Sales & Accountmanagement 2.0 (post-HBO opleiding)

Smart selling: op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste klant aan tafel zitten

Koopprocessen zijn voorgoed veranderd en zullen in de toekomst blijven veranderen. Maar is Sales ook veranderd ? In hoeverre past Sales zich aan bij inkoop en zijn digitale en sociale media onderdeel van het verkoopproces?  
Een steeds groter deel van het totale koopproces wordt online doorlopen en de prospect heeft veel meer informatie ter beschikking dan voorheen. Recent onderzoek toont aan dat maar liefst 60% van het aankoopproces wordt doorlopen zonder dat contact met het bedrijf in kwestie wordt gelegd. Dit heeft grote implicaties voor sales. Wat is de impact op de huidige werkwijze en de samenwerking met andere functies binnen de organisatie. En waar worden de prioriteiten gelegd? Deze vragen en andere komen aan de orde in de verschillende colleges van de opleiding.  

​Smart selling is waar het omgaat:  Op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste klant aan tafel zitten. Smart selling is weer een onderdeel van Sales 2.0. Anneke Seley geeft een goede definitie van Sales 2.0: ”Sales 2.0 is een meer efficiënte en effectieve manier van verkopen voor zowel de koper als de verkoper ondersteund door technologie.”

Dit alles is de focus van een salesopleiding die zich daarmee duidelijk onderscheidt ten opzichte van andere opleidingen binnen Nederland. 

De opleiding heeft als doel u met een verfrissende blik naar de eigen sales organisatie te laten kijken waarbij drie belangrijke bouwstenen van sales onder de loep worden genomen:
- Salesstrategie en marktplanning
- Accountplanning en management
- Opportunity en leadmanagement

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur
Duur: 9 colleges, 3 maanden
Kosten: € 3.250,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Utrecht

Opleiding score

9.5
Meer informatie

De opleiding Sales & Accountmanagement 2.0 bestaat uit 9 vaste colleges. Daarnaast organiseren wij interessante clinics waarin actuele onderwerpen aan bod komen en een bedrijfsbezoek, zodat u een kijkje in de keuken krijgt bij een bureau of bedrijf, toegespitst op de thema's en onderwerpen van uw opleiding. De opleiding Sales & Accountmanagement 2.0 geeft u handvatten om zowel strategisch als concreet en praktisch aan de slag te gaan met sales- en accountmanagement.

College-onderwerpen tijdens de opleiding Sales & Accountmanagement 2.0

 • Sales strategie en marketing alignment
 • Klantwaarde management
 • Territory, segmentering, account planning en accountmanagement
 • Digital selling
 • Demand generation, lead & opportunity Management
 • CRM en marketing automation  
 • Linkedin for sales
 • De toepassing van technologie in klantcontact
 • Sales leadership, organisatie en verandermanagement
 • Implementatie, business case en werkcollege
 • Sales case dag

Ideale mix van theorie en praktijk

Casedag

Tijdens de colleges verwerken de docenten de laatste relevante inzichten uit literatuur en onderzoeken in hun presentaties. Daarnaast werkt u in kleine groepjes 1 dag aan een case-opdracht op het gebied van sales & accountmanagement. Tijdens deze casedag past u theorie en inzichten toe op een praktijksituatie. Bovendien leren de deelnemers van elkaar en bouwt u aan uw netwerk.

Individuele opdracht

U schrijft uw eigen sales & accountmanagementplan voor uw organisatie of opdrachtgever. U verlaat de opleiding met uw eigen sales & accountmanagementplan, -strategie en uitvoering. U krijgt hierin coaching en begeleiding van docenten en sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin u uw plan toelicht.

Resultaat: wat bereikt u met deze studie?

Succesvolle moderne salesorganisaties maken gebruik van nieuwe concepten, betere samenwerking en online tools en omvatten een strategische planmatige grondslag. Tijdens de opleiding Sales & Accountmanagement 2.0 leert u op een innovatieve en boeiende manier een visie en strategie te ontwikkelen en te implementeren voor uw sales en wijze van omgaan met klanten en prospects. Door de vertaling van de lange termijndoelstellingen naar een praktisch salesplan ontwikkelt u zowel praktische als ook strategische vaardigheden.

 • U beheerst binnen 4 maanden de strategie en praktijk van sales innovatie en strategisch accountmanagement en bent helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen van het vakgebied.
 • U weet hoe u uw bedrijfsdoelen kunt bereiken met de sales- en accountmanagementaanpak.
 • U schrijft uw eigen sales & account managementplan, direct geschikt voor implementatie.
 • U behaalt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw post-HBO diploma Sales & Accountmanagement 2.0 .
 • U wordt, bij het behalen van een '7' of hoger voor uw eindopdracht, opgenomen in het register voor sales & account management professionals.
 • U kunt na uw opleiding deelnemen aan een actief en leerzaam alumniprogramma.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie.

Voor wie is de opleiding Sales & Accountmanagement 2.0 bedoeld?

Als u verantwoordelijk bent voor sales, marketing, channel management, account management of business development. U leert om een aanpak te formuleren om salesmanagement een succesvolle plek te geven in uw eigen organisatie en wordt een volwaardig gesprekspartner op het gebied van sales en accountmanagement. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en wilt deze graag toepassen in praktijk.

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau.

Collegetijden en -duur

Avondvariant
De opleiding Sales & Accountmanagement 2.0 kent 9 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra clinics, werkcolleges en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 4 maanden.

Dagvariant
De opleiding Sales & Accountmanagement 2.0 wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 9 colleges overdag verdeeld over 4,5 dagen. Per collegedag krijgt u 2 colleges van 3 uur, de collegedag is één vaste dag in de week. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 6 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 10 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 3.250,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,-. Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Sales & Accountmanagement 2.0

 • Balt Leenman
  Balt Leenman
  Balt Leenman is managing partner bij g-company, een consultancy organisatie die zich focust op organisatie innovatie door nieuwe technologie. Balt werkte daarvoor 16... Lees meer
 • Ben Mastboom
  Ben Mastboom
  Ben Mastboom is eigenaar en CEO van de Mastboom Group, auteur van het boek 'Your Way of Selling' en vele artikelen in het vakblad SalesManagement.  Ben is... Lees meer
 • Guido Makor
  Guido Makor
  Mijn interesse in computers ontstond midden jaren 80. Via modem en BBS kwam ik terecht bij mijn eerste werkgever. In de daaropvolgende 25 jaar heb ik als IT’er... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer
 • Laura Nuhaan
  Laura Nuhaan
  Laura Nuhaan is managing partner bij The Andeta Group, een consultancy in action firm die zich richt op innovatie in sales en marketing. Andeta helpt organisaties... Lees meer
 • Nanne Dodde
  Nanne Dodde
  Drs. Nanne Dodde is gespecialiseerd in leiderschaps- en organisatieontwikkeling in de gezondheidszorg, in het bijzonder in combinatie met de visualisatie en... Lees meer
 • Paul Hassels Mönning
  Paul Hassels Mönning
  Paul Hassels Mönning is digitaal strateeg, ondernemer, trainer en schrijver van het boek ‘Brainbound Marketing, nieuwe online verkoopstrategieën in... Lees meer
 • Robert Jan Hylkema
  Robert Jan Hylkema
  Robert Hylkema is managing partner bij The Andeta Group, een interim en consultancy bedrijf dat innovatie in sales en marketing bij haar klanten teweeg brengt.... Lees meer
 • Wil Wurtz
  Wil Wurtz
  Wil Wurtz is CRM-deskundige van het eerste uur, managing partner bij Metrics & More, docent bij Beeckestijn Business School, mede-oprichter van Platform... Lees meer

Maak vrijblijvend kennis met Beeckestijn Business School

Voor meer informatie over de opleiding Sales & Accountmanagement 2.0 kunt u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een proefcollege. Een proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen; onderwerpen als de opzet en onderwerpen van de colleges, einddoel van de opleiding, studiebelasting en de overeenkomsten en verschillen met gerelateerde opleidingen etc. komen aan de orde.

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges

Data & locaties proefcolleges

woensdag 16 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 22 augustus 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 6 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
donderdag 21 september 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 26 september 2017, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties voor de opleiding Sales & Accountmanagement 2.0

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 147 41 00.

Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Zwolle, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Amsterdam
Start:
dinsdag 10 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden

9.0

Deze opleiding zorgt voor een update van je kennis op een leuke en interessante manier, de inhoud/theorie sluit aan bij de praktijk en de leraren zijn ervaren en weten waar ze het over hebben. Goede en nuttige opleiding voor elke (area) salesmanager met de ambitie om up-to-date te blijven. Het sales en of accountplan wat moet worden geschreven en de verdediging daarna helpt om het gelijk te kunnen implementeren.... Deze opleiding is goed te combineren met een drukke onregelmatige salesbaan. Absoluut een aanrader!

10.0

Goede kennis van de docenten, direct werkbaar eindplan, opleiding die me verder heeft geholpen. Inhoudelijk was deze opleiding precies wat ik zocht. Social Selling en allignment heb ik door de opleiding beter onder de knie. Absolute aanrader!