Online Communicatie Strategie & Leiderschap (postdoctorale opleiding)

Strategisch online communicatiemanagement; de uitdaging voor de communicatieprofessional

De toename aan vooral digitale media en kanalen, alsook de groei aan communicatiemiddelen en –concepten zoals ‘social’ geven het vakgebied communicatie een nieuwe dimensie. De vraag is dan natuurlijk op welk niveau die aanpassingen plaatsvinden. Is het vooral tactisch? Of hebben de nieuwe ontwikkelingen ook invloed op het strategische denken en doen? Een andere vraag is ook hoezeer de communicatiemanager het werkveld vergroot ziet niet alleen door de toename van marketingcommunicatie media en middelen, maar ook door de toegenomen verantwoordelijkheid van interne communicatie, public relations (PR), reputatie- en crisismanagement.

Wij stellen dat het vakgebied van online communicatie ingewikkelder is geworden om te managen. De moderne en innovatieve communicatieverantwoordelijke heeft kennis van online communicatie en toont leiderschap. Het delen van ervaringen, harde kennis opdoen van de nieuwe ontwikkelingen, leren hoe daaruit werkende strategieën ontwikkeld worden… is de basis van deze opleiding. Het doel is communicatieprofessionals en -managers de laatste ontwikkelingen bij te brengen en hen te helpen deze in de praktijk te implementeren.

In het kort

College: Avondopleiding 16.30 - 21.30 uur, incl. buffet; dagopleiding 09:45 - 17:00 uur, incl. lunch
Duur: Avond: 4 maanden - Dag: 2 maanden
Kosten: € 4.650,- excl BTW
Locaties: Leusden

Opleiding score

8.2
Meer informatie

College-inhoud en onderwerpen

In de postdoctorale opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap krijgt u vanuit de praktijk cases en ervaringen aangeboden, vanuit de wetenschap bieden wij u de laatste stand van zaken, resultaten van lopend onderzoek en interpretaties. Deze combinatie leidt op tot optimale mix van theorie, strategie en praktijkkennis op het gebied van online communicatie management en strategie.

Het programma bestaat uit 21 vaste colleges, in vier modules die samen alle relevante onderwerpen van Communicatie Management omvatten, er is een interessant netwerk- en alumni-programma om bij te blijven en er zijn boeiende gastcolleges en bedrijfsbezoeken. Immers, kennis haalt u niet alleen uit boeken, maar vooral door te doen en te ervaren. Daarom hebben wij ook diverse interactieve werkcolleges ingebouwd, krijgt u 1:1 coaching bij het opstellen van uw eigen individuele plan en organiseren we een Harvard-case dag waarin we als groep gaan werken aan een leerzame case!

Blok 1 – Trends en Ontwikkelingen in Online Communicatie

 • Online communicatiestrategie en plan
 • Digital & Social Worlds: trends en ontwikkeling in online communicatie
 • Eigentijdse communicatietheoriën en -modellen

Blok 2 – Communicatiestrategie in digitale wereld

 • Corporate Communicatiestrategie
 • Merkstrategie
 • Online reputatiemanagement (social, digital)

Blok 3 – Communicatietactiek en het nieuwe online instrumentarium

 • Digital Advertising
 • Contentstrategie & storytelling
 • Online Branding
 • PR 2.0
 • Social Media
 • Community management
 • Crisiscommunicatie
 • Harvard Business Case Online Communicatiestrategie
 • Webiste, Mobile en usability
 • Zoekmachines (SEO en SEA)

Blok 4 – Organisatie, planning en leiderschap

 • Interne communicatie
 • Accountability en metrics
 • Agile Communicatie
 • Digital Change
 • Digitaal leiderschap

Werkcollege

Tjdens de opleiding staan ook werkcolleges opgenomen in het rooster. Een werkcollege is een facultatief college waarbij de eerste twee modules worden behandeld en de eerste stappen worden gemaakt om uw individuele Communicatie Management strategie op te stellen. We laten u ook diverse voorbeelden van plannen zien en u heeft ruimte voor uw eigen vragen en problematiek.

Individuele opdracht

U sluit de opleiding af met een eindgesprek over uw individuele opdracht. Deze individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een Online Communicatie-plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. 

Indien u reeds eerder een individuele opdracht hebt geschreven tijdens het volgen van een andere opleiding bij Beeckestijn Business School, kunt u vrijstelling krijgen voor dit onderdeel. Overleg met de kerndocent over de mogelijkheden.

Harvard Case-dag

Om de effectiviteit van de opleiding te waarborgen worden theoretische inzichten afgewisseld met praktijkcases. Daarom wordt tijdens de opleiding een hele dag gezamenlijk in groepen aan een Harvard Business School Online Communicatie Strategy Case gewerkt waarbij de resultaten aan elkaar worden gepresenteerd. U bent dan een hele dag op locatie. Tijdens deze inspirerende en uitermate leerzame dag kunt u leren van uw medestudenten en bouwt u tevens verder aan uw netwerk.

Resultaat: wat bereikt u met de postdoctorale opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap?

Het doel van de postdoctorale opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap is om communicatie-professionals en -managers de laatste ontwikkelingen op het gebied van online communicatie bij brengen, hun netwerk uitbreiden en hen helpen de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. U leert:

 • Beheersing van strategie en praktijk van online communicatie management;
 • U bent up-to-date met de nieuwste trends, ontwikkelingen en inzichten op het gebied van online communicatie;
 • U bent in staat om online communicatievisie, -strategie en concepten te ontwikkelen;
 • Via de colleges krijgt u hoogwaardige kennis over onderwerpen als strategie rondom digital en online communicatie, digital branding, reputatiemanagement, interne communicatie, organisatorische aspecten en digital leiderschap;
 • De laatste inzichten op het gebied van online communicatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek krijgt u inclusief de vertaalslag naar de praktijk;
 • U werkt aan een Harvard Business School online communicatie case;
 • U schrijft uw eigen financieel onderbouwde strategische online communicatie plan, direct geschikt voor implementatie;
 • U behaalt na het succesvol afronden van de opleiding uw postdoctorale diploma ‘Online communicatie strategie en leiderschap’;
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie.

Voor wie is de opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap ontwikkeld?

Wilt u uw kennis van online communicatie en management sterk verbeteren, bouwend op de laatste inzichten en modellen… dan spreekt deze nieuwe opleiding u zeker aan. De opleiding is ontwikkeld voor de verantwoordelijken in de communicatie, strategische communicatie adviseurs, communicatie professionals of zij die dat willen worden. Daarnaast is de opleiding ook zeer interessant voor hoofden van afdelingen en  managers van gemeenten, provincies en ministeries (publieksvoorlichting, communicatie, verandermanagement). 

Vooropleiding

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een intensief avondprogramma kunnen volgen, dat een beroep zal doen op hun analytische, strategische, commerciële en communicatieve vaardigheden. Een voltooide HBO-, post-HBO-, of universitaire vooropleiding dan wel relevante werkervaring is de basis om de opleiding succesvol te kunnen volgen.

Collegetijden en -duur

Avondopleiding
De colleges worden op een vaste namiddag/avond per week gegeven. Per avond worden er twee colleges van elk 2 uur gegeven. Bij de dagopleiding worden er 3 colleges van 2 uur gegeven. De totale opleiding duurt ongeveer 4 maanden. Het eerste college is van 16.30 uur tot 18.30 uur, gevolgd door een gezamenlijk dinerbuffet van 18.30 uur tot 19.30 uur. Tussen 19.30 uur en 21.30 uur vindt het tweede college plaats.

Dagopleiding
De colleges van de dagopleiding worden op een vaste dag per week gegeven. Per dag worden er 3 colleges van 2 uur gegeven. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden. Het eerste college is van 09.45 uur tot 11:45 uur, gevolgd door een gezamenlijk lunchbuffet tot 12.30 uur. Van 12.30 uur en 14.30 uur vindt het tweede college plaats en het derde college van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Studiebelasting

Naast de colleges heeft u tijd nodig om de begeleidende literatuur door te nemen en uw colleges voor te bereiden. Al met al bedraagt dit een investering per week van 4-6 uur naast het volgen van de colleges. De postdoctorale opleiding opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap is ontwikkeld voor professionals en managers en is uitstekend te combineren met een (drukke) baan.

Investering*

Het collegegeld voor de postdoctorale opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap bedraagt € 4.650,- . Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 265,-. De kosten voor het individuele eindgesprek en coaching bedragen € 395,-. Catering en buffet zijn inbegrepen in het collegegeld. Deze prijzen zijn exclusief BTW.
Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers het officiële postdoctorale diploma “Online Communicatie Strategie & Leiderschap" van Beeckestijn Business School.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 januari 2014. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor Online Communicatie Strategie & Leiderschap (postdoc)

 • Aljan de Boer
  Aljan de Boer
  Aljan de Boer werkt als strateeg bij TrendsActive, een internationaal innovatiebureau dat sociaal-cultureel onderzoek doet naar wereldwijde trends. De inzichten uit... Lees meer
 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Bas Delmee
  Bas Delmee
  “Wat gebeurt er? Waar gaat het naartoe? En hoe speel je hier op in?” Dit zijn de drie kernvragen waar trendonderzoeker Bas Delmee zich al 15 jaar mee bezig... Lees meer
 • Bas van den Beld
  Bas van den Beld
  Bas van den Beld is een Online Marketing Strategist en veelgevraagd consultant, trainer en keynote speaker. Hij is ook verantwoordelijk voor de digitale... Lees meer
 • Betteke van Ruler
  Betteke van Ruler
  Betteke van Ruler is emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap. Zij heeft een lange carrière achter de rug, eerst als communicatieprofessional, daarna als... Lees meer
 • Cathelijne Janssen
  Cathelijne Janssen
  Drs. Cathelijne Janssen is eigenaar van Cateau Communicatie. Als adviseur helpt zij bedrijven en overheidsorganisaties om communicatie accountable te maken op... Lees meer
 • Frank Peters
  Frank Peters
  Frank Peters is eigenaar van Virtus Communications, een bureau dat zich volledig toelegt op reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Hij zit inmiddels bijna 30 jaar... Lees meer
 • Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange is marketingstrateeg en oprichter van Mountview. Hij vindt dat marketing teveel draait om woorden en te weinig om daden, waardoor marketing z’n... Lees meer
 • Joris van Zoelen
  Joris van Zoelen
  Joris van Zoelen, is dynamisch, enthousiast en scherpzinnig, zeker als hij over corporate brand strategy spreekt. Een term dat bovenstaande samenvat, en waar... Lees meer
 • Margot van der Stap
  Margot van der Stap
  Margot studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Na ruim 10 jaar in vaste dienst te hebben gewerkt, maakte zij de overstap naar het ondernemerschap. Haar... Lees meer
 • Ronald Verschueren
  Ronald Verschueren
  Drs. Ing. Ronald Verschueren is oprichter en directeur van Netmarketing User Experience Research. Als gecertificeerd usability analist en onderzoeker heeft hij meer... Lees meer
 • Saskia Aalberts
  Saskia Aalberts
  Saskia Aalberts is eigenaar van Digitalcomms en helpt als doorgewinterd online strateeg beursgenoteerde bedrijven en (overheids)organisaties met hun online (corporate)... Lees meer
 • Tanja Kanders
  Tanja Kanders
  Tanja heeft een passie voor digitaal. Zij is (digitaal) communicatie adviseur en specialist en heeft bij diverse corporates gewerkt als ING, Deloitte en ABN AMRO. Ze... Lees meer

Voor meer informatie over de opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

woensdag 16 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 22 augustus 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 6 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
donderdag 21 september 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 26 september 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een al gestarte opleiding. Neem contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
dinsdag 19 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Rotterdam
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Leusden
Start:
dinsdag 3 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Amsterdam
Start:
maandag 9 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden

8.0

Zeer afwisselende opleiding met inspirerende en enthousiaste vakkundige docenten die graag de interactie aangaan met de groep. De leerstof is direct toe te passen en dat wordt ook gestimuleerd. De opleiding gaat zowel de breedte als de diepte in. Al met al zeer volledig.

8.0

De opleiding is inspirerend, direct toe te passen in de praktijk, overzichtelijk, inhoudelijk en actueel. En ondanks de afwisseling in het programma kent de opleiding een duidelijke rode draad: je communicatieplan.

8.0

Kwalitatief goede opleiding, gegeven door ervaren docenten met een goed verhaal. De opleiding biedt een mooie mix van praktijk en theorie. Na een aantal colleges en het thuis lezen van collegestof ga je met studiegenoten een dag lang aan de slag met een Harvard Business case. Vervolgens werk je een aantal weken, naast het volgen van de colleges, aan je eigen online communicatieplan. De medewerkers van Beeckestijn zorgen voor een goede sfeer en niet onbelangrijk... fijne catering.

8.0

Goede leergang, logisch opgebouwd uit aparte modules die goed op elkaar aansluiten. Gegeven door ervaren praktijkdocenten. En Beeckestijn is meer dan alleen deze leergang. Clinics, bedrijfsbezoeken etc. maken het tot een totaalervaring.

9.0

Zeer goede opleiding met ervaren praktijkdocenten. Heel interactief. Goede invulling van de lessen in thema's en een goede ervaring met de business case. Heb er heel veel aan gehad en afronden met het plan is een goede test om te zien of je het in praktijk kan brengen.