NIMA B2 - Digital Marketing (nima)

NIMA B; zet een volgende stap in jouw marketingcarrière met digital marketing

De opleiding NIMA B2 Digital Marketing is voor mensen die werkzaam zijn in een marketingfunctie die graag een volgende stap willen zetten in de ontwikkeling van hun online marketingkennis. Bij de NIMA B2 specialisatie Digital Marketing ligt de nadruk op onderwerpen waarbij de digitalisering van de maatschappij en online marketingonderwerpen centraal staan.

Als marketingprofessional hebt u vandaag de dag te maken met consumenten die in een steeds grotere mate online actief zijn. Om informatie te verzamelen over bijvoorbeeld uw product of dienst, om online te shoppen en boeken of om hun mening of beoordeling te delen via een keur aan social mediakanalen. Een zakelijke wereld waarin start ups met nieuwe bedrijfsmodellen de markt betreden en 'opeens' uw concurrent zijn. Disruptieve modellen als Uber en Airbnb betreden de markt en waar u als marketingprofessional een antwoord op moet formuleren. Hoe gaat u om met alle online ontwikkelingen en hoe weet u kansen en nieuwe mogelijkheden te zien en te benutten?

De opleiding NIMA B Digital marketing biedt u de handvatten, kennis en vaardigheden om online mogelijkheden om te zetten in een passende online marketingstrategie.

NIMA B diploma

Het volledige NIMA B Marketing diploma bestaat uit 2 modules: NIMA Marketing Manager B1 + een van de vier NIMA B2 Marketing specialisaties. Deze specialisaties zijn Consumentenmarketing, Business Marketing, Digitale Marketing en Customer Insights. Het is ook mogelijk om alleen een specialisatie-module B2 te halen, bijvoorbeeld omdat u ooit eerder al uw NIMA B-diploma haalde en nu graag uw digital en online marketingkennis wilt uitbreiden en verdiepen voor een specifiek vakgebied. Bij een succesvolle afronding van NIMA B2 Digital Marketing ontvangt u een NIMA B-certificaat. 

NIMA B = NIMA B1 Marketing Manager + specialisatie NIMA B2 Consumentenmarketing of
NIMA B = NIMA B1 Marketing Manager + specialisatie NIMA B2 Business Marketing of
NIMA B = NIMA B1 Marketing Manager + specialisatie NIMA B2 Digital Marketing of
NIMA B = NIMA B1 Marketing Manager + specialisatie NIMA B2 Customer Insight Management

Bij Beeckestijn Business School bieden we naast B1 Marketing Manager ook de opleiding voor de vier verschillende NIMA B2 specialisaties aan. Voor een volledig NIMA B diploma kunt u prima bij Beeckestijn Business School terecht. Beeckestijn is NIMA Education Partner en daarmee officieel opleider voor de NIMA-opleidingen.

In het kort

College: Dagopleiding: 9:30 – 12:30, 13:30 – 16:30 uur
Duur: 3,5 collegedag, ongeveer 3 maanden
Kosten: € 2.495,- excl. BTW, excl. boeken, excl. coaching en excl. NIMA-examengeld
Locaties: Amsterdam, Utrecht, Leusden

Meer informatie

Onderwerpen tijdens de opleiding NIMA B2 Digital Marketing:

De meeste aandacht in NIMA B2 Digital Marketing gaat uit naar het schrijven, opstellen en presenteren van een digital marketingplan. Ook is er een verdieping van een aantal onderwerpen die in de B1 Marketing Manager aan bod komen. De onderwerpen die aan bod komen bestaan onder andere uit:

 1. Digital Marketing trends, strategie en plan
 2. 1:1 digital marketing & online customer journey's
 3. Contentstrategie en social media
 4. Website en digital advertising
 5. Search en analytics
 6. Implementatie organisatie, accountability en ROI
 7. Examentraining

Wat is het resultaat van de opleiding NIMA B2 Digital Marketing?

Na afloop van de opleiding NIMA B2 specialisatie Digital Marketing beschikt u over de kennis en vaardigheden op het niveau van marketingmanagement en bent u nog beter voorbereid op uw huidige functie en de toekomstige online marketingontwikkelingen. Het uitgangspunt voor het examen is o.a. de invloed van digitalisering op strategisch denken en functioneren van uw organisatie. Centraal staat de wijze waarop digitale marketing een rol speelt in het productontwikkelings- en productrealisatieproces binnen uw organisatie.

De opleiding NIMA Digital Marketing is volledig afgestemd op de eisen van het NIMA B2 Digital Marketing-examen. Dit NIMA-examen is een mondeling examen. Tijdens dit examen verdedigt u uw online marketingplan. Beeckestijn Business School ondersteunt u met examentraining en individuele coaching en begeleiding tijdens het schrijven van uw opdracht.

De nadruk bij deze opleiding ligt in het schrijven en presenteren van een strategisch (online) marketingplan. Ook is er een verdieping van een aantal onderwerpen die ook in de B1 Marketing Manager aan bod komen. Na afronding van de NIMA B2 Digital Marketing opleiding:

 • Hebt u inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen en kun je deze ontwikkelingen vertalen naar een (digital) marketingstrategie
 • Kunt u een strategie analyseren en herleiden
 • Bent u in staat om een digital marketing plan te schrijven voor het NIMA-examen
 • Bent u in staat om de customer journey in kaart te brengen, touchpoints in te richten en kun je de klantbeleving verbeteren
 • Kunt u de data van touchpoints gebruiken voor de volgende stap
 • Hebt u inzicht in het gedrag van customers en kun je op basis hiervan persona’s ontwikkelen
 • Kunt u een social media strategie en een contentstrategie opstellen
 • Kunt u het fundament leggen voor de implementatie van deze strategiën
 • Kent u de verschillende type websites en het belang van de website binnen de customer journey
 • Bent u in staat om voorstellen te doen ter verbetering van de user experience, usability en conversie van je website
 • Bent u bekend met de online advertising mogelijkheden en kun je een mediaplan beoordelen en/of opstellen
 • Kunt u een advies geven over de optimalisatie van media 
 • Kent u het belang van goede analytics, heb je inzicht in wat je kunt meten en op welke manier
 • Kunt u data vertalen naar inzichten die helpen de effectiviteit van je website en campagnes te verbeteren
 • Bent u  in staat om een strategie te formuleren die de vindbaarheid van je website vergroot
 • Bent u bekend met de begrippen SEO en SEA 
 • Kunt u een digital marketingplan opstellen voor uw organisatie en uw keuzes onderbouwen.

NIMA B Marketingcertificaat

De kennis die u tijdens de training krijgt aangereikt is 100% afgestemd op de exameneisen van NIMA zodat u succesvol kunt deelnemen aan het officiële NIMA B2 specialisatie Digital Marketing-examen. Na het succesvol volbrengen van het NIMA examen B2 specialisatie Digital Marketing behaalt u het NIMA-certificaat specialisatie Digital Marketing B2.

Alsnog NIMA B Marketing diploma halen?

Wilt u van uw NIMA B Marketing certificaat een compleet NIMA B Marketing-diploma maken? Volg dan ook de B1 NIMA-opleiding Marketing Manager. Het behalen van Nima B1 Marketing Manager en 1 van de 4 specialisaties van Nima B2 levert een volwaardig NIMA B diploma op. Zie ook de site van het NIMA voor uitleg.

Voor wie is de opleiding NIMA B2 Digital Marketing bedoeld?

De opleiding NIMA B2 Digital Marketing is bedoeld voor marketingmedewerkers/managers, marketingcommunicatie medewerkers/managers, online managers, social media managers, PR managers of direct marketeers die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van online marketing en graag hun NIMA-diploma willen halen. Het examen is gericht op alle (toekomstige) marketingmanagers, (senior) productmanagers en (senior) brandmanagers.

Vooropleiding

De NIMA B2 Digital Marketing-opleiding is bedoeld voor belangstellenden met minimaal een HBO werk- en denkniveau. Het NIMA Digital Marketing-examen zal op NIMA-B niveau (HBO/Bachelor) worden afgenomen. Hierbij wordt er wel vanuit gegaan dat de kandidaat over voorkennis op HBO-CE of NIMA B1 marketingniveau beschikt. Tijdens de opleiding stelt u zelf op basis van het geleerde een eigen digital marketingplan op.

Collegetijden en -duur

De opleiding NIMA B2 Digital Marketing bevat 3,5 collegedag, inclusief de examentraining. Deze worden op één vaste dag in de week gegeven, van 9:30 – 12:30, 13:30 – 16:30 uur. De totale duur van de opleiding is ongeveer 3 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond heeft u gemiddeld 10 uur per week nodig voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van uw plan). De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering

Het collegegeld voor de opleiding NIMA B2 Digital Marketing bedraagt € 2.495,-. Dit bedrag is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 145,- en exclusief coaching en individuele planbegeleiding t.w.v. € 395,-. Het  examen wordt door NIMA afgenomen en de examenkosten (€ 475,-) worden direct door NIMA in rekening gebracht. Kijk voor de actuele examentarieven en exameneisen op de site van NIMA. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Arno Meijerink
  Arno Meijerink
  Arno Meijerink is na zijn communicatiewetenschap-studie aan de UVA direct gestart met wat al snel zijn grote passie bleek te zijn: online marketing. Na een start bij... Lees meer
 • Egbert Jan van Bel
  Egbert Jan van Bel
  Egbert Jan van Bel is schrijver van marketing- en managementboeken, kerndocent bij Beeckestijn Business School, jurylid van de International Webby Awards (Oscar... Lees meer
 • Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog
  Ewald Verhoog (44), Amsterdam-Noord, vader van 2 kinderen. Oprichter van Canicas (2006) en RaisingResults (2011). Ewald is specialist op het gebied van... Lees meer
 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer
 • Marc Borgers
  Marc Borgers
  Marc Borgers is partner bij Borgers&Straathof en co-auteur van het boek Succesvolle e-mailmarketing. Hij is tevens oprichter en erelid van de Nederlandse... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Ronald Verschueren
  Ronald Verschueren
  Drs. Ing. Ronald Verschueren is oprichter en directeur van Netmarketing User Experience Research. Als gecertificeerd usability analist en onderzoeker heeft hij meer... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De volgende proefcolleges zijn gepland:

maandag 6 maart 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 7 maart 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
woensdag 8 maart 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 13 maart 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 14 maart 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

De opleiding NIMA B2 Digital Marketing gaat de komende periode van start op de volgende locaties:

Start:
woensdag 1 maart 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden, Amsterdam
Start:
donderdag 2 maart 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 11 mei 2017
Locaties:
Dagopleiding: Amsterdam, Leusden