E-commerce (korte opleiding)

Up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen het e-commerce vakgebied

Geen enkele organisatie kan zich nog permitteren niet online actief te zijn. Dat online verkopen aan consumenten jaarlijks met dubbele cijfers groeit en sporen in de winkelstraat nalaat, is bij iedereen nu wel bekend. E-business en e-commerce als vakgebieden groeien gestaag en het strategisch belang ervan neemt toe.

Ook binnen B2B is er een enorme verschuiving gaande richting e-commerce. Werden in het verleden nog reserve-onderdelen via telefoon of verkopers verkocht, nu wordt het merendeel van spareparts online aan de man gebracht. Niet alleen omdat online zaken doen voor klanten prettiger is, maar ook kan het aan verkoperszijde grote kostenvoordelen met zich meebrengen. Zowel leveranciers, groothandels als resellers zijn online actief.

De e-commercemarkt neemt gestaag meer en meer marktaandeel over van de fysieke winkels. Vooral door de groei aan apps voor smartphones en tablets. Maar er komen nieuwe spelers aan die beter aan de verwachtingen van de afnemers kunnen voldoen. Denk aan China, social economy start-ups en bestaande organisaties met nieuwe proposities en channels. Ook afnemers in B2C en B2B veranderen hun werkwijze door e-commerce. De verwachting komt steeds hoger te liggen, van belang daarom om sterke strategieën te ontwikkelen op het gebied van customer journeys, omnichannel aanbod, service excellence en markt- en vooral klantkennis op te bouwen (business intelligence en customer insights).

Een e-commerce strategie ontwikkelen en implementeren

Zowel b2b als b2c organisaties zullen een visie moeten ontwikkelen op e-commerce en online zaken doen. Wordt het een aanvulling of een extra kanaal op de huidige bricks? Gaat online ook geïntegreerd worden in de huidige fysieke kanalen? Gaan we via e-commerce ook andere (buitenlandse) markten bedienen? Door e-commerce worden de bestaande grenzen van organisaties verlegd en komen er nieuwe spelers op de markt. Geen enkele organisatie kan overleven zonder kennis op het gebied van e-commerce. 

Tijdens de korte opleiding E-commerce leer je niet alleen alles over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en e-business. Ook behandelen we verschillende business modellen en e-commerce strategieën en komen concrete zaken als een (e-commerce) website, conversie, usability, search, pricing, logistics, e-fulfilment en organisatie aan bod.

Deze opleiding is een korte variant van de uitgebreidere post-HBO opleiding E-commerce.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 12:00 en/of 13:00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges, 2 maanden
Kosten: € 2.580,- all in (excl. BTW)
Locaties: Amsterdam, Leusden, Utrecht

Meer informatie

De korte opleiding E-commerce bestaat uit zes colleges. De opleiding leert je concreet hoe je aan de slag kunt met e-commerce. 

College-onderwerpen korte opleiding E-commerce

 • E-commerce trends, business modellen, strategie en plan 
 • Bouw van een e-commerce site & app
 • Usability & Conversieoptimalisatie
 • Search en Digital Analytics
 • Logistics en e-fulfilment
 • Organisatie en management binnen e-commerce & werkcollege

​​Facultatief college

 • Onderwerp: Marketing & klantdata: wat mag wel en niet?
 • Je bepaalt zelf of je het facultatieve college wilt bijwonen.
 • Een facultatief college duurt 2 uur en vindt overdag plaats op onze locatie in Leusden.

Individuele opdracht 

 • Je stelt een e-commerce plan op voor jouw organisatie of voor een relatie
 • Je verlaat de opleiding met een eigen e-commerce plan, strategie en uitvoering
 • Je wordt begeleid en getoetst door docenten en experts
 • Je rondt de opleiding af met een eindgesprek waarin je je plan toelicht

Heb je op dit moment al vragen over de individuele opdracht? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Resultaat: wat bereik je met de opleiding E-commerce?

Deze opleiding is erop gericht om professionals verder te helpen met alle uitdagingen die e-commerce biedt. Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van e-commerce door het toepassen van de laatste onderzoeken, cases, modellen en praktijkervaringen van docenten die ook daadwerkelijk de praktijk kennen.

In deze opleiding leer je de e-commerce kansen en bedreigingen te analyseren en hoe je dit vervolgens kunt omzetten in een concreet e-commerce plan. Je leert een e-commerce strategie op te zetten en deze te implementeren in jouw eigen organisatie. Je rondt de opleiding af met een eigen e-commerce plan waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.

Kortom: wat bereik je met de opleiding E-commerce?

 • Beheersing van strategie en praktijk van e-commerce;
 • Helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen het e-commerce vakgebied;
 • Een eigen geschreven e-commerce plan, direct geschikt voor implementatie en getoetst door professionals uit de praktijk;
 • Je behaalt je diploma E-commerce; 
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na je opleiding. 

Voor wie is de opleiding E-commerce bedoeld?

Deze opleiding is bestemd voor professionals die betrokken zijn bij de planning en/of de uitvoer van e-commerce activiteiten binnen organisaties. Je wilt je huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

 • Aantal jaren werkervaring
 • HBO werk- en denkniveau

Veel voorkomende functies tijdens deze opleiding

 • E-commerce managers
 • Marketingmanagers
 • Marketeers
 • Projectmanagers
 • Salesmanagers
 • Channelmanagers
 • Adviseurs
 • Marketing analisten
 • Productmanagers
 • Marketingcommunicatiemanagers

Twijfel je over welke opleiding het best aansluit bij jouw ervaring en wensen?

Neem contact op voor vrijblijvend studieadvies via chat, info@beeckestijn.org of telefonisch 088 -147 41 00.

Collegetijden en -duur

De opleiding E-commerce kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 -21.30 uur.  De totale duur van de opleiding is ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De opleiding E-commerce wordt ook gegeven als dagopleiding. Je krijgt dan 6 colleges van 3 uur, verspreid over maximaal 5 dagen. ​De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en/of van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €1.990,-
Vakliteratuur & e-learning €195,-
Coaching & eindgesprek €395,-
Totaalprijs €2.580,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW
 • Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer

Wij geven je graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen. Daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat je uitgebreid kennis kunt maken met Beeckestijn Business School en onze manier van werken.
De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft je een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor de opleiding E-commerce:

maandag 28 mei 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 30 mei 2018, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 11 juni 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 25 juni 2018, 19.00 - 20.00, Webinar

Startdata & locaties

Start
Locatie
Donderdag 27 september 2018
Utrecht
Donderdag 27 september 2018
Rotterdam
Donderdag 27 september 2018
Eindhoven
Donderdag 27 september 2018
Zwolle
Dinsdag 2 oktober 2018
Leusden
Donderdag 4 oktober 2018
Amsterdam
Woensdag 31 oktober 2018 (dagopleiding)
Leusden
Woensdag 31 oktober 2018 (dagopleiding)
Amsterdam

Gerelateerde opleidingen