Strategisch Brandmanagement

Strategisch aan de slag met alle aspecten van brandmanagement
8,2
30 reviews
Up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen in branding
Ontwikkel je eigen strategisch merk- en positioneringsplan
Voor ervaren marketing, brand en communicatie professionals
Course background image
Opleidingstype
Post-master opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 24 september, 2024
Tijdsduur
19 colleges, 8 dagen of 10 avonden
Totaalprijs
€ 6.305,- Excl. BTW
Locatie
Amsterdam, Leusden, Online , Utrecht

Programma

De groei in het aantal digitale kanalen en veranderend klantgedrag zorgt voor nieuwe kansen. Maar welke kansen zijn relevant voor jouw merk? Daarnaast schuilt er in die veranderingen ook een groot gevaar. De focus binnen een organisatie gaat vaker richting conversie en performance en minder op merkenbouw. Hoe zorg je er dan voor dat er aandacht komt (of blijft) voor branding? En hoe zet je merk denken steviger neer binnen een organisatie?

Tijdens de post-master opleiding Strategisch Brandmanagement leer jij het antwoord op deze vragen. Je ontdekt de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van branding. Daarnaast vertaal je jouw nieuwe kennis en skills naar een strategisch merk- en positioneringsplan.

Na de opleiding

✔️ Heb je een merk- en positioneringsstrategie die je direct kan uitrollen in jouw organisatie
✔️ Koppel je organisatiedoelstellingen aan de merkidentiteit
✔️ Weet je hoe je een merk (her)positioneert in de markt
✔️ Kan je merk meenemen in de transitie van een bedrijf (bijvoorbeeld bij een overname, naamsverandering of uitbreidingen)
✔️ Heb je een duidelijke koers voor het merk tegenover korte termijn doelen

De opleiding bestaat uit 19 klassikale colleges, een Harvard Casedag en het maken van een brandstrategy en merkpositioneringsplan. Je leert van 100% vakexperts en er is veel ruimte voor oefeningen en toepassing in de praktijk. 

Colleges

Voorafgaand aan de colleges doorloop je een aantal e-learning modules. Door deze voorbereiding is er tijdens de colleges voldoende ruimte is voor interactie, praktijkcases en samenwerken. 

Module 1 | Brand strategy

 • Brand strategie & merkpositioneringsplan 
 • Insights en merkessentie
 • Brand purpose 
 • Evidence based branding
 • Branded customer experience

Module 2 | Brand design 

 • Design thinking
 • Vraagstelling individuele plan
 • Storytelling 
 • Brand design

Module 3 | Brand building

 • Digital branding
 • (Digital) Media 
 • Neuroscience & branding
 • Content & branding
 • Rebranding

Module 4 | Brand management

 • Reputatie management
 • Internal branding & employer branding
 • De businesscase van brandmanagement
 • Merkorganisatie en implementatie
 • Praktijkcase: brandleadership
 • Managing brand performance

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Harvard Casedag

Tijdens de casedag werk je in groepsverband aan een relevante en interessante Harvard Business School case. Zo pas je direct jouw nieuwe kennis toe in de praktijk.

’s Ochtends ga je na een korte uitleg direct aan de slag en in de middag presenteer je samen met je groepje de case aan de docent. Na afloop hoor je tijdens de borrel wat je groepscijfer is. Deze telt voor 25% mee in je eindcijfer. 

"Het werken in groepen vond ik erg leerzaam. Vooral de Harvard business case dag was een goede toevoeging aan de opleiding. Leuk ook om in een groep te zitten met andere professionals uit verschillende branches." 

Brandstrategy en merkpositioneringsplan

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag. Daarbij komen strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing aan bod. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Je wordt hierin gecoacht en begeleid door je kerndocent. 

Tijdens het afsluitende eindgesprek bespreek je het plan met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback en ontvang je direct je cijfer. Je actieplan bepaalt 75% van je eindcijfer. 

Meer over het actieplan

Docenten

Een selectie van de docenten bij de post-master Strategisch Brandmanagement:  

Antal de Waij
Bea Aarnoutse
Bob Muntjewerff
Carmen Phillips
Ingmar de Lange
Jasper Ordelman*
Joris van Zoelen
Jos Diender
Marcel Aalders*
Marceline Veen
Nanda Idink
Peter van Steensel
René Zeedijk
Rob Prass
Ruud Boer
Susan Houben
Walter Limpens
Wiemer Snijders

*Jasper Ordelman en Marcel Aalders zijn afwisselend kerndocent van deze opleiding.

8,0 
"De opleiding Strategisch Brandmanagement dompelt je in een paar maanden onder in de wereld van merkstrategie. Aan de hand van theorie, modellen en voorbeelden uit de praktijk leer je het nut en noodzaak van het bouwen van een merk. Met docenten die zich dagelijks in het werkveld begeven leer je in korte tijd veel direct toepasbare theorie. Ik heb de opleiding ervaren als een intensieve, maar inspirerende periode waarbij ik veel heb kunnen leren en nieuwe mensen heb leren kennen."
Sjon Boer

Bekijk alle reviews  ›

AFRONDING & DIPLOMA 

Je rondt de opleiding af door het maken van een actieplan. Daarnaast telt ook de case die je tijdens de Harvard Casedag maakt mee voor je totale eindcijfer. Je ontvangt je post-master diploma tijdens de feestelijke diploma uitreiking. Heb je een 7 of hoger als eindcijfer? Dan krijg je ook de titel Certified Brand Management Professional (CBMP) toegekend. 

banner-2023-4
Lees hieronder verder

 

Veelgestelde vragen

Wat is de studiebelasting?

De totale studiebelasting schatten we in op 118 uur. Je bent de hele opleiding bezig met je actieplan, maar het zwaartepunt ligt aan het einde. Daarom zit er altijd een aantal weken tussen het laatste college en het eindgesprek. Je wordt hierin gecoacht door de kerndocent.

De zelfstudie bestaat uit het lezen van literatuur en e-learning. In de online leeromgeving staat voor elk college aangegeven wat er van je wordt verwacht. 
 

Studiebelasting-post-master-118

Wat wordt er van mij qua zelfstudie & voorbereiding verwacht?

In de online leeromgeving staat voor elk college hoe je je moet voorbereiden. Denk hierbij aan het lezen van een whitepaper, hoofdstuk uit een van de boeken, e-learning module, video bekijken of het maken van een kleine opdracht.  Voor het succes van de klassikale sessies is het belangrijk om de voorbereiding te doen. Dan is er namelijk voldoende ruimte voor interactie, oefeningen en samenwerken.  

Voor wie is deze opleiding

Voor ervaren marketing, brand en communicatie professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van brandmanagement. En daarbij een merk- en positioneringsstrategie willen ontwikkelen voor hun eigen organisatie.

✓ HBO+ werk- en denkniveau
✓ 4+ jaar werkervaring
✓ Geen master/WO diploma nodig 

Strategisch Brandmanagement

INCOMPANY en MAATWERK 

Wil je met meer collega's samen deze opleiding volgen? Dat kan! Heb jij een specifieke uitdaging of wil je elementen uit verschillende programma's combineren? Maatwerk is ook mogelijk. Lees meer ›

HOE WEET IK DAT DEZE OPLEIDING GOED BIJ MIJ AANSLUIT?

Deze opleiding sluit aan bij jou als je 

 • Meer dan vier jaar werkervaring hebt 
 • Op strategisch niveau werkt 
 • Wilt leren hoe je strategisch aan de slag kan met alle aspecten van strategisch brandmanagement.

Twijfel je of heb je vragen? Opleidingsadviseur Nicole denkt graag met je mee. 

nicole van de kracht

opleidingsadviseur@beeckestijn.org
088 1474 100
Plan direct een belafspraak in

Nicole van de Kracht | Opleidingsadviseur

 

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding ook geschikt voor de publieke sector?

Zeker, in elk college zit een grote diversiteit aan voorbeelden en cases. Van B2C tot B2B en de publieke sector. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen over jouw organisatie. Veel docenten werken zelf bij bureaus of als consultant waar zij diverse soorten organisaties helpen. Ook is er door het actieplan veel ruimte om in te zoomen op jouw specifieke situatie en uitdagingen. 

Kan ik deze opleiding ook volgen als ik geen werkgever heb?

Dat je op dit moment geen werkgever hebt, hoeft geen enkele belemmering te zijn een opleiding te volgen. Juist dan is het een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Data & locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Gaat je voorkeur uit naar online deelnemen? Dan volg je opleiding hybride. 

Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden
Dagopleiding
Online
Dagopleiding
Utrecht
Dagopleiding
Amsterdam
Dagopleiding
Leusden

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld
Vakliteratuur & e-learning
Coaching & eindgesprek
€5.450,-
€295,-
€560,-
Totaalprijs
Excl. BTW
€6.305,-

✓ Incl. arrangementskosten
✓ Termijnbetaling geen probleem
✓ Niet goed = geld terug!

Vraag vrijblijvend een offerte aan  ›

HULP BIJ BETALING 

Soms is het lastiger om de investering voor een opleiding te doen. Bijvoorbeeld als ZZP-er of als je geen opleidingsbudget hebt. Gelukkig zijn er diverse subsidie en betalingsmogelijkheden. Benieuwd naar de opties voor jouw situatie? Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden.

Reviews

Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de mening van een alumnus? We brengen je graag in contact. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
Kom in contact ›

 

Lees hieronder verder
8,0
''Elke les weer verrast en iets nieuws geleerd. Super!''

Marlous van de Wiel-Weiland
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
9,0
''Een ware verrijking voor de creatieve én strategische geest.''

Joost Loermans
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
''Ik vond het inspirerend en leerzaam, met heel goede vakdocenten en een persoonlijke begeleider die je écht coacht, de goede vragen stelt en heel scherp de issues die spelen binnen je bedrijf weet te raken. Echt een aanrader!''

Corine Tuinstra
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2024
8,0
"Ik vond het een hele leuke leerzame opleiding, vol inspiratie en kennisoverdracht van echt 'vak-goeroes'. Ik heb mij alweer ingeschreven voor een volgende training!"

Tamar Mast
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
10,0
"De opleiding Strategisch Brandmanagement heeft mij een up to date marketeer gemaakt én een concreet brandplan voor mijn merk opgeleverd. De perfectie combinatie van theorie en praktijk in een korte en intensieve periode. De begeleiding die Beeckestijn hierbij biedt is als een ruif; je bepaalt zelf hoeveel je nodig hebt en deze raakt niet leeg."

Robin Blok
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Inspirerend."

Hubert Bedford
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Ontzettend interessant en leerzaam."

Maarten Ornée
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Inspirerend en praktijkgericht."

Annemarie Stel
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"In een inspirerende omgeving met talentvolle mensen, zowel deelnemers als docenten, heb ik de opleiding strategisch brand management doorlopen en kan ik met een sterk merkplan aan de slag binnen mijn organisatie."

Angelo van der Klift
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Positief en de moeite waard."

Maria Bruining
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Inspirerend, leerzaam en interessant. Goede docenten! Hoogtepunt was de Harvard Business Case dag."

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Tijdens de Post-Master Strategisch Brandmanagement heb ik ontzettend veel kennis opgedaan dankzij alle ervaren docenten. Bij het afronden van je eindplan heb je direct handvatten om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Nuttig, actueel en leerzaam!"

Romy Buursink
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Fijn om van professionals uit de praktijk inzichten te krijgen. Onderbouwd met theorie waardoor je ook een plan kunt maken wat je direct in de praktijk uit kunt voeren."

Saskia Bos
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een inspirerende opleiding waar je wordt uitgedaagd zowel strategisch als vernieuwend na te denken over merkpositionering."

Anne-Lotte Kraesgenberg
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een volwaardige opleiding in een kort tijdsbestek met diverse colleges, docenten met veel praktijkervaring en leerzaam door de verschillende achtergronden van je klasgenoten."

Kim van der Welle
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"Super trots op mijn diploma Certified Brand Management Professional! Ik ben erg onder de indruk van het niveau van de opleiding. Wat een geweldige colleges hebben we gehad van de beste marketeers van Nederland. Ik ben trots en blij met het resultaat; Mijn rugzak weer heerlijk bijgevuld met kennis rondom het neerzetten van een sterk merk, een diploma Certified Brand Management Professional en een Strategisch Brandmanagement Plan dat direct implementeerbaar is."

Anke van Dijk
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"De opleiding Strategisch Brandmanagement dompelt je in een paar maanden onder in de wereld van merkstrategie. Aan de hand van theorie, modellen en voorbeelden uit de praktijk leer je het nut en noodzaak van het bouwen van een merk. Met docenten die zich dagelijks in het werkveld begeven leer je in korte tijd veel direct toepasbare theorie. Ik heb de opleiding ervaren als een intensieve, maar inspirerende periode waarbij ik veel heb kunnen leren en nieuwe mensen heb leren kennen."

Sjon Boer
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"Een kennisboost brandmanagement. Ik heb in korte tijd enorm veel geleerd, ben geïnspireerd en heb leuke mensen leren kennen."

Pieter van der Krol
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"Super interessant! Veel geleerd vanuit diverse expertises. Goed uitgedaagd om zelf alle kennis samen te voegen tot een eindplan. Waardevolle feedback en tips om mezelf verder te ontwikkelen!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Ik vond de opleiding erg interessant en divers. Interactie met docenten en deelnemers was goed en de verhouding tussen theorie en praktijk ook. De eindopdracht maakt de opleiding echt af, hierdoor leer je de theorie direct om te zetten naar de praktijk en wat je ermee kunt."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"De opleiding geeft je handvaten om het emotionele van je merk te ontdekken en dit uit te werken om sterker te staan als merk."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Ik zocht een manier om een betere gesprekspartner te worden en om merken betere te lezen. Dat is gelukt.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een interessante brede opleiding met inspirerende docenten uit het werkveld.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Ik vond de opleiding interessant en van toegevoegde waarde voor mijn loopbaan.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Ongelofelijk complete opleiding waarbij er een perfecte balans was tussen theorie en praktijk. Enorme diversiteit en volledigheid aan colleges, met alleen maar experts. De opleiding heeft mij een schat aan informatie gegeven die mijn kennis enorm heeft verrijkt. Kennis waar ik direct al heel veel mogelijkheden voor zie om in de praktijk toe te passen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Een feest om te doen! Een paar maanden inspiratie, leren en zelf doen. Top!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Hoe bouw je een sterk merk en hoe creëer je de optimale balans tussen branding en performance? Met deze opleiding heb ik antwoord gekregen op deze én vele andere vragen. Waardevolle kennis die ik direct toe kan passen in de praktijk!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Een stevige opleiding met rijke inhoud die toch in een relatief korte tijd kan worden voltooid - mits de schouders eronder worden gezet. Prima ervaring.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Ik zocht een manier om een betere gesprekspartner te worden en om merken betere te lezen. Dat is gelukt.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Interessante opleiding, geeft je veel nieuwe inzichten in brandmanagement die je direct kunt inzetten in de praktijk. Volledige colleges van vooraanstaande docenten en triggerende opdrachten zorgen ervoor dat je jouw eerste concrete stappen kunt gaan zetten als brandmanager!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken