Online Marketing & Social Media: Zorg (masterclass)

Binnen de zorg verandert er veel, in een rap tempo. Digital Health en eHealth-oplossingen worden meer en meer ingezet in alle facetten van de zorg. Patiënten, zorgverleners, zorginstellingen en wetenschappers adapteren bovendien steeds sneller nieuwe digitale technologiën. De patiënt als centraal middelpunt en de veranderende rol van de zorgverlener vragen om een andere benadering van de markt. In Nederland zijn daarbij ook nog alle veranderingen in betaling en financiering en de rol van de verzekeraar bepalende factoren. Organisaties die een scherp zien hoe online marketing en social media in deze dynamiek succesvol zijn in te zetten, kunnen profiteren van de nieuwe ontwikkelingen en inspelen op veranderend gedrag van patiënten, zorgverleners en de andere marktpartijen. Want veranderen, dat doen ze. Als u daarop weet in te spelen, behoort u tot de winnaars van morgen.

Met een uitgekiende cross media marketingstrategie en het slim toepassen van online marketing en social media kunnen organisaties binnen de zorg de relatie met de verschillende partijen beter onderhouden en de 'trust & engagement' factor met de verschillende stakeholders verhogen.

De vraag is… hoe zet u op een structurele manier online marketing en social media in? En hoe past dat binnen uw totale crossmedia strategie? Welke digitale kansen moet u benutten en welke keuzes moet u daarin maken?

In het kort

College: Weekdagen van 09.00 - 21.30 uur
Duur: 1 dag en avond
Kosten: € 975,- of € 475,- in combinatie met een opleiding
Locaties: Leusden

Meer informatie

Programma voor de masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg:

9.00 – 12.30 uur deel 1: Trends, Strategie en Best Practices
Trends, nieuwste ontwikkelingen en inzichten in de zorg
De rol van Digital Health & health apps binnen de zorg
- Mogelijke online & social strategiën binnen de zorg
Innovaties & nieuwe verdienmodellen
Management, organisatie en leiderschap binnen zorgorganisaties

12.30 – 13.30 uur lunch

13.30 – 17.30 uur deel 2: Online marketing, social instrumenten en planning
- Online en social mix: het nieuwe instrumentarium
- Crossmedia: kracht tussen offline en online binnen de zorg
- Belangrijke componenten uit het social media en online marketingplan

  •   Voorbeeld van een online marketingplan binnen de zorg gericht op zorgverleners
  •   Voorbeeld van een social media plan gericht op patiënten

- Adviezen en checklist voor uw eigen digital marketing en/of social media plan.

17.30 – 18.30 uur Buffet

18.30 – 21.30 uur deel 3: Social en Digitale Media in de praktijk toegepast
- Werken aan een cross media zorg-case
- Bespreking case  

Resultaat: wat bereikt u met deze masterclass?

De masterclass Online Marketing & Social Media voor de zorg geeft u strategische inzichten en praktische voorbeelden en cases uit de zorgwereld op het gebied van succesvolle online marketing en social media. U krijgt voldoende handvatten aangereikt om zelf een online en social strategie op te kunnen zetten. Na het volgen van de masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg gaat u naar huis met:

  • Nationale en internationale cases uit de zorgmarkt.
  • Duidelijke do’s en dont's uit de online en social zorgsector. 
  • U leert een online en social crossmedia strategie op te zetten om zowel op korte als op lange termijn beter in staat te zijn spelers binnen de zorg te bereiken en te ‘engagen’,
  • Zowel richting zorgverleners als richting patienten.
  • ​U kunt actief aan de slag met een template voor een online marketingplan/social mediaplan binnen de zorgsector
  • U ontvangt na deelname een certificaat 'Online Marketing & Social Media voor de Zorg'. 

Na het volgen van de masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg bent u weer helemaal up-to-date op het gebied van Digital Health, online marketing en social media binnen uw branche. Leer hoe u door de juiste inzet van middelen ook in deze complexe markt kunt groeien.

Voor wie is de masterclass Online Marketing & Social Media in Verzekeren bedoeld?

De masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg is bedoeld voor marketingmedewerkers/managers, marketingcommunicatie medewerkers/managers, online managers, social media managers, PR managers, consultants, adviseurs of direct marketeers werkzaam bij zorginstellingen, eHealth aanbieders, hulpmiddelen leveranciers, en farmaceuten die branchespecifieke verdieping, kennis en inspirerende voorbeelden zoeken op het gebied van crossmedia, online marketing en social media. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Masterclass volgen in combinatie met andere Beeckestijn Business School-opleidingen:

De masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg is speciaal ontwikkeld om te volgen als aanvulling op het reguliere opleidingsaanbod van Beeckestijn Business School. Dit kan door de masterclass te volgen als extra module bij de post-HBO of korte opleidingen Social Media, Digital & Online Marketing, Content Marketing & Cross Media en Online Communicatie & Social PR. Deze masterclass is ook prima op een later tijdstip alsnog door alumni van Beeckstijn Business School te volgen.
Geïnteresseerden die geen Beeckestijn-student of alumnus zijn maar wel op zoek zijn naar een waardevolle verdieping van branchespecifieke online marketing en social media-kennis in de zorgwereld kunnen zich ook inschrijven en deelnemen aan deze masterclass.

Collegetijden en -duur

De masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg duurt 1 dag en avond, van 9.00 - 21.30 uur. 

Studiebelasting

Voor het volgen van de masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg is er geen studiebelasting van toepassing of voorbereiding noodzakelijk. 

Investering*

De investering voor het volgen van de masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg bedraagt:

  • Euro 975,- (voor alumni 750,-  euro), of,
  • ​Euro 475,- als extra module bij de post-HBO of korte opleiding Social Media, Digital & Online Marketing, Content Marketing & Cross Media en Online Communicatie & Social PR. 

Dit is inclusief:
Studiemap en digitaal studiemateriaal
Literatuur en boeken
Rapporten over de zorgmarkt
Template voor Social Media plan
Template voor Online Marketing plan 
Catering gedurende de hele dag

Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren. Informeer naar de mogelijkheden. 

* Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. Beeckestijn Business School voert het masterclass-programma samen met IDMK; IDMK-deelnemers kunnen mogelijk tegelijkertijd de masterclass bijwonen.

Data & locatie masterclass Online Marketing & Social Media voor de Zorg

Start:
woensdag 15 maart 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden, Amsterdam, Utrecht