E-mailmarketing (korte opleiding)

Haal meer uit e-mailmarketing

De opleiding e-mailmarketing leert je een van de belangrijkste digital marketing instrumenten goed in te richten en te managen. Je leert veel over gebruik van teksten en afbeeldingen, selecteren doelgroepen, testen en het verhogen van de effectiviteit van je e-mailmarketing resultaten.

Je leert:

 • De laatste ontwikkelingen op het gebied van e-mailmarketing  
 • Optimaliseren gebruik van teksten en afbeeldingen
 • Wet- en regelgeving op het gebied van e-mailmarketing
 • E-mailmarketing processen, systemen en executie
 • Testen, analyseren, meten en bijsturen

Je leert niet alleen theorie, maar past deze theorie ook meteen toe in de praktijk. Zo maak je meteen al een eerste slag in het verbeteren van je E-mailmarketing in zowel b2b, b2c als non-profit organisaties!

In het kort

College: Avondopleiding: 14.30 - 21.30 uur (incl. diner) en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 3 dagen
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Leusden, Utrecht

Meer informatie

Thema’s en onderwerpen van de opleiding e-mailmarketing

De opleiding e-mailmarketing bestaat uit 3 collegedagen. De opleiding leert je hoe je praktisch en concreet met e-mailmarketingvraagstukken aan de slag kunt. 

 • Dag 1: E-mailmarketing strategie en conceptontwikkeling 
 • Dag 2: E-mailmarketing management en executie
 • Dag 3: E-mailmarketing optimalisatie en conversieverhoging

Toepassing in de praktijk

Je leert niet alleen theorie, maar past deze theorie ook meteen toe in de praktijk door het uitvoeren van concrete opdrachten. Zo maak je meteen al een eerste slag in het verbeteren van de performance  van je e-mailmarketing! Ben je nog niet actief met e-mailmarketing, dan hebben wij genoeg leuke cases beschikbaar waaraan je kunt werken. 

Resultaat: wat bereik je met de opleiding E-mailmarketing?

De opleiding e-mailmarketing leert je een van de belangrijkste digital marketing instrumenten goed in te richten en te managen. Je leert veel over gebruik van teksten en afbeeldingen, selecteren doelgroepen, testen en het verhogen van de effectiviteit van je e-mailmarketing resultaten. Tijdens de opleiding ga je ook  concreet met het geleerde aan de slag. Je krijgt ruim voldoende (praktisch) inzicht in en kennis over de middelen, tools, theorie en technieken om succesvol aan de slag te gaan met e-mailmarketing zodat de effectiviteit van je e-mailmarketing campagnes aanzienlijk zal toenemen.

 • Binnen 4 weken beheers je de strategie en praktijk van e-mailmarketing
 • Je bent helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied
 • Je weet hoe je teksten en afbeeldingen beter kunt afstemmen op de doelgroep
 • Je weet hoe je met testen en nieuwe technieken de conversie kunt verbeteren
 • Je kent de beschikbare tools en technieken en kunt hiermee actief aan de slag
 • Je kunt deze kennis toepassen op jouw eigen e-mailmarketing in zowel b2b als b2c 
 • Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding een certificaat van deelname
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na je studie. 

Voor wie is de opleiding e-mailmarketing bedoeld?

De opleiding e-mailmarketing is bedoeld voor (online) marketeers, direct marketeers, e-mailmarketing professionals en communicatieprofessionals die e-mailmarketing succesvol willen (gaan) inzetten en een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van e-mailmarketing. Je wilt je huidige kennis verbreden en verdiepen en wilt deze graag toepassen in praktijk.

Vooropleiding

Je beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en je bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. 

Collegetijden en -duur

De korte opleiding e-mailmarketing duurt 3 collegedagen. De collegetijden zijn van de dagopleiding zijn 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur. De collegetijden van de avondopleiding zijn van 14:30 - 17:30 en van 18:30 - 21:30 uur. De colleges worden op één vaste dag in de week gegeven, verspreid over 3 weken. 

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, e-learning, opdrachten). De opleiding is uitstekend te volgen naast een drukke baan.  

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur, e-learning, arrangementskosten t.w.v. € 195,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 mei 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet juist.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding e-mailmarketing verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Marc Borgers
  Marc Borgers
  Marc Borgers is partner bij Borgers&Straathof en co-auteur van het boek Succesvolle e-mailmarketing. Hij is tevens oprichter en erelid van de Nederlandse... Lees meer
 • Michael Straathof
  Michael Straathof
  Michael Straathof is Senior Consultant en partner bij Borgers&Straathof, onafhankelijk adviesbureau voor dialoogmarketing strategie en optimalisatie. Hier houdt... Lees meer
 • Willem Stam
  Willem Stam
  Willem Stam verzorgt als e-mail consultant adviestrajecten voor diverse opdrachtgevers. Sinds 2012 is hij met zijn bedrijf Postmastery actief op het terrein van e-mail... Lees meer

Wij geven je graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat je uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft je een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveaus. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De volgende proefcolleges voor deze opleiding worden gegeven op:

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locatie E-mailmarketing (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Utrecht, Amsterdam, Leusden
Start:
donderdag 12 oktober 2017
Locaties:
Avondopleiding: Leusden, Amsterdam, Utrecht