Omnichannel Retail Marketing (post-HBO opleiding)

Trends, ontwikkelingen en kansen in retail nieuwe stijl…

Het blijven turbulente tijden in retail-land. Grote en bekende ketens als Vroom en Dreesman legden het loodje. De Bijenkorf sluit winkels en investeert meer in online. Boekenketens gaan failliet en de individuele boekwinkels uit die keten maken zelf een doorstart. Webwinkels krijgen last van sociale netwerken. Veel retailers willen graag meer gaan ‘e-tailen’ met nieuwe webshops en social channels. En we zien e-tailers en webshop-eigenaars op zoek gaan naar een fysieke vestiging in de winkelstraten… Peer2Peer initiatieven zoals reissite AirBNB en taxidienst Uber veranderen het concurrentieveld van retailers radicaal. Ga zo maar door…

Kansrijke tijd vraagt om nieuwe kennis

Het is echter ook een tijd met veel kansen voor die bedrijven en die ondernemers die in de retailmarkt hun ogen en oren goed de kost geven en de juiste beslissingen nemen. Immers, in tijden van crisis ontstaan de mooiste initiatieven: General Electric, Apple en niet te vergeten onze eigen Marktplaats.nl zijn er mooie voorbeelden van. Maar een goed idee of een goed gevoel over een ontwikkeling of een kans in de markt alleen is niet voldoende. Retail is een vak en dus heb je naast inzicht en gevoel ook gedegen kennis en vaardigheden nodig die bij dit vak horen. 
De post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing is ontwikkeld om bedrijven en ondernemers te helpen om (opnieuw) contact te maken met hun klantendoelgroepen door optimaal gebruik te maken van de diverse beschikbare kanalen. De kern van de opleiding omvat de ontwikkelingen op het gebied van online en social media, maar wel vanuit het perspectief van de consument. De klant staat niet alleen centraal, maar zit zelfs aan het stuur en bepaalt daarmee ook de richting van uw strategie. Vanuit dit bewustzijn is deze opleiding opgebouwd.

Het volgen van deze post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing zet u weer helemaal op scherp om in deze uitdagende markt succesvol te kunnen ondernemen.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur
Duur: 9 colleges, 3 maanden
Kosten: € 3.250,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht

Meer informatie

De opleiding Omnichannel Retail Marketing bestaat uit 9 vaste colleges. Daarnaast organiseren wij interessante gastcolleges en clinics waarin actuele onderwerpen aan bod komen en een bedrijfsbezoek, zodat u een kijkje in de keuken krijgt bij een retailer, toegespitst op de thema's en onderwerpen van uw opleiding. De opleiding Omnichannel Retail Marketing geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met retail marketing. 

College-onderwerpen tijdens de opleiding Omnichannel Retail Marketing

 • Introductie, trends, strategie en planning
 • Consumentengedrag
 • Clicks and bricks
 • E-commerce en het nieuwe (r)etailing instrumentarium
 • Online marketing binnen retail
 • Customer experience en omnichannel management
 • Service Excellence in de moderne retail
 • E-commerce en e-category management
 • Implementatie en organisatie van Omnichannel retail

Ideale mix van theorie en praktijk

Retail case dag

Tijdens een case dag werkt u in groepjes van ongeveer 4 personen aan een retail case. U leert in groepsverband de theorie toe te passen in de praktijk, hierdoor leren de deelnemers van elkaar en bouwt u aan uw netwerk. U krijgt een relevante case uit de praktijk aangeboden om zo onder begeleiding van docenten de principes van het moderne retail plan toe te kunnen passen. 

Individuele opdracht

U schrijft uw eigen Omnichannel Retail Marketingplan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat dus de opleiding met uw eigen Omnichannel Retail Marketing-plan, -strategie en uitvoering, begeleid en getoetst door docenten en experts uit de retailpraktijk. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en u rondt de opleiding af door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met deze studie?

De post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing verbetert uw begrip en inzicht in retail op zowel strategische, marketing en operationele aspecten. U krijgt een theoretisch denkkader geboden voor specifieke thema’s die nu actueel zijn, zoals omni-channel te kunnen plaatsen. Daarnaast leert u deze theorie en inzichten toe te passen in praktijksituaties. Ook leert u beschikbare bedrijfsinformatie systematische te analyseren en deze te vertalen in oplossingen en concrete adviezen voor uw organisatie.

 • Binnen 4 maanden (9 avondcolleges van 3 uur) beheersing van de belangrijkste retail ontwikkelingen
 • Zelfstandig opzetten van etail marketing aanpak en opzetten van online retail webshop
 • Nieuwste retailinzichten en –processen
 • Kennis van het nieuwe etailen: online en social media
 • U schrijft een onderbouwd retail/etail omichannel marketingplan. Hiermee rondt u uw opleiding af.
 • U ontvangt uw post-HBO diploma Omnichannel Retail Marketing.
 • U bouwt aan een relevant en interessant netwerk, ook na uw studie.
 • U kunt na uw opleiding (kostenloos) deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.

De post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing richt zich op bijbrengen en toepassen van de laatste kennis en ontwikkelingen op het gebied van Omnichannel Retail Marketing, webshops, e-tailing en nieuwe business modellen in de retail. De opleiding is ontwikkeld voor retailers, e-tailers, leveranciers, inkopers, beleidsbepalers en managers op de winkelvloer zelf. Van deelnemers aan het post-HBO programma wordt verwacht dat ze een minimaal HBO werk- en denkniveau bezitten en beschikken over relevante werkervaring.

U wordt opgeleid tot een Omnichannel Retail specialist in een breed aandachtsgebied.

Collegetijden en -duur

De opleiding Omnichannel Retail Marketing kent 9 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra clinics en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 6 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan). De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 3.250,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,-. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2014. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Omnichannel Retail Marketing

 • Bart Götte
  Bart Götte
  Bart Götte (1971) is business futurist, psycholoog en ondernemer. Als voorwaarts denker, werkt Bart samen met klanten aan het creëren van inspirerende en... Lees meer
 • Eric de Haan
  Eric de Haan
  Eric de Haan is oprichter/directeur van Seven en is gespecialiseerd in management van customer value, customer service en customer complaints en helpt organisaties hun... Lees meer
 • Evelyn van Leur
  Evelyn van Leur
  Evelyn van Leur is strateeg en pragmatisch bouwer en ruim al 25 jaar actief op het commerciële vlak bij leveranciers en retailers, vooral op het gebied van... Lees meer
 • Hans de Boer
  Hans de Boer
  Hans de Boer is intussen meer dan 25 jaar actief als data science deskundige en heeft commerciële toepassingen mogen ontwikkelen voor internationale... Lees meer
 • Hans van Hooren
  Hans van Hooren
  Na mijn studie Bedrijfseconomie met afstudeerrichting Marketing & Marktonderzoek in Tilburg, startte ik in 1989 bij Ahold. Daar had ik verschillende functies... Lees meer
 • Mike Hoogveld
  Mike Hoogveld
  Drs. Mike Hoogveld RM is partner bij Holland Consulting Group. Als adviseur richt hij zich op advisering in marketing en sales strategie, omnichannel operaties en... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Omnichannel Retail Marketing kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

woensdag 16 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 22 augustus 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 6 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
donderdag 21 september 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 26 september 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locatie voor de opleiding Omnichannel Retail Marketing

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
woensdag 13 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Zwolle, Rotterdam, Eindhoven
Start:
dinsdag 26 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden