Sony Benelux.

Wil is aan Beeckestijn Business School verbonden als kerndocent voor de post-HBO opleiding  Customer Relationship Management (CRM 2.0).