Online Marketingcommunicatie (verkorte opleidingen)

Er is een nijpend tekort aan kennis over online communicatie waardoor organisaties moeite hebben om hun campagnes goed te organiseren, terwijl de markt hier wel om vraagt. Door de diversiteit en fragmentatie in online media en kanalen is online communicatie  een noodzakelijk aandachtspunt voor u als marketingcommunicatieprofessional. Veranderend consumentengedrag en de invloed van social media dwingen organisaties namelijk anders te communiceren.

Het oppakken van deze uitdaging is het onderwerp van de opleiding Online Marketingcommunicatie. Samen met communicatie vakgenoten verkent u hoe u, als verantwoordelijke voor marketingcommunicatie, een strategie formuleert en realiseert, gericht op het bereiken van concreet resultaat. In deze opleiding krijgt u antwoord op de vraag hoe u de nieuwe digitale kanalen doelgroepspecifiek en op een zinvolle manier kunt inzetten, hierbij inspelend op de actuele trends en ontwikkelingen. 

In het kort

College: Avondopleiding: 18:30 - 21:30 uur en dagopleiding 09:00 - 16:00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1990,--
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Opleiding score

9
Meer informatie

De opleiding Online marketingcommunicatie bestaat uit 6 colleges en geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met online (marketing)communicatie in uw eigen organisatie.

College-onderwerpen tijdens de korte opleiding Online Marketingcommunicatie

 • College 1: Online communicatiestrategie & trends & uitleg plan
 • College 2: Online branding
 • College 3: Digital advertising en mediaplanning
 • College 4: Social media
 • College 5: Content creatie, management en storytelling
 • College 6: Implementatie organisatie, accountability en metrics & werkcollege

Individuele opdracht (optioneel)

U schrijft uw eigen online (marketing)communicatieplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen online communicatieplan, -strategie en uitvoering, begeleid en getoetst door docenten en experts. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten. U rondt de opleiding af door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

De opleiding Online Marketingcommunicatie leert u te denken in 'online' en succesvolle online (marketing)communicatie activiteiten te ontwikkelen en te implementeren. U leert een online (marketing)communicatievisie te ontwikkelen voor uw organisatie. De opleiding richt zich op het bijbrengen en toepassen van de laatste kennis en ontwikkelingen op het gebied van online (marketing)communicatie en de focus ligt op marketingcommunicatie.
U wordt opgeleid tot een online (marketing)communicatiespecialist met als belangrijkste aandachtsgebieden strategie, online media advertising en mediastrategie, online campagne management, online (marketing)communicatiemix, content management & social media.

 • Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van online (marketing)communicatie en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen in communicatie, online media, social media, online strategieën en concepten. 
 • U weet hoe u uw bedrijfsdoelen kunt bereiken door een helder en gestructureerd online marketingcommunicatieplan te schrijven. 
 • U kunt werken met de nieuwe online (marketing)communicatiemix, campagne management, mediaplanning & communicatie.
 • U schrijft uw eigen, financieel onderbouwd online communicatieplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie).
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Online Marketingcommunicatie'. Indien u geen plan maakt dan ontvangt u een certificaat. 
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de korte opleiding Online Marketingcommunicatie bedoeld?

De focus binnen deze opleiding ligt op marketingcommunicatie. De opleiding Online Marketingcommunicatie is dan ook vooral bedoeld voor marketingcommunicatie professionals, zoals (marketing)communicatie medewerkers/managers, online managers, social media managers en communicatie adviseurs die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van online (marketing)communicatie. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De korte opleiding Online Marketingcommunicatie kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale duur van de opleiding is ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De opleiding Online Marketingcommunicatie wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 3 dagen colleges, op één vaste dag in de week, met 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn dan van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur

Studiebelasting

Naast de colleges besteedt u gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  De gemiddelde studiebelasting (inclusief colleges) komt neer op circa 6 uur per week.
De studiebelasting per week bij de dagopleiding ligt hoger omdat u het programma sneller doorloopt. 

De opleiding is prima te combineren met een drukke baan.

Investering

Het collegegeld bedraagt € 1990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Arno Meijerink
  Arno Meijerink
  Arno Meijerink is na zijn communicatiewetenschap-studie aan de UVA direct gestart met wat al snel zijn grote passie bleek te zijn: online marketing. Na een start bij... Lees meer
 • Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen (1966) is eigenaar van online marketing adviesbureau CRMwereld en tevens partner bij Online Marketing Lounge. Hij heeft marketingervaring opgedaan... Lees meer
 • Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange is marketingstrateeg en oprichter van Mountview. Hij vindt dat marketing teveel draait om woorden en te weinig om daden, waardoor marketing z’n... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Robert Doggers
  Robert Doggers
  Robert Doggers is medeoprichter van Yune, bureau voor content marketing. Content creatie is zijn passie en de rode draad in zijn werk. Vóór Yune was... Lees meer

Kom kennismaken tijdens een gratis proefcollege

Voor meer informatie over de opleiding Online Marketingcommunicatie kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde. Bekijk details proefcollege.

Proefcolleges voor deze opleiding

dinsdag 9 mei 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
dinsdag 16 mei 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 21 juni 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Centraal gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties opleiding Online Marketingcommunicatie

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een al gestarte opleiding. Neem contact op via 088 - 47 222 30

Start:
dinsdag 28 maart 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
donderdag 6 april 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden
Start:
dinsdag 19 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Rotterdam, Eindhoven, Zwolle
Start:
dinsdag 26 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
woensdag 11 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden

9.0

De opleiding Online Marketing Communicatie voldeed aan mijn verwachtingen. Zeer ervaren docenten, veel praktijkvoorbeelden. Het schrijven van het Online Communicatieplan en de tussentijdse feedback van je kerndocent was een geweldig leermoment.