Social Media (verkorte opleidingen)

Social Media inzetten vanuit strategie

Social media zoals LinkedIn, Twitter, Facebook, en YouTube zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in de zakelijke omgeving doen social media hun intrede, al is het maar omdat klanten of relaties contact zoeken met uw organisatie via social media.

Menig marketeer is er inmiddels van doordrongen dat hij of zij ‘iets’ moet gaan doen met Social Media. Maar wat? En op welke manier? Hoe kun je social media zo inzetten dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan je marketingdoelstellingen? En welke consequenties heeft dat voor jouw organisatie? Welke gevolgen heeft het inzetten van social media eigenlijk voor je marketingstrategie, ook op lange termijn?

In het kort

College: Avondopleiding: 18.30 - 21.30 uur en dagopleiding 09.00 - 16.00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam, Eindhoven, Leusden, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Social Media

De opleiding Social Media bestaat uit zes colleges. De opleiding leert u hoe u praktisch en concreet met social media aan de slag kunt. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een social media-plan om social media in uw organisatie goed te introduceren of te verbeteren

 1. Social Media Strategie
 2. Het Social Media Plan
 3. Social Media Campagnes & Webcare
 4. Reputatie Management & PR
 5. Social Media Organisatie, Implementatie & Metrics
 6. Social Media integratie, Tools & Innovatie 

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een Social Media-plan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen Social Media-plan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Social Media?

De opleiding is erop gericht u te leren hoe u Social Media binnen uw organisatie vanuit een strategisch kader inzet. Onderwerpen als trends, ontwikkelingen en strategie van Social Media, tactics, tools en praktijkcases worden uitgebreid besproken, in 6 colleges.

 • Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van social media en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen.
 • U kent welke factoren binnen social media belangrijk zijn en hoe u deze kunt meten en verbeteren
 • U leert marketingdoelstellingen te vertalen naar werkbare social media-doelstellingen.
 • U hebt overzicht over de mogelijkheden, tools en middelen op het gebied van Social Media en kunt hier mee aan de slag.
 • U schrijft (optioneel) uw eigen Social Media-plan, direct geschikt voor implementatie. 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Social Media'.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Social Media bedoeld?

De opleiding Social Media is bedoeld voor voor  marketeers, (marketing)communicatie en PR, HR professionals, product managers, IT-ers en ook service/ sales professionals die een volwaardig gesprekspartner en deskundige willen worden op het gebied van social media. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk. 

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk.

Collegetijden en -duur

De korte opleiding Social Media kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De korte opleiding Social Media wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 3x een dag college, op één vaste dag in de week, met 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Avondvariant
Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  
Dagvariant
Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  
De opleiding Social Media is uitstekend te volgen naast een drukke baan.  

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Bij de dagvariant van de opleiding is de lunch inbegrepen in het collegegeld. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet juist.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Voor de opleiding Social Media verzorgen de volgende docenten colleges:

 • Antal de Waij
  Antal de Waij
  Antal de Waij, geboren 30 jaar B.G. (before Google), is na ruim 12 jaar bij diverse multinationale ondernemingen gestart met het bedrijf Engagement Media BV, na... Lees meer
 • Hans Molenaar
  Hans Molenaar
  Drs. Hans Molenaar is kerndocent en directeur van Beeckestijn Business School en tevens voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing... Lees meer
 • Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen
  Hans van der Meulen (1966) is eigenaar van online marketing adviesbureau CRMwereld en tevens partner bij Online Marketing Lounge. Hij heeft marketingervaring opgedaan... Lees meer
 • Patrick Petersen
  Patrick Petersen
  Patrick Petersen is succesvol internetondernemer, consultant online strategie, online marketing, zoekmachinemarketing, mobiele marketing en sociale media. Patrick... Lees meer
 • Robert Doggers
  Robert Doggers
  Robert Doggers is medeoprichter van Yune, bureau voor content marketing. Content creatie is zijn passie en de rode draad in zijn werk. Vóór Yune was... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor deze opleiding

maandag 3 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 17 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 31 juli 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 14 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 21 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
maandag 28 augustus 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 5 september 2017, 19.00 - 21.00, Zwolle
donderdag 7 september 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
maandag 11 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 12 september 2017, 19.00 - 21.00, Rotterdam
donderdag 14 september 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 18 september 2017, 19.00 - 20.00, Webinar
dinsdag 19 september 2017, 19.00 - 21.00, Utrecht
maandag 25 september 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
maandag 2 oktober 2017, 19.00 - 21.00, Webinar

Startdata & locaties Social Media (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een al gestarte opleiding. Neem contact op via 088 147 41 00

Start:
woensdag 27 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Utrecht
Start:
donderdag 28 september 2017
Locaties:
Avondopleiding: Amsterdam
Start:
donderdag 5 oktober 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden