Service Excellence (korte opleiding)

Service Excellence; meer dan een positieve NPS

Een goede klantgerichte service is meer dan werken aan de ideale customer journey of het sturen op een positieve NPS. Met service excellence werk je aan excellente klantgerichtheid en uitzonderlijke klantbeleving. En dat gaat niet alleen om processen, maar zeker ook om de juiste missie, strategie, leiderschap en medewerkers. Om als bedrijf of instelling onderscheidend te zijn en te blijven is het van belang dat alle lagen van de organisatie dezelfde hoge standaard hanteren als het gaat om het realiseren van een persoonlijke en uitzonderlijk positieve service beleving.

De korte opleiding Service Excellence leert je hoe je vanuit jouw rol kunt werken aan een excellente klantgerichtheid. De basis voor de opleiding is het Europese Service Excellence Model. Het bestaat uit 7 principes, 9 bouwstenen en 35 onderdelen. Het beschrijft de consequenties voor luisteren naar klanten, visie, missie en strategie, leiderschap, cultuur, klantbelevingsontwerp, HRM, processen en structuur, sturen op de klant en innovatie. Aan de hand van een groot aantal praktijkvoorbeelden, oefeningen en theoretische inzichten leert je hoe je service excellence neer kunt zetten voor jouw eigen organisatie. Deze opleiding is een korte variant van de uitgebreidere post-HBO opleiding Service Excellence.

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 12:00 en/of - 13:00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges, 2 maanden
Kosten: € 2.580,- all in (excl. BTW)
Locaties: Amsterdam, Leusden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Service Excellence

De korte opleiding Service Excellence bestaat uit zes colleges. De opleiding leert je hoe met een aantal bouwstenen van het Service Excellence model concreet aan de slag kunt met Service Excellence.

 • Introductie Service Excellence: visie, strategie en plan
 • Service design (ontwerpen service beleving)
 • Service Excellence cultuur, leiderschap en HRM
 • Kwaliteit, Service Metrics, NPS en performance verbetering
 • Customer journeys, processen, technologieën en partnerships
 • Werkcollege, organisatie en implementatie van Service Excellence

Facultatieve colleges

 • Customer Experience in B2B
 • Marketing & Klantdata: wat mag wel en niet?

​Je bepaalt zelf of je de facultatieve colleges wilt bijwonen. Een facultatief college duurt 2 uur en vindt overdag plaats op onze locatie in Leusden.

Individuele opdracht

 • Je stelt een service excellence plan op voor jouw organisatie of voor een relatie
 • Je verlaat de opleiding met een eigen service excellence plan
 • Je wordt begeleid en getoetst door docenten en experts
 • Je rondt de opleiding af met een eindgesprek waarin je je plan toelicht

Heb je op dit moment al vragen over de individuele opdracht? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Resultaat: wat bereik je met de opleiding Service Excellence?

Tijdens de opleiding Service Excellence leer je de principes achter Service Excellence kennen. Je rondt de opleiding af met een eigen Service Excellence-plan waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.

 • Via de colleges krijg je hoogwaardige kennis over een aantal deelgebieden van het service excellence vakgebied zoals:
  - klantbeleving,
  - customer delight,
  - service design,
  - organisatiecultuur,
  - HRM,
  - processen/customer journeys en
  - service metrics;
 • Je bent up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van service excellence en daardoor ben je in staat om de gewenste service excellence strategie te ontwikkelen en te implementeren;
 • Je schrijft jouw eigen, financieel onderbouwd service excellence plan, direct geschikt voor implementatie (in jouw organisatie) en begeleid en getoetst door docenten en experts;
 • Je behaalt na het succesvol afronden van de opleiding het diploma verkorte opleiding Service Excellence.
 • Je bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na het afronden van de opleiding.

Voor wie is de opleiding Service Excellence bedoeld?

Deze opleiding is bestemd voor professionals met een functie in marketing, commercie of service. Je wil in korte tijd je kennis op een aantal deelgebieden van Service Excellence verdiepen en verbreden. 

Wil je een volledige opleiding op het gebied van Service Excellence, dan is de post-HBO opleiding Service Excellence wellicht iets voor jou.

Vooropleiding

 • Aantal jaren werkervaring
 • HBO werk- en denkniveau (een afgeronde HBO opleiding is niet nodig)

Veel voorkomende functies bij deze opleiding

 • CRM-managers
 • Customer experience professionals
 • Customer service professionals
 • Marketeers
 • Service managers
 • Sales professionals
 • Product managers
 

Twijfel je over welke opleiding het best aansluit bij jouw ervaring en wensen?

Neem contact op voor vrijblijvend studieadvies via chat, info@beeckestijn.org of telefonisch 088 -147 41 00.

Collegetijden en -duur

De korte opleiding Service Excellence kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 -21.30 uur. Daarnaast worden tijdens de opleiding extra clinics, werkcolleges en een bedrijfsbezoek georganiseerd. Deze zijn facultatief. De totale duur van de opleiding is ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De verkorte opleiding Service Excellence wordt ook gegeven als dagopleiding. Je krijgt dan 6 colleges van 3 uur, verspreid over maximaal 5 dagen. ​De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en/of van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).

Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, overleg en het schrijven van het plan).  

De opleiding is prima te volgen in combinatie met een drukke baan.

Investering*

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €1.990,-
Vakliteratuur & e-learning €195,-
Coaching & eindgesprek €395,-
Totaalprijs €2.580,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW
 • Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen per 1 juni 2017. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

 • Eric de Haan
  Eric de Haan
  Eric de Haan is oprichter/directeur van Seven en is gespecialiseerd in management van customer value, customer service en customer complaints en helpt organisaties hun... Lees meer
 • Jean-Pierre Thomassen
  Jean-Pierre Thomassen
  Jean-Pierre Thomassen is als zelfstandig consultant werkzaam bij customerdelight.nu. Hij is gespecialiseerd in de thema's klantgerichtheid, klanttevredenheid,... Lees meer
 • Kathy van de Laar
  Kathy van de Laar
  Kathy van de Laar is oprichter van EarlyBridge, een consulting- and trainingsbureau gericht op klantbeleving en klantgerichtheid. Zij is Certified Customer Experience... Lees meer
 • Nils Schmeling
  Nils Schmeling
  Nils Schmeling is oprichter / managing partner van N3Wstrategy en is gespecialiseerd in het transformeren van organisaties naar ‘customer excellente’... Lees meer

Wij geven je graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen. Daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat je uitgebreid kennis kunt maken met Beeckestijn Business School en onze manier van werken. Het proefcollege geeft je een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. Lees meer over onze proefcolleges.

maandag 28 mei 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
woensdag 30 mei 2018, 19.00 - 21.00, Leusden
maandag 11 juni 2018, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 25 juni 2018, 19.00 - 20.00, Webinar

Startdata & locaties

Start
Locatie
Donderdag 27 september 2018
Zwolle
Donderdag 27 september 2018
Eindhoven
Donderdag 27 september 2018
Rotterdam
Dinsdag 2 oktober 2018
Leusden
Woensdag 3 oktober 2018
Amsterdam
Donderdag 4 oktober 2018
Utrecht
Woensdag 31 oktober 2018 (dagopleiding)
Amsterdam