Marketing Automation & Campagne Management

Verbeter je marketingorganisatie door nieuwe kennis
8,7
12 reviews
Leer met welke (proces) verbeteringen je een hogere ROI behaald
Rond de opleiding af met je eigen marketing automation & campagne management plan
Voor marketeers die data willen inzetten voor een betere aanpak
Course background image
Opleidingstype
Post-HBO opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 24 september, 2024
Tijdsduur
9 colleges, 5 dagen of 9 avonden
Totaalprijs
€ 4.690,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Programma

Veel organisaties zien de kracht van marketing automation om klanten stap voor stap door de journey te leiden. Daarbij worden (marketing) campagnes steeds persoonlijker. Maar wat kan je precies met marketing automation? En hoe kan je dit toepassen voor jouw werk- of opdrachtgever? Met de post-HBO opleiding Marketing Automation & Campagne Management ontwikkel je zelf een concrete aanpak. Je wordt meegenomen in de trends, tools en technologieën. Daarbij leer je keuzes te maken en waar de grootste ROI uitkomt. Natuurlijk hou je daarbij rekening met de regels rondom privacy.  

NA DE OPLEIDING

✔️Heb je specifieke kennis, kunde en know how op het gebied van campagne management 
✔️Ben je relevanter voor je klant en bouw je aan een betere relatie  
✔️Maak je marketing automation schaalbaar en werkbaar voor jouw organisatie 
✔️Heb je jouw eigen strategie en aanpak ontwikkelt, die je direct kan implementeren 
✔️Weet je hoe je marketing automation continu test en optimaliseert. 

opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 9 klassikale colleges, een Casedag en het maken van een marketing automation & campagne management plan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk. 

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken. 

Module 1 - Introductie, ontwikkelingen en uitleg plan

 • Marketing Automation fundamentals, systemen en plan

 • Bouwstenen van campagne management 

Module 2 - Kanaalvoorkeur, leadgeneratie & conversie 

 • Kanaalvoorkeuren en customer journey optimalisatie
 • Leadgeneration en klantontwikkeling
 • Conversie & crossselling tactieken

Module 3 - Organisatie & Implementatie 

 • Implementeren en inrichten van Marketing Automation
 • Marketing analytics en accountability
 • Campagne management organisatie, processen & executie
 • Actief aan de slag met je marketing automation campagneplan en business case

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Alle onderdelen die betrekking hebben op Marketing Automation komen uitgebreid aan bod in colleges gegeven door docenten met ieder hun eigen expertise. Diepgang & Totaalbeeld in 1 opleiding."

Bron: Beeckestijn evaluatie

Marketing automation & campagne management plan

Het maken van een marketing automation & campagne management plan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de post-HBO opleiding Marketing Automation & Campagne Management: 

Anne-Wil Ijzelenberg
Bastiaan Bless
Dick de Zwart

Frans Riemersma
Wim Andrea
Wouter Gijsbertsen

*Frans Riemersma is de kerndocent van deze opleiding  

10,0 
''Hele fijne, goede opleiding met veel diepgang. Ook enorm fijn dat je echt een plan maakt voor het bedrijf waarvoor je werkt en het dus ook meteen kan toepassen. Ik heb er veel aan gehad! Zeker aanrader voor elke marketeer die met marketing automation bezig is."

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een marketing automation & campagne managementplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-HBO opleiding diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified Marketing Automation Professional (CMAP)  toegekend. 

banner-2023-1

veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 105 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 
 

Studiebelasting voor opleidingen van Beeckestijn

Wat wordt er van mij qua zelfstudie & voorbereiding verwacht?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Denk hierbij aan het lezen van een whitepaper, hoofdstuk uit een van de boeken, e-learning module, video bekijken of het maken van een kleine opdracht.  Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samenwerken. 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor marketeers die volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van marketing automation en campagne management. Je hebt gevoel bij data en wil je kennis verbreden en verdiepen kan je marketing automation op te zetten voor jouw organisatie. 

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring 
✓ Geen HBO diploma nodig 

Marketing Automation & Campagne Management

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

HOE WEET IK DAT DEZE OPLEIDING GOED BIJ MIJ AANSLUIT?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je: 

 • Meer dan twee jaar werkervaring hebt 

 • Wilt leren over alle aspecten van marketing automation & campagne management

 • Volwaardig gesprekpartner op het gebied van marketing automation & campagne management wil worden  

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

nicole van de kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

 

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je 2 colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 
 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Meer informatie over online deelnemen

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€3.915,-
€215,-
€560,-
Totaalprijs
Excl. BTW
€4.690,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
9,0
"Een waardevolle mix van theorie, praktijk en begeleiding. Je krijgt de juiste handvatten om Marketing Automation direct toe te passen in je organisatie. Niet alleen als tool, maar juist als een nieuwe manier van kijken: vanuit data kijken wat werkt én die formule toepassen op je marketingstrategie."

Anouk Minnes
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een waardevolle leerervaring doordat de opleiding zo praktijkgericht is."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een opleiding; waarbij er een goede focus is op theorie. Maar vooral ook om het in de praktijk brengen in je dagelijkse werk. Een super mooie ervaring waar ik nog vaak van ga profiteren."

Simone
Bron: Google reviews, voorjaar 2023
10,0
"Hele interessante, nuttige opleiding. Vooral het maken van het plan maakt het heel relevant: je weet waar je het voor doet. Daarnaast er fijn dat er veel interactie was (klein clubje), maar ook dat je afspraken mocht inplannen met Frans om het plan te bespreken! Top!"

Kim van Loo
Bron: Beeckestijn evaluatie
8,0
"De colleges waren allemaal zeer relevant. De inhoud voldoet aan mijn verwachtingen. Docenten waren allemaal zeer goed, zowel als docent/presentatie als inhoudelijk."

Bron: Beeckestijn evaluatie
9,0
"Rekening houdend met de snelle overschakeling naar 100% digitale klassen, ben ik erg tevreden over de opleiding. De docenten waren stuk voor stuk professionals die ook nog fijn en interessant les konden geven. Het heeft me heel veel bijgebracht. Waarom het geen 10 is, is dat ik toch ook wel een aantal dingen al wel uit de praktijk kende. Ook heb ik er minder uren aan besteed dan gedacht."

Ferry Bol
Bron: Beeckestijn evaluatie
8,0
"De volgorde van de colleges bleek belangrijk. Doordat enkele colleges werden omgewisseld, was onze kennis vaak nog niet op peil voor onderwerpen die vervroegd aan bod kwamen. De casedag was heel fijn. Dat geeft veel inspiratie voor je eigen plan en het is altijd goed om met elkaar je kennis te delen. De literatuurlijst leek voor deze opleiding verouderd. Het vakgebied ontwikkelt zich snel, dus soms was de literatuur achterhaald of mocht als algemene kennis beschouwd worden. De interactie met de docenten was goed. Hoewel het via zoom college geven nieuw was, stond iedere docent open voor onderlinge discussies en vragen. Vakmensen!"

Bron: Beeckestijn evaluatie
9,0
"Prima, veel geleerd. Frans is een top-docent. Neemt alle tijd voor je."

Bron: Beeckestijn evaluatie
8,0
"Het individuele plan dat je maakt dwingt je om op een andere manier naar je business te kijken. Dat is super waardevol en leerzaam. De docent heeft me continu uitgedaagd om mijn plan verder bij te schaven, daar heb ik veel van geleerd. Hetzelfde geldt voor de mede- studenten, daar steek je wat van op. Deze opleiding kostte me fors meer tijd dan ik vooraf bedacht had, maar was het allemaal waard."

Bron: Beeckestijn evaluatie
8,0
"Alle onderdelen die betrekking hebben op Marketing Automation komen uitgebreid aan bod in colleges gegeven door docenten met ieder hun eigen expertise. Diepgang & Totaalbeeld in 1 opleiding."

Bron: Beeckestijn evaluatie
9,0
"Zeer goede opleiding!! Top docenten met veel praktijkervaring die ook continu gedeeld wordt."

Fleur Cornelissen
Bron: Beeckestijn evaluatie
10,0
"Hele fijne, goede opleiding met veel diepgang. Ook enorm fijn dat je echt een plan maakt voor het bedrijf waarvoor je werkt en het dus ook meteen kan toepassen. Ik heb er veel aan gehad! Zeker aanrader voor elke marketeer die met marketing automation bezig is."

Bron: Springest
Vergelijken 0
  Vergelijken