E-commerce (verkorte opleidingen)

Up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen het e-commerce vakgebied

Geen enkele organisatie kan zich nog permitteren niet online actief te zijn. Dat online verkopen aan consumenten jaarlijks met dubbele cijfers groeit en sporen in de winkelstraat nalaat is bij iedereen nu wel bekend. E-business en e-commerce als vakgebieden groeien gestaag en het strategisch belang ervan neemt toe.

Ook binnen B2B is er een enorme verschuiving gaande richting e-commerce. Werden in het verleden nog reserve-onderdelen via telefoon of verkopers verkocht, nu wordt het merendeel van spareparts online aan de man gebracht. Niet alleen omdat online zaken doen voor klanten prettiger is, maar ook kan het aan verkoperszijde grote kostenvoordelen met zich meebrengen. Zowel leveranciers, groothandels als resellers zijn online actief.

De e-commercemarkt neemt gestaag meer en meer marktaandeel over van de fysieke winkels. Vooral door de groei aan apps voor smartphones en tablets. Maar er komen nieuwe spelers aan die beter aan de verwachtingen van de afnemers kunnen voldoen. Denk aan China, social economy start-ups en bestaande organisaties met nieuwe proposities en channels. Ook afnemers in B2C en B2B veranderen hun werkwijze door e-commerce. De verwachting komt steeds hoger te liggen, van belang daarom om sterke strategieën te ontwikkelen op het gebied van customer journeys, omnichannel aanbod, service excellence en markt- en vooral klantkennis op te bouwen (business intelligence en customer insights).

Een e-commerce strategie ontwikkelen en implementeren

Zowel b2b als b2c organisaties zullen een visie moeten ontwikkelen op e-commerce en online zaken doen. Wordt het een aanvulling of een extra kanaal op de huidige bricks? Gaat online ook geïntegreerd worden in de huidige fysieke kanalen? Gaan we via e-commerce ook andere (buitenlandse) markten bedienen? Door e-commerce worden de bestaande grenzen van organisaties verlegd en komen er nieuwe spelers op de markt. Geen enkele organisatie kan overleven zonder kennis op het gebied van e-commerce. 

Tijdens de korte opleiding E-commerce leert u niet alleen alles over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en e-business. Ook behandelen we verschillende business modellen en e-commerce strategieën en komen concrete zaken als een (e-commerce) website, conversie, usability, search, pricing, logistics, e-fulfilment en organisatie aan bod.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges, 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Leusden, Utrecht

Meer informatie

College-inhoud en onderwerpen

De korte opleiding E-commerce bestaat uit zes colleges. De opleiding leert u concreet hoe u aan de slag kunt met e-commerce. 

Colleges tijdens de opleiding E-commerce:

 1. E-commerce trends, business modellen, strategie en plan
 • De rol van mobile, veranderende business modellen, inzet marktplaces, omnichannel marketing, customer journey’s, E-commerce funnelm, kanaal conflicten.
 1. Bouw van een e-commerce site & app
 • Onderdelen van een e-commerce platform/ website, zelf bouwen versus standaard pakket, mobile first strategie, mobiele website en/of app?, integratie met systemen, security.
 1. Usability & Conversieoptimalisatie
 • Usability op mobiel versus desktop, user experience & conversie optimalisatie, online verleiden en persuasion, usability tests, do’s en don’ts.
 1. Search en Digital Analytics
 • Zoekmachine marketing en optimalisatie, digital en webanalytics, tools.
 1. Pricing, logistics en e-fulfilment
 • Assortiment strategie, pricing en verdienmodellen, supply chain management, organisatie en beheer van purchase to pay, voorraadbeheer, distributie & retouren, juridische aspecten.
 1. Organisatie en management binnen e-commerce & werkcollege
 • Managen van e-commerceprojecten: agile en scrum, vragen stellen over je plan

Individuele opdracht (optioneel)

U schrijft uw eigen e-commerce plan voor uw organisatie of opdrachtgever waardoor u de theorie meteen leert toepassen in de praktijk. U verlaat de opleiding dus met uw eigen e-commerce plan, -strategie en uitvoering, getoetst door docenten en experts. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin u uw plan toelicht.

De individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. Het schrijven van een plan vinden we belangrijk omdat de tijdens de colleges opgedane kennis gelijk in de praktijk kan worden gebracht. We verwachten geen dikke rapporten maar een strategisch en praktisch plan waarmee u direct in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt. U verlaat dus de opleiding met een e-commerce plan, begeleid en getoetst door docenten en experts.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding E-commerce?

Deze opleiding is erop gericht om professionals verder te helpen met alle uitdagingen die e-commerce biedt. U wordt wegwijs gemaakt in de wereld van e-commerce door het toepassen van de laatste onderzoeken, cases, modellen en praktijkervaringen van docenten die ook daadwerkelijk de praktijk kennen.

In deze opleiding leert u hoe de e-commerce kansen en bedreigingen te analyseren en vervolgens kunt omzetten in een concreet e-commerce plan. U leert een e-commerce strategie opzetten en deze te implementeren in uw eigen organisatie. U rondt de opleiding af met een eigen e-commerce plan waarmee u direct in de praktijk aan de slag kunt.

Wat bereikt u met de opleiding E-commerce?

 • Beheersing van strategie en praktijk van e-commerce;
 • Helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen het e-commerce vakgebied;
 • Een eigen geschreven e-commerce plan, direct geschikt voor implementatie en getoetst door professionals uit de praktijk;
 • U behaalt uw diploma E-commerce (indien u geen individuele opdracht opstelt, ontvangt u een certificaat van deelname); 
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding E-commerce bedoeld?

Deze opleiding is bestemd voor e-commerce managers, marketing managers, marketeers, projectmanagers, sales managers, channel managers, adviseurs, marketing analisten, product managers of marketingcommunicatiemanagers betrokken bij de planning en/of de uitvoer van e-commerce activiteiten binnen organisaties. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding E-commerce kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 -21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra clinics, werkcolleges en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De opleiding E-commerce wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 6 colleges overdag, gegeven op 3 dagen (op één vaste dag in de week) met 2 colleges van 3 uur per dag. De collegetijden zijn dan van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur. 

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen. Daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met Beeckestijn Business School en onze manier van werken.
De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor de opleiding E-commerce:

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties voor de opleiding E-commerce

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 5 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden

Gerelateerde opleidingen