Online Corporate Communicatie (korte opleiding)

Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes

Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties moeite hebben om hun campagnes goed te organiseren, terwijl de omgeving dit wel verwacht. Door de diversiteit en fragmentatie in online media en kanalen is online corporate communicatie een noodzakelijk aandachtspunt voor je als communicatieprofessional. Veranderend consumentengedrag en de invloed van social media dwingen organisaties namelijk anders te communiceren met alle stakeholders en via andere kanalen.

Het oppakken van deze uitdaging is het onderwerp van de Online Corporate Communicatie. Samen met communicatievakgenoten verken je hoe jij, als verantwoordelijke voor corporate communicatiecampagnes, een strategie formuleert en realiseert. Gericht op het bereiken van concreet resultaat voor alle betrokken stakeholders en organisatie. In deze opleiding geven we antwoord op de vraag hoe je de nieuwe digitale kanalen doelgroepspecifiek en op een zinvolle manier kunt inzetten, hierbij inspelend op de actuele trends en ontwikkelingen. 

 
Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Communicatie van ADFO Groep. Communicatie is hét platform voor personen werkzaam in PR, voorlichting en communicatiemanagement. Via het magazine Communicatie, de website Communicatieonline.nl, de diverse events zoals het Communicatie Congres en iChange laten communicatieprofessionals zich continu informeren en inspireren over alles wat er in het vakgebied speelt. In samenwerking met Beeckestijn Business School kunnen deze professionals nu ook diverse relevante opleidingen volgen om up-to-date te blijven.

In het kort

College: Avondopleiding: 18:30 - 21:30 uur en dagopleiding 09:00 - 12.00 en/of 13.00 - 16:00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 2.680,- / € 2.580,- all in (excl. BTW)
Locaties: Amsterdam Arena, Leusden, Utrecht

Meer informatie

De opleiding Online Corporate Communicatie bestaat uit 6 colleges en geeft je handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met online corporate communicatie in jouw eigen organisatie.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Online Corporate Communicatie

 • Trends en ontwikkelingen in het communicatievakgebied & uitleg plan
 • Reputatiemanagement & crisiscommunicatie
 • Corporate branding
 • Content strategie, storytelling en branded content
 • Social media
 • Implementatie organisatie, accountability en metric & werkcollege

Individuele opdracht

 • Je stelt een online communicatieplan op voor jouw organisatie of voor een relatie
 • Je verlaat de opleiding met een eigen online communicatieplan, strategie en uitvoering
 • Je wordt begeleid en getoetst door docenten en experts
 • Je rondt de opleiding af met een eindgesprek waarin je je plan toelicht

Heb je op dit moment al vragen over de individuele opdracht? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Resultaat: wat bereik je met de opleiding Online Corporate Communicatie?

De korte opleiding Online Corporate Communicatie leert je te denken in 'online' en succesvolle online communicatie-activiteiten te ontwikkelen en te implementeren. Je leert een online (corporate) communicatievisie te ontwikkelen voor jouw organisatie. De focus binnen de opleiding ligt op corporate communicatie. De opleiding richt zich op het bijbrengen en toepassen van de laatste kennis en ontwikkelingen op het gebied van online (corporate) communicatie. Je wordt opgeleid tot een online (corporate) communicatiespecialist met als belangrijkste aandachtsgebieden strategie, planontwikkeling, online merkstrategie, content strategie, social media, online reputatiemanagement en social pr. 

 • Je weet hoe je je bedrijfsdoelen kunt bereiken door een helder en gestructureerd online communicatieplan te schrijven. 
 • Je kunt werken met de nieuwe online communicatie en social media mix
 • Je weet wat de impact van online is op jouw merk en reputatie en weet een goede online merkstrategie neer te zetten.
 • Je schrijft jouw eigen, financieel onderbouwd online communicatieplan, direct geschikt voor implementatie (in jouw eigen organisatie).
 • Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, het diploma 'Online Corporate communicatie'. 
 • Je kunt na je opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na je opleiding. 

Voor wie is de opleiding Online Corporate Communicatie bedoeld?

De focus binnen de opleiding ligt op corporate communicatie. De opleiding Online Corporate Communicatie is dan ook met name bedoeld voor (corporate) communicatieprofessionals die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van online communicatie. Je wilt je huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

 • Aantal jaren relevante werkervaring
 • HBO werk- en denkniveau

Veel voorkomende functies bij deze opleiding

 • Communicatie mederwerkers/managers
 • Online managers
 • Social media managers
 • PR managers
 • Communicatie adviseurs
 

Twijfel je over welke opleiding het best aansluit bij jouw ervaring en wensen?

Neem contact op voor vrijblijvend studieadvies via chat, info@beeckestijn.org of telefonisch 088 -147 41 00.

Collegetijden en -duur

De opleiding Online Corporate Communicatie kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale duur van de opleiding is ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De opleiding Online Corporate Communicatie wordt ook gegeven als dagopleiding. Je krijgt dan 6 colleges van 3 uur, verspreid over maximaal 5 dagen. ​De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en/of van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Naast de colleges besteed je gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan). De gemiddelde studiebelasting (inclusief colleges) komt neer op circa 6 uur per week. De studiebelasting per week bij de dagopleiding ligt hoger omdat je het programma sneller doorloopt. 

De opleiding is prima te combineren met een drukke baan.

Investering*

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €2.090,-
Vakliteratuur & e-learning €195,-
Coaching & eindgesprek €395,-
Totaalprijs €2.680,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW
 • Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Online Corporate Communicatie:

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Frank Peters
  Frank Peters
  Frank Peters is eigenaar van Virtus Communications, een bureau dat zich volledig toelegt op reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Hij zit inmiddels bijna 30 jaar... Lees meer
 • Hans Corssmit
  Hans Corssmit
  Hans Corssmit is een zeer gedreven (online) communicatiespecialist. Gaat vooral voor werk dat mensen raakt, daadwerkelijk activeert én overtuigt. Heeft voor tal... Lees meer
 • Joris van Zoelen
  Joris van Zoelen
  Joris van Zoelen, is dynamisch, enthousiast en scherpzinnig, zeker als hij over corporate brand strategy spreekt. Een term dat bovenstaande samenvat, en waar... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer

Kom kennismaken tijdens een gratis proefcollege

Voor meer informatie over de opleiding Online Corporate Communicatie kun je gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege of een webinar. Deze geven je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. Docenten verzorgen de proefcolleges en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Proefcolleges/webinars voor deze opleiding:

donderdag 22 maart 2018, 19.00 - 21.00, Leusden
vrijdag 23 maart 2018, 09.30 - 10.30, Webinar
woensdag 28 maart 2018, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 9 april 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 23 april 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 7 mei 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 mei 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 11 juni 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 25 juni 2018, 19.00 - 20.00, Webinar

Startdata & locaties

Start
Locatie
Dinsdag 27 maart 2018
Utrecht
Woensdag 4 april 2018 (dagopleiding)
Amsterdam
Dinsdag 10 april 2018 (dagopleiding)
Leusden
Dinsdag 25 september 2018
Utrecht
Dinsdag 25 september 2018
Zwolle
Dinsdag 25 september 2018
Rotterdam
Dinsdag 25 september 2018
Zwolle
Woensdag 3 oktober 2018
Amsterdam Arena
Donderdag 4 oktober 2018
Leusden
Dinsdag 30 oktober 2018 (dagopleiding)
Leusden
Dinsdag 30 oktober 2018 (dagopleiding)
Amsterdam Arena