Soorten opleidingen

Beeckestijn Business School ontwikkelt en geeft diverse soorten opleidingen, op verschillend niveau en van verschillende duur. Al onze opleidingen hebben echter hetzelfde doel: om jouw in een relatief kort tijdsbestek gedegen in te voeren in het onderwerp van je opleiding via een optimale mix van theorie, strategie en praktijk. Na het voltooien van de opleiding ben je een volwaardige gesprekspartner en heb je je eigen visie ontwikkeld op het betreffende vakgebied.

Executive programma

Het Executive programma van Beeckestijn Business School is ontwikkeld voor de ervaren manager, professional, adviseur of ondernemer die naast het opdoen van nieuwe relevante kennis en actuele inzichten ook behoefte heeft om te reflecteren over de trends en ontwikkelingen in het vakgebied. De Executive opleidingen zijn met name gericht op hen die management-verantwoordelijkheid hebben, dit ambiëren of het management adviseren. Na het afronden van de opleiding ben je op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en strategische inzichten en kun je deze vertalen in een duidelijke visie en strategie. De vertaalslag van de nieuwe inzichten naar de praktijk wordt gerealiseerd door gebruik te maken van inspirerende (Harvard) cases, intervisie sessies en (gast)colleges van ervaren consultants en specialisten binnen het vakgebied. Centraal bij de opleidingen binnen het Executive Programma staat niet alleen het formuleren van een strategie, maar ook het leiderschap geven aan veranderingen. Dat gaat verder dan het zetten van een stip op de horizon, we belichten de organisatie, de ambitie en de daaruit volgende stappen die noodzakelijk zijn om de gewenste (nieuwe) doelen te bereiken. In onze ogen staat dat gelijk aan het ‘nieuwe leiderschap’ met kennis van zaken: change the game and lead the change…
Bekijk het opleidingsaanbod van het Executive Programma

Postdoctorale opleidingen

De postdoctorale opleidingen van Beecekstijn Business School hebben als doel een verdere verdieping van kennis te bieden en is geschikt voor professionals met ruime kennis en ervaring binnen het vakgebied van de opleiding. Het accent van de opleiding ligt naast vakinhoudelijke kennis voornamelijk op strategie, leiderschap en laatste inzichten uit de wetenschap die van belang zijn voor de praktijk. Het is geen masters-opleiding met veel theorie en technieken.

Het vakinhoudelijke niveau van de postdoctorale opleidingen van Beeckestijn Business School ligt hoger dan de gemiddelde masters bij een Nederlandse universiteit. Beeckestijn Business School werkt met de beste docenten in het vakgebied. Het docentencorps bestaat met name uit professionals uit de praktijk aangevuld met diverse hoogleraren en promovendi daar waar het nodig is. Ook zijn de deelnemers aan de postdoctorale opleidingen zijn meer ervaren dan gemiddeld. De combinatie van topdocenten  en ervaren deelnemers leidt tot hele interessante colleges waarbij de laatste inzichten gedeeld en toegepast worden. Deze vorm van onderwijs heet ‘action learning’ en is de beste methode om snel en goed de gewenste kennis op te doen.
Bekijk het postdoctorale opleidingsaanbod.

Post-HBO opleidingen

Onze post-HBO opleidingen zijn erop gericht om snel je kennis en kunde in een kort tijdsbestek (ongeveer 4 maanden) bij te spijkeren tot professional binnen een bepaald vakgebied. De nadruk bij de post-HBO opleidingen ligt op het toepassen van theorie & strategie in de praktijk. Het post-HBO opleidingsprogramma is zo samengesteld dat het vertalen en toepassen van de opgedane kennis ruim aandacht krijgt tijdens en naast de colleges. Naast het veelvuldig gebruik van praktijkvoorbeelden tijdens de colleges, zijn vaste onderdelen van het post-HBO programma: de groepsopdracht en het individuele plan. Meer uitleg over deze specifieke onderdelen kun je vinden bij de betreffende post-HBO opleidingen. De groepsopdrachten bestaat uit echte probleemstellingen/opdrachten voor organsiaties als Cordaid, Heineken Music Hall, Natuurmonumenten, Vogelbescherming, Finacieel Dagblad, Concertgebouw, BIM-huis, SIRE etc.
Bekijk het post-HBO opleidingsaanbod van Beeckestijn Business School.

Korte opleidingen

Tijdens deze opleiding volg je de verkorte versie van de post-HBO opleiding. In plaats van 9 colleges volg je 6 colleges, je doet niet mee aan de groepsopdracht, maar schrijft wel eigen plan (individuele eindopdracht). In ongeveer 2 maanden tijd laten we je kennismaken met de belangrijkste kenmerken en issues van het specifieke onderwerp van de opleiding. In een kort tijdsbestek krijg je meer dan voldoende handvatten om met bijvoorbeeld content marketing, digital marketing etc. binnen jouw organisatie aan de slag te gaan of om deze te verbeteren. Je kunt tijdens de opleiding direct de vertaalslag maken naar je eigen organisatie door het schrijven van een individuele opdracht. Deze opdracht zorgt voor een maximaal leereffect.
 

Korte opleiding

Post-HBO opleiding
Marketing Automation Marketing Automation & Campagne Management
Content Marketing Content Marketing & Cross Media
Customer Journey Management Customer Experience & Journey Management
Customer Relationship Management (CRM 2.0) Customer Relationship Management (CRM 2.0)
Data Driven Marketing Customer Insight & Data Driven Marketing
Digital & Online Marketing Digital & Online Marketing
E-commerce E-commerce
Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie
Online Marketingcommunicatie Online Marketingcommunicatie
Service Excellence Service Excellence
Social Media Social Media

‚ÄčTrainingen

Trainingen bij Beeckestijn worden gegeven rondom 1 specifiek onderwerp. Bij onze trainingen ligt de nadruk op 'how-to'. Kernwoorden hierbij zijn: praktisch, doelgericht en direct toepasbaar. In een halve dag tot maximaal 4 dagen krijg je meer dan voldoende handvatten om met bijvoorbeeld e-mailmarketing of google adwords etc. binnen jouw organisatie aan de slag te gaan of om deze te verbeteren.

NIMA-opleidingen

Beeckestijn Business School is officieel education partner van Nima. Dit betekent dat je bij Beeckestijn Business School een opleiding volgt en vervolgens bij het NIMA examen doet om zo een officieel NIMA-diploma te halen. Momenteel is Beeckestijn opleider voor de volgende NIMA-opleidingen op het gebied van marketing:

Beeckestijn ontwikkelt en stemt de inhoud van deze opleidingen zorgvuldig af op de officiële NIMA-exameneisen. Dit om de kans van slagen en het behalen van het NIMA-diploma zo groot mogelijk te laten zijn.