Online Corporate Communicatie (communicatie opleiding)

Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes

Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties moeite hebben om hun campagnes goed te organiseren, terwijl de omgeving dit wel verwacht. Door de diversiteit en fragmentatie in online media en kanalen is online corporate communicatie een noodzakelijk aandachtspunt voor u als communicatieprofessional. Veranderend consumentengedrag en de invloed van social media dwingen organisaties namelijk anders te communiceren met alle stakeholders en via andere kanalen.

Het oppakken van deze uitdaging is het onderwerp van de Online Corporate Communicatie. Samen met communicatievakgenoten verkent u hoe u, als verantwoordelijke voor corporate communicatiecampagnes, een strategie formuleert en realiseert. Gericht op het bereiken van concreet resultaat voor alle betrokken stakeholders en organisatie. In deze opleiding geven we antwoord op de vraag hoe u de nieuwe digitale kanalen doelgroepspecifiek en op een zinvolle manier kunt inzetten, hierbij inspelend op de actuele trends en ontwikkelingen. 

 
Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Communicatie van ADFO Groep. Communicatie is hét platform voor personen werkzaam in PR, voorlichting en communicatiemanagement. Via het magazine Communicatie, de website Communicatieonline.nl, de diverse events zoals het Communicatie Congres en iChange laten communicatieprofessionals zich continu informeren en inspireren over alles wat er in het vakgebied speelt. In samenwerking met Beeckestijn Business School kunnen deze professionals nu ook diverse relevante opleidingen volgen om up-to-date te blijven.

In het kort

College: Avondopleiding: 18:30 - 21:30 uur en dagopleiding 09:00 - 16:00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 2.090,- / € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Utrecht

Meer informatie

De opleiding Online Corporate Communicatie bestaat uit 6 colleges en geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met online corporate communicatie in uw eigen organisatie.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Online Corporate Communicatie

 1. Trends en ontwikkelingen in het communicatievakgebied & uitleg plan
 2.  Reputatiemanagement & crisiscommunicatie
 3.  Social Media mix
 4.  Corporate branding
 5.  PR 2.0 en earned media
 6.  Content strategie, storytelling en branded content

Individuele opdracht (optioneel)

U schrijft uw eigen online communicatieplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen online communicatieplan, -strategie en uitvoering, begeleid en getoetst door docenten en experts. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten. U rondt de opleiding af door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Online Corporate Communicatie?

De opleiding Online Corporate Communicatie leert u te denken in 'online' en succesvolle online communicatie-activiteiten te ontwikkelen en te implementeren. U leert een online (corporate) communicatievisie te ontwikkelen voor uw organisatie. De focus binnen de opleiding ligt op corporate communicatie. De opleiding richt zich op het bijbrengen en toepassen van de laatste kennis en ontwikkelingen op het gebied van online (corporate) communicatie. U wordt opgeleid tot een online (corporate) communicatiespecialist met als belangrijkste aandachtsgebieden strategie, planontwikkeling, online merkstrategie, content strategie, social media, online reputatiemanagement en social pr. 

 • U weet hoe u uw bedrijfsdoelen kunt bereiken door een helder en gestructureerd online communicatieplan te schrijven. 
 • U kunt werken met de nieuwe online communicatie en social media mix
 • U weet wat de impact van online is op uw merk en reputatie en weet een goede online merkstrategie neer te zetten.
 • U schrijft uw eigen, financieel onderbouwd online communicatieplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie) (optioneel).
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Online Corporate communicatie'. Indien u geen plan maakt ontvangt u een certificaat in plaats van een diploma.
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Online Corporate Communicatie bedoeld?

De focus binnen de opleiding ligt op corporate communicatie. De opleiding Online Corporate Communicatie is dan ook met name bedoeld voor (corporate) communicatieprofessionals, zoals communicatie medewerkers/managers, online managers, social media managers, PR managers en communicatie-adviseurs die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van online communicatie. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding Online Corporate Communicatie kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale duur van de opleiding is ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De opleiding Online Corporate Communicatie wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 3x 1 dag college, gegeven op één vaste dag in de week, met 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn dan van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur

Studiebelasting

Naast de colleges besteedt u gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan). De gemiddelde studiebelasting (inclusief colleges) komt neer op circa 6 uur per week. De studiebelasting per week bij de dagopleiding ligt hoger omdat u het programma sneller doorloopt. 

De opleiding is prima te combineren met een drukke baan.

Investering

Het collegegeld bedraagt € 2.090,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. Abonnees van Communicatie magazine ontvangen € 100,- korting op het collegegeld. Vermeld dit in het opmerkingenveld bij inschrijven.

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Online Corporate Communicatie:

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Frank Peters
  Frank Peters
  Frank Peters is eigenaar van Virtus Communications, een bureau dat zich volledig toelegt op reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Hij zit inmiddels bijna 30 jaar... Lees meer
 • Hans Corssmit
  Hans Corssmit
  Hans Corssmit is een zeer gedreven (online) communicatiespecialist. Gaat vooral voor werk dat mensen raakt, daadwerkelijk activeert én overtuigt. Heeft voor tal... Lees meer
 • Joris van Zoelen
  Joris van Zoelen
  Joris van Zoelen, is dynamisch, enthousiast en scherpzinnig, zeker als hij over corporate brand strategy spreekt. Een term dat bovenstaande samenvat, en waar... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Robert Doggers
  Robert Doggers
  Robert Doggers is medeoprichter van Yune, bureau voor content marketing. Content creatie is zijn passie en de rode draad in zijn werk. Vóór Yune was... Lees meer

Kom kennismaken tijdens een gratis proefcollege

Voor meer informatie over de opleiding Online Corporate Communicatie kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege of een webinar. Deze geven u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. Docenten verzorgen de proefcolleges en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Proefcolleges/webinars voor deze opleiding:

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties opleiding Online Corporate Communicatie

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
donderdag 6 april 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
dinsdag 19 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Rotterdam
Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
woensdag 4 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden