Online Communicatie

Essentiële online communicatie kennis voor jouw eigen actieplan
Leer over de belangrijkste aspecten van de online communicatiemix
Rond de opleiding af met een praktisch online communicatie actieplan
Voor professionals die de meest essentiële trends en ontwikkelingen willen kennen
Course background image
Opleidingstype
Korte opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 26 september, 2024
Tijdsduur
6 colleges, 4 dagen of 6 avonden
Totaalprijs
€ 2.985,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Leusden, Online , Utrecht, Zwolle

Programma

Hoe zet je de online communicatiemix optimaal in? En hoe zet je trends en ontwikkelingen om in een concrete aanpak? Tijdens de korte opleiding Online Communicatie geef je jouw kennis en skills een boost. Je ontdekt de belangrijkste trends & ontwikkelingen. Daarnaast leer je over onderwerpen als contentstrategie, social media en online campagnes om een goede communicatiemix samen te stellen. Aan het einde van de opleiding zet je jouw nieuwe kennis en skills om in een praktisch online communicatie plan.  

Goed om te weten 

Deze opleiding is een verkorte versie van de post-HBO Online Communicatie. Bij de post-HBO opleiding krijg je een meer completere kennisupdate waarbij je ook leert over websites, copywriting en interne communicatie. Ook ga je tijdens de casedag met je groepsgenoten aan de slag met een online communicatieplan. Dit is een fijne extra voorbereiding voor het ontwikkelen van je eigen actieplan.  

Na de opleiding 

✔️Heb je een online communicatie actieplan dat je voor jouw werk- of opdrachtgever inzet 
✔️Kies je de juiste online communicatiemix voor jouw communicatiedoelstellingen   
✔️Manage je het imago en de reputatie van je merk online  
✔️Zet je online campagnes in voor jouw doelstellingen 
✔️Neem je de belangrijkste trends & ontwikkelingen dagelijks mee in jouw werk 

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 6 klassikale colleges en het maken van een online communicatie actieplan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk.

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken. 

Module 1 | Trends, ontwikkelingen en strategie 

 • Online communicatie strategie en  plan
 • Online merkstrategie & positionering

Module 2 | Tactiek & online communicatie mix 

 • Online reputatiemanagement, PR en crisiscommunicatie
 • Contentstrategie, storytelling en branded content
 • Social Media

Module 3 | CAMPAGNES, SCHRIJVEN & WERKCOLLEGE

 • Online campagnes, meten en werkcollege

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Dit is de verkorte opleiding van de post-HBO Online Communicatie. Bij de korte opleiding mis je colleges over de usability van je website, copywriting en interne communicatie. Daarnaast mis je de casedag waarin je in een pressure cooker aan de slag gaat met jouw nieuwe kennis.  

Online communicatie actieplan

Het maken van een online communicatie actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de korte opleiding Online Communicatie: 

Fleur Willemijn van Beinum
Frank Peters

Irma Machielse
Jeroen van Woudenberg

Sonja Loth
Joris van Zoelen

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Je ontvangt je  diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking.

banner-2023-6
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 85 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 

Studiebelasting voor de korte opleidingen van Beeckestijn

Wat wordt er van mij verwacht qua voorbereiding en zelfstudie?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Dit kan zijn door een hoofdstuk uit een van de boeken te lezen of door een e-learning module te doen. Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samen werken.  

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor communicatie professionals die een betere gesprekspartner willen worden op het gebied van online communicatie en nieuwe kennis om willen zetten naar een praktisch online communicatieplan.  

✓ HBO werk- en denkniveau
✓ 2+ jaar werkervaring 
✓ Geen HBO diploma nodig 

Deelnemersprofiel online communicatie

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

Hoe weet ik dat deze opleiding goed bij mij aansluit?

Deze opleiding past bij jou als je  

 • Meer dan 2 jaar ervaring hebt 

 • Op de hoogte wil zijn van de belangrijkste ontwikkelingen rondom online communicatie 

 • Een eigen online communicatieplan wil ontwikkelen om direct impact te maken met jouw nieuwe kennis  

Ben jij op zoek naar een meer complete opleiding waar je ook leert over onderwerpen als website, copywriting en interne communicatie? Kijk dan eens naar de post-HBO opleiding Online Communicatie.  

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

nicole van de kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & Locaties

Tijdens de avondopleiding volg je één college per avond. Bij de dagopleiding volg je 2 colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 
 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Meer informatie over online deelnemen

Amsterdam
Capelle aan den IJssel
Eindhoven
Leusden
Online
Utrecht
Zwolle
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€2.210,-
€215,-
€560,-

Totaalprijs
Excl. BTW

€2.985,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Vergelijken 0
  Vergelijken