Online Marketingcommunicatie (post-HBO opleiding)

Zorgt online al voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Bij marketingcommunicatie staat altijd een commerciële of daaraan afgeleide doelstelling centraal, zoals een verkoopdoel of een dienstverleningsdoelstelling. De enorme groei van het online vakgebied zorgt voor vele extra mogelijkheden en kanalen om die doelstellingen te bereiken. Door deze enorme groei en explosie van het aantal (online) mogelijkheden, kanalen en media kan het steeds lastiger worden om marketingcampagnes doeltreffend en efficiënt te organiseren. Hebt u voldoende online kennis om de balans tussen owned, paid en earned media zo in te richten dat u uw marketingcommunicatiedoelstellingen bereikt? Herkent u dat er een groot tekort is aan kennis over online (marketing)communicatie waardoor organisaties moeite hebben om hun (merk)campagnes goed te organiseren, terwijl de markt hier wel om vraagt? Door de diversiteit en fragmentatie in online media en kanalen is online marketingcommunicatie een meer dan noodzakelijk aandachtspunt voor u als (marketing)communicatieprofessional. Bovendien zorgen veranderend consumentengedrag en openbare communicatie bijvoorbeeld via social media voor de noodzaak uw marketingcommunicatie met uw doelgroepen en andere relaties daarop aan te passen.

Het oppakken van deze uitdaging is het onderwerp van de post-HBO opleiding "Online Marketingcommunicatie”. Samen met marketing(communicatie)vakgenoten verkent u hoe u, als verantwoordelijke voor marketingcommunicatiecampagnes en activiteiten, een strategie formuleert en realiseert. Gericht op het bereiken van concreet resultaat voor uw organisatie en betrokken doelgroepen. In deze opleiding geven we de (marketing) communicatie professional antwoord geven op de vraag hoe u de nieuwe digitale kanalen doelgroep specifiek en op een zinvolle manier kunt inzetten, hierbij inspelend op de actuele trends en ontwikkelingen.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 9 colleges, 4 maanden
Kosten: € 3.250,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht, Leusden, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle

Meer informatie

De opleiding Online Marketingcommunicatie bestaat uit 9 vaste colleges. Daarnaast organiseren wij interessante clinics waarin actuele onderwerpen aan bod komen en een bedrijfsbezoek, zodat u een kijkje in de keuken krijgt bij een bureau of bedrijf, toegespitst op de thema's en onderwerpen van uw opleiding. De opleiding Online Marketingcommunicatie geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met online marketingcommunicatie.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Online Marketingcommunicatie

 • College 1: Online communicatiestrategie & trends en uitleg plan
  - van ondernemingsstrategie naar online communicatie strategie
  - huidige ontwikkelingen binnen online communicatie
  - ontwikkeling van een gestructureerd en logisch plan
  - welke bijdrage kan online communicatie leveren aan het behalen van je (marketing)communicatiedoelstellingen?
  - checklist online communicatie plan
 • College 2: Online branding
  - impact social media op merkstrategie
  - introductie online merkmodel
  - stappenplan online merkmodel
 • College 3: PR 2.0
  - realtime PR & newsjacking
  - monitoren (social) media
  - voorwaarden online PR
  - reputatiemanagement met social PR
  - nieuwe vormen van PR 
 • College 4: Online advertising & mediaplanning
  - effectiviteit van media
  - afstemmen van digitale media op traditionele media
  - (online) mediastrategie & media-inkoop
  - optimalisatie online campagnes
  - media analyse
  - kostenplanning
 • College 5: Online campagne management
  - opzetten online campagnestrategie
 • College 6: Social media
  - social media mix
 • College 7: Content creatie, management & storytelling
  - stappenplan content marketing
  - soorten content & planning
  - creativiteit binnen content ontwikkeling
  -Storytelling
  - zelf doen of uitbesteden?
 • College 8: Website, mobile & usability
  - websites
  - mobiele websites en apps
  - campagne (micro) websites & blogs
  - usability & het beïnvloeden van kijk-, lees- en klikgedrag
  - ontwerpen van websites
  - schrijven voor SEO
 • College 9: Implementatie organisatie, accountability en metrics & werkcollege

Ideale mix van theorie en praktijk

Online (marketing)communicatiestrategie case dag

Tijdens een case dag werkt u in groepjes van ongeveer 4 personen aan een online (marketing)communicatiestrategie case. U leert in groepsverband de theorie toe te passen in de praktijk, hierdoor leren de deelnemers van elkaar en bouwt u aan uw netwerk. U krijgt een relevante case uit de praktijk aangeboden om zo onder begeleiding van docenten de principes van het moderne online (marketing)communicatiestrategie plan toe te kunnen passen. 

Individuele opdracht

U schrijft uw eigen online (marketing)communicatieplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat dus de opleiding met uw eigen online marketingcommunicatieplan, -strategie en uitvoering, begeleid en getoetst door docenten en experts. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en u rondt de opleiding af door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met deze studie?

De opleiding Online Marketingcommunicatie leert u te denken in 'online' en succesvolle online marketingactiviteiten te ontwikkelen en te implementeren. U leert een online marketingcommunicatievisie te ontwikkelen voor uw organisatie. De opleiding richt zich op het bijbrengen en toepassen van de laatste kennis en ontwikkelingen op het gebied van online marketingcommunicatie. U wordt opgeleid tot een online marketingcommunicatiespecialist in een breed aandachtsgebied waaronder strategie, online media planning, social media, online communicatiemix, effectieve websites, content management, e-mail & online campagnemanagement en online meten, analyseren en accountability.

 • Binnen vier maanden beheersing van strategie en praktijk van online marketingcommunicatie en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen in online marketing, online media, (social) PR, online strategieën en concepten. 
 • U weet hoe u uw bedrijfsdoelen kunt bereiken door een helder en gestructureerd online marketingcommunicatieplan te schrijven. 
 • U kunt werken met de nieuwe online marketingcommunicatiemix, campagne management, mediaplanning, advertising en het succesvol inzetten van PR 2.0.  
 • U schrijft uw eigen, financieel onderbouwd online marketingcommunicatieplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie).
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw post-HBO diploma 'Online Marketingcommunicatie'.
 • U wordt, bij het behalen van een '7' of hoger voor uw eindopdracht, opgenomen in het register als online marketingcommunicatie professional.
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Online Marketingcommunicatie bedoeld?

De opleiding Online Marketingcommunicatie is geschikt voor de (marketing)communicatie professionals, zoals (marketing)communicatiemedewerkers en managers, online (communicatie) managers, social media managers, PR managers en communicatie adviseurs die een volwaardig gesprekspartner willen worden op het gebied van online marketingcommunicatie. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als marketingcommunicatie professional over een aantal jaren werkervaring op het gebied van (marketing)communicatie, PR en/of corporate communicatie en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

De opleiding Online Marketingcommunicatie kent 9 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra clinics, werkcolleges en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Dagvariant
De opleiding Online Marketingcommunicatie wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 9 colleges overdag verdeeld over 4,5 dagen. Per collegedag krijgt u 2 colleges van 3 uur, de collegedag is één vaste dag in de week. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 6 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 10 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan ).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 3.250,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 295,-. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Arno Meijerink
  Arno Meijerink
  Arno Meijerink is na zijn communicatiewetenschap-studie aan de UVA direct gestart met wat al snel zijn grote passie bleek te zijn: online marketing. Na een start bij... Lees meer
 • Berend Sikkenga
  Berend Sikkenga
  Berend Sikkenga SMP is een gepassioneerde digital manager met bij 20 jaar ervaring aan zowel bureau- als klantzijde (Essent en Ziggo). Momenteel werkt hij bij LEGO... Lees meer
 • Erwin van Faassen
  Erwin van Faassen
  Erwin van Faassen is mede-eigenaar van Admitter, een b2b emailmarketing bureau, en dagelijks bezig met zakelijke emailcampagnes. Hij is opgegroeid bij (online)... Lees meer
 • Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen (1966) is eigenaar van online marketing adviesbureau CRMwereld en tevens partner bij Online Marketing Lounge. Hij heeft marketingervaring opgedaan... Lees meer
 • Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange
  Ingmar de Lange is marketingstrateeg en oprichter van Mountview. Hij vindt dat marketing teveel draait om woorden en te weinig om daden, waardoor marketing z’n... Lees meer
 • René Zeedijk
  René Zeedijk
  René Zeedijk is managing partner van MediaScience. Hij begon dit bedrijf met zijn compagnons in 2011 tijdens de opkomst van programmatic marketing. Op dit... Lees meer
 • Robert Doggers
  Robert Doggers
  Robert Doggers is medeoprichter van Yune, bureau voor content marketing. Content creatie is zijn passie en de rode draad in zijn werk. Vóór Yune was... Lees meer
 • Simone Versteeg
  Simone Versteeg
  Simone Versteeg is een positieve, enthousiaste communicatie specialist en sinds 2016 werkzaam als PR Manager Northern Europe voor Salesforce. Simone heeft bijna 20... Lees meer

Maak vrijblijvend kennis met Beeckestijn Business School

Voor meer informatie over de opleiding Online Communicatie Strategie & Leiderschap kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties voor de opleiding Online Marketingcommunicatie

Start:
dinsdag 19 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Rotterdam, Zwolle, Eindhoven
Start:
dinsdag 26 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
woensdag 11 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden