Online Reputatiemanagement (Training)

Reputatiemanagement; gerichte beïnvloeding en gedrag zichtbaar maken

Door de snelheid en de omvangrijkheid van online en social media is het voor jou noodzaak grip en zicht te houden op je reputatie en deze goed te managen. Door de berichtgeving op online en social media te meten en monitoren houd je zicht op wat anderen over je zeggen. Een reputatie ‘managen’ heeft alles te maken met gerichte beïnvloeding en het zichtbaar maken van wat je doet. Een reputatie wordt ‘gemaakt’ door gedrag. Niet bedacht. Online reputatiemanagement is het continu voeden en sturen om de reputatie in overeenstemming te laten zijn met de gewenste identiteit en het voldoen aan de verwachtingen van de omgeving. Daarmee bouw je aan reputatievet voor de organisatie of je merk. Het gaat niet alleen om brandjes blussen maar ook om positieve ervaringen te liken en delen.

De constante factor in jouw communicatie

Waar het gebruikelijke reputatiemanagement nog te agenderen was is online reputatiemanagement een continue factor in jouw communicatie. Van belang is het verkrijgen van de juiste data en inhoudelijke informatie uit online conversaties om een effectief beleid te ontwikkelen met actieplan voor de tactische uitvoering van het online reputatiemanagement. Vanuit strategie wordt bepaald hoe de professionele communicatie vorm krijgt naar branding, issue-management en crisiscommunicatie. Maar ook hoe bijvoorbeeld een reputatieschade is aan te pakken en te herstellen. De opleiding Online Reputatiemanagement geeft je niet alleen do’s & don’ts, maar ook een strategisch kader met praktische invulling. Diverse relevante cases die tijdens de opleiding worden behandeld, helpen je daarbij.

 
Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Communicatie van ADFO Groep. Communicatie is hét platform voor personen werkzaam in PR, voorlichting en communicatiemanagement. Via het magazine Communicatie, de website Communicatieonline.nl, de diverse events zoals het Communicatie Congres en iChange laten communicatieprofessionals zich continu informeren en inspireren over alles wat er in het vakgebied speelt. In samenwerking met Beeckestijn Business School kunnen deze professionals nu ook diverse relevante opleidingen volgen om up-to-date te blijven.

In het kort

College: Dagopleiding 09.30 - 16.30 uur (incl. lunch)
Duur: 2 dagen
Kosten: € 1.595,- / € 1.495,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam Arena, Utrecht, Leusden

Meer informatie

De training Online Reputatiemanagement bestaat uit 4 dagdelen. De training leert je concreet hoe je aan de slag kunt met het managen van de reputatie van je organisatie.

Onderwerpen en colleges tijdens de training Online Reputatiemanagement

 • Reputatiemanagement in een veranderende wereld en bouwstenen van Online Reputatie Management
 • Luisteren naar de omgeving, webcare en crisiscommunicatie
 • Het realiseren van relaties met uw stakeholders en engagement bij uw klanten
 • Praktijkcase: aan de slag met een online reputatie management plan

Online reputatiecase - praktijkopdracht

 • Afsluitend wordt er groepsgewijs gewerkt aan een online reputatiecase van een bekende organisatie.
 • Je leert hierdoor de theorie meteen toe te passen in de praktijk.
 • Je leert van de plannen en feedback van medestudenten en ontvangt daarnaast terugkoppeling van de kerndocent.

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Voor wie is de training Online Reputatiemanagement bedoeld?

Het doel van de opleiding is om mensen werkzaam in communicatie en marketing de kennis en tools aan te reiken om de online reputatie van de eigen organisatie of merk te kunnen managen in het huidige digitale tijdperk. Deze opleiding is relevant voor iedereen die vanuit zijn of haar functie zich bezig houdt met het managen van de reputatie van de organisatie.

Vooropleiding & ervaring

 • Aantal jaren werkervaring
 • HBO werk- en denkniveau

Veel voorkomende functies bij deze training

 • (Senior) communicatie adviseurs
 • (Online) marketeers
 • Crisismanagers
 • Webcare managers
 • Reputatiemanagers
 • Communicatie managers
 • Marketing managers

Twijfel je over welke opleiding het best aansluit bij jouw ervaring en wensen?

Neem contact op voor vrijblijvend studieadvies via chat, info@beeckestijn.org of telefonisch 088 -147 41 00.

Trainingstijden

Deze 2-daagse training wordt 2 opeenvolgende weken gegeven. Elke trainingsdag bestaat uit twee colleges. De collegetijden zijn van 09.30 - 16.30 uur, inclusief lunch en pauzes.

Voorbereiding

 • Het is niet nodig om je voor te bereiden op deze training.
 • Voorafgaand aan de training ontvang je een intakeformulier van de docent. Op dit formulier kun je persoonlijke trainingsdoelen aangeven zodat de docent, indien mogelijk, daar rekening mee kan houden.

Investering*

 • Collegegeld € 1.595,-.
 • Inclusief de benodigde vakliteratuur (Online reputatiemanagement van Alex van Leeuwen), readers en online studentenomgeving. 
 • Prijzen zijn exclusief BTW.
 • Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Abonnees van Communicatie magazine ontvangen € 100,- korting op het collegegeld. Vermeld dit in het opmerkingenveld bij inschrijven.

*De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 augustus 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden. De opleiding Online Reputatiemanagement wordt gegeven door Frank Peters aangevuld met boeiende sprekers met interessante live cases.

 • Frank Peters
  Frank Peters
  Frank Peters is eigenaar van Virtus Communications, een bureau dat zich volledig toelegt op reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Hij zit inmiddels bijna 30 jaar... Lees meer

Startdata & locaties

Start
Locatie
Donderdag 29 maart 2018
Amsterdam
Donderdag 29 maart 2018
Utrecht
Donderdag 29 maart 2018
Leusden
Donderdag 29 maart 2018
Rotterdam
Dinsdag 12 juni 2018
Leusden
Dinsdag 12 juni 2018
Rotterdam
Dinsdag 12 juni 2018
Amsterdam
Dinsdag 12 juni 2018
Utrecht