E-mailmarketing (korte opleiding)

Haal meer uit e-mailmarketing

E-mail is één van de meest gebruikte digitale marketinginstrumenten binnen de marketingcommunicatiemix. Het is een efficiënt instrument om uw doelgroep gericht en tegen relatief lage kosten te bereiken. Meetbaar, flexibel en stuurbaar zijn enkele begrippen die op e-mailmarketing van toepassing zijn. Om e-mailmarketing succesvol in te zetten, is echter meer nodig dan alleen een e-mailprogramma. Processen, organisatie, timing en content zijn enkele andere factoren die minstens net zo belangrijk zijn voor succesvolle emailmarketing. 

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht

Meer informatie

De opleiding E-mailmarketing bestaat uit 6 vaste avondcolleges. De opleiding leert u hoe u praktisch en concreet aan de slag kunt met e-mailmarketing. U leert wat er bij e-mailmarketing komt kijken, welke ontwikkelingen te herkennen zijn en welke tools u kunt gebruiken om dit vak goed uit te oefenen. Er wordt in deze opleiding gewerkt met enkele theoretische modellen, maar de opleiding heeft vooral een praktische insteek met veel casussen. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een basisplan om e-mailmarketing in uw organisatie goed te introduceren of te professionaliseren, zodat u direct gefundeerd aan de slag kunt. 

Thema’s en onderwerpen van de opleiding e-mailmarketing

College 1: Introductie, klantcontactstrategie, conceptontwikkeling & campagne-mangement
College 2a: E-mailmarketing database opbouw en selecties 
College 2b: Wet- en regelgeving 
College 3: Teksten voor e-mailings
College 4: Optimalisatie: testen, design, mobile, social
College 5a: E-mailmarketing management, organisatie, processen en executie 
College 5b: E-mailmarketing verzending & deliverability)
College 6: Plenair beoordelen nieuwsbrieven, campagneflows, designs, testplannen, management etc.

Individuele opdracht (optioneel)

Tijdens de opleiding hebt u de mogelijkheid uw eigen e-mailmarketingplan voor uw organisatie of opdrachtgever te schrijven. Het schrijven van dit plan zorgt voor een optimale vertaalslag van de aangeboden lesstof naar de eigen dagelijkse praktijk. U haalt zo het maximale uit deze opleiding en verlaat de opleiding met een eigen plan, strategie en uitvoering. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten. U sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin u uw eigen plan toelicht.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding E-mailmarketing?

De opleiding e-mailmarketing leert u hoe u marketingdoelstellingen door vertaalt naar een succesvolle e-mailmarketing strategie en deze in de praktijk implementeert. U leert de essentie van het e-mailmarketing vak en wordt een volwaardig gesprekspartner op het gebied van e-mailmarketing. U ontwikkelt uw eigen visie en strategie op het gebied van e-mailmarketing. Ook leert u alles over e-mailmarketing strategie, creatie, technologie, management, planning, optimalisatie en conversieverbetering en hoe u dit toepast binnen uw eigen organisatie. De meest actuele regelgeving over e-mailmarketing komt ook aan bod. De opleiding geeft u direct praktische tips en verbeterpunten om direct mee aan de slag te gaan en zo vanaf college 1 meer uit uw e-mailmarketing te halen.

 • Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van e-mailmarketing en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied en bent u in staat om een e-mailmarketing visie, strategie en concept te ontwikkelen.
 • U weet uw marketing- en communicatiedoelstellingen te bereiken met een goed doordachte e-mailmarketing aanpak.
 • U hebt overzicht over de beschikbare technieken, tools en middelen op het gebied van e-mailmarketing en kunt hiermee actief aan de slag.
 • U schrijft (optioneel) uw eigen e-mailmarketingplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'E-mailmarketing'.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de e-mailcouncil van de DDMA.

Voor wie is de opleiding e-mailmarketing ontwikkeld?

De opleiding e-mailmarketing is bedoeld voor (online) marketeers, direct marketeers, e-mailmarketing professionals en communicatieprofessionals die e-mailmarketing succesvol willen (gaan) inzetten en een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van e-mailmarketing. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en wilt deze graag toepassen in praktijk.

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk.

Collegetijden en -duur

De opleiding e-mailmarketing kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)). 

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

DDMA-leden ontvangen 20% korting op het collegegeld van deze opleiding.

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet juist.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding e-mailmarketing verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Marc Borgers
  Marc Borgers
  Marc Borgers is partner bij Borgers&Straathof en co-auteur van het boek Succesvolle e-mailmarketing. Hij is tevens oprichter en erelid van de Nederlandse... Lees meer
 • Michael Straathof
  Michael Straathof
  Michael Straathof is Senior Consultant en partner bij Borgers&Straathof, onafhankelijk adviesbureau voor dialoogmarketing strategie en optimalisatie. Hier houdt... Lees meer
 • Rob Woelinga
  Rob Woelinga
  Rob Woelinga richtte samen met  Wim van der Mark in 1990 het Instituut voor Direct Marketing Kennis (IDMK) op. Inmiddels behorend tot de Beeckestijn groep. Hij... Lees meer
 • Willem Stam
  Willem Stam
  Willem Stam verzorgt als e-mail consultant adviestrajecten voor diverse opdrachtgevers. Sinds 2012 is hij met zijn bedrijf Postmastery actief op het terrein van e-mail... Lees meer
 • Ingrid Terpstra
  Ingrid Terpstra
  “Dialoog marketeer met passie voor Fact based marketing” Ingrid is een enthousiaste en resultaatgerichte Marketeer met een sterk gevoel voor E-commerce.... Lees meer
 • Kees Groenewoud
  Kees Groenewoud
  Drs. Kees Groenewoud (1961) is, na een studie Engelse moderne taalwetenschap met als specialisatie computerlinguïstiek, sinds 1987 werkzaam als consultant,... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De volgende proefcolleges voor deze opleiding worden gegeven op:

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locatie E-mailmarketing (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
maandag 10 april 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
woensdag 19 april 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam, Leusden