Strategisch Brandmanagement

Merkenbouw & brandmanagement in het digital tijdperk
8,1
19 reviews
De laatste trends, kennis en praktijkinzichten op het gebied van modern brandmanagement
Brand strategy, brand design, brand building & brand management
Direct aan de slag met je eigen merkstrategie als fundament voor je organisatiestrategie
Opleidingstype
Post-master opleiding
Opleidingsvormen
Klassikaal
Begindatum
Eerste startdatum: 12 april, 2023
Tijdsduur
18 colleges, 8 dagen
Totaalprijs
€ 5.895,- Excl. BTW
Locatie
Utrecht, Amsterdam, Leusden, Online

Algemeen

Strategisch Brandmanagement

Veel marketeers denken bij merken nog steeds aan campagnes en communicatie. Veel merken zitten dan ook gevangen in een reclamewedloop. Door gebrek aan onderscheidend vermogen vallen ze zonder reclame niet meer op.

Moderne marketeers weten inmiddels dat merkenbouw plaatsvindt gedurende de interactie met klanten in de hele customer journey. Digitale kanalen spelen in de gemiddelde klantenreis een steeds dominantere rol. En op social media bepalen anderen hoe ons merk geladen wordt.

In de sterke groei van digitale marketing schuilt ook een groot gevaar voor merken. De focus ligt meer op conversie en minder op merkenbouw. Sommige growth hackers beweren zelfs dat merken in het digitale tijdperk niet meer belangrijk zijn. Het gaat volgens hen om experimenteren en opschalen. En in dit digitale geweld en focus op customer experience speelt purpose denken en MVO discussie ook nog een belangrijke rol. Hoe vind je hier als merk een goede balans in? Deze vraag staat centraal in de opleiding Strategisch Brandmanagement. 

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De post-master opleiding Strategisch Brandmanagement is ontwikkeld voor ervaren marketing- en communicatie professionals die kennis willen ontwikkelen op het gebied van modern brand management. Zoals marketeers, product managers, brand managers, marcommers, communicatie professionals en commercieel verantwoordelijken. 

Diploma & certificering

 • Je ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, het post-master diploma 'Strategisch Brandmanagement'.
 • Rond je je opleiding af met een 7 of hoger, dan krijg je naast je diploma de titel Certified Brand Management Professional toegekend en kun je de afkorting CBMP achter je naam gebruiken (bijv. op LinkedIn).

TOPDOCENTEN MET PRAKTIJKERVARING

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring. We gebruiken inspirerende praktijkcases en voorbeelden waardoor de colleges een prettige mix van theorie en praktijk vormen en je de opgedane kennis direct leert vertalen naar je eigen situatie.

 

INCOMPANY

Deze opleiding kan ook specifiek voor jouw organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Lees meer over ons incompany en maatwerk aanbod.

Maak impact met een digital marketing opleiding

Kom kennismaken!

Heb je hulp nodig bij je opleidingskeuze of wil je graag even sfeer proeven? We hebben verschillende mogelijkheden waarbij je kennis kan maken met ons. Een Open Dag geeft je een goede inhoudelijke indruk van onze opleidingen, ook is er ruimte voor vragen en persoonlijk advies. Tijdens onze Clinics word je in 1,5 uur bijgepraat over een actueel onderwerp. 

Bekijk de agenda »

Programma

In de post-master opleiding Strategisch Brandmanagement volg je 18 colleges, werk je in groepsverband aan een Harvard Case en ontwikkel je je eigen brand strategy & merkpositioneringsplan, direct geschikt voor implementatie.

Colleges

Module 1 | Brand strategy

 • Brand strategie & merkpositioneringsplan 
 • Merktheorieën & merkmodellen
 • Brand purpose 
 • Evidence based branding
 • Branded customer experience

Module 2 | Brand design 

 • Design thinking
 • Vraagstelling individuele plan
 • Storytelling 
 • Brand design

Module 3 | Brand building

 • Digital branding
 • (Digital) Media 
 • Neuroscience & branding
 • Content & branding
 • Rebranding

Module 4 | Brand management

 • Reputatie management
 • Internal branding & employer branding
 • De businesscase van brandmanagement
 • Merkorganisatie en implementatie
 • Praktijkcase: brandleadership
 • Managing brand performance

Wil je de uitgebreide collegebeschrijvingen ontvangen? Download de brochure met daarbij een uitgebreide uitleg van alle colleges, onderwerpen en leerdoelen.

Harvard Casedag

 • Je werkt in een groep aan een relevante Harvard Business School case uit de praktijk.
 • Je leert in groepsverband en onder begeleiding van de docent je nieuwe kennis toe te passen in de praktijk en ontwikkelt een strategie & actieplan voor de betreffende case.
 • Je leert van elkaar en bouwt aan je netwerk.
 • Aan het eind van de dag presenteer je de resultaten aan de andere groepen en de docent.

Werk aan je eigen strategie & actieplan

 • Je werkt aan je eigen brandstrategy en merkpositioneringsplan voor jouw organisatie of opdrachtgever.
 • Je wordt hierin gecoacht door je kerndocent.
 • Je sluit de opleiding af met een eindgesprek waarin je je plan toelicht.

Heb je op dit moment al vragen over het maken van je eigen strategie & actieplan, bijvoorbeeld omdat je geen opdrachtgever hebt? Neem dan even contact op, we denken graag met je mee.

Zelfstudie & e-learning

 • Voorbereiding op de colleges in de vorm van bijvoorbeeld e-learning, video’s of opdrachten
 • Aanvullende literatuur en artikelen die je naar eigen inzicht rondom de colleges doorneemt voor een nog grotere leeropbrengst
studiebelasting post master strategisch brandmanagement

Docenten

We werken met 100% vakexperts die jouw aan de hand van inspirerende praktijkcases en voorbeelden meenemen in de verschillende collegeonderwerpen. Een selectie van de docenten van de post-master Strategisch Brandmanagement. 

Albert Gast Joris van Zoelen Rene Zeedijk
Antal de Waij Jos Diender Rob Prass
Bea Aarnoutse Marcel Aalders Ruud Boer
Carmen Philips Marceline Veen Walter Limpens
Frank Peters Nanda Idink Wiemer Snijders
Ingmar de Lange Peter van Steensel  
Jasper Ordelman Remco Meijer  

Data & locaties

Tijdens de avondopleiding volg je twee colleges per avond. Bij de dagopleiding volg je drie colleges per dag en doorloop je het volledige programma in een sneller tempo. 

 

Geef bij je inschrijving je voorkeurslocatie aan. Bij de online classroom volg je de opleiding hybride. 

Dagopleiding
Vol
Utrecht
Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht
Amsterdam
Leusden
Online
Utrecht
Amsterdam

Vragen over het rooster?

Heb je vragen over het rooster of past een van de data niet in jouw persoonlijke planning? Neem dan even contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag met je. Dit kan via chat, telefonisch via 088-1474 100 of via email: opleidingsadviseur@beeckestijn.org

Investering

Collegegeld (incl. arrangementskosten) €5.095,-
Vakliteratuur & e-learning €280,-
Coaching & eindgesprek €520,-
Totaalprijs €5.895,-
 • Inclusief koffie, thee en lunch (bij dagopleiding) of buffet (avondopleiding)
 • Prijzen zijn exclusief BTW (collegegeld 21%, vakliteratuur & e-learning 9%, coaching & eindgesprek 21%)
 • BTW-vrije factuur, betaling in termijnen & STAP-budget mogelijk
 • Vraag een vrijblijvende offerte aan
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

Lees meer over de subsidie- & betalingsmogelijkheden

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende prijzen. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Daarom Beeckestijn 3 iconen - opleidingspagina's - nieuw

Reviews

Onze reviews zijn geschreven door echte alumni. Heb je een specifieke vraag over deze opleiding of wil je de onafhankelijke mening van een deelnemer die deze opleiding heeft gevolgd? We brengen je in contact met een alumnus aan wie je jouw vragen kunt stellen. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te koppelen aan een alumnus. 
 

Contact met alumnus ›

 

Lees hieronder verder
8,0
"Tijdens de Post-Master Strategisch Brandmanagement heb ik ontzettend veel kennis opgedaan dankzij alle ervaren docenten. Bij het afronden van je eindplan heb je direct handvatten om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Nuttig, actueel en leerzaam!"

Romy Buursink
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
9,0
"Fijn om van professionals uit de praktijk inzichten te krijgen. Onderbouwd met theorie waardoor je ook een plan kunt maken wat je direct in de praktijk uit kunt voeren."

Saskia Bos
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een inspirerende opleiding waar je wordt uitgedaagd zowel strategisch als vernieuwend na te denken over merkpositionering."

Anne-Lotte Kraesgenberg
Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Een volwaardige opleiding in een kort tijdsbestek met diverse colleges, docenten met veel praktijkervaring en leerzaam door de verschillende achtergronden van je klasgenoten."

Kim van der Welle
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"Super trots op mijn diploma Certified Brand Management Professional! Ik ben erg onder de indruk van het niveau van de opleiding. Wat een geweldige colleges hebben we gehad van de beste marketeers van Nederland. Ik ben trots en blij met het resultaat; Mijn rugzak weer heerlijk bijgevuld met kennis rondom het neerzetten van een sterk merk, een diploma Certified Brand Management Professional en een Strategisch Brandmanagement Plan dat direct implementeerbaar is."

Anke van Dijk
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"De opleiding Strategisch Brandmanagement dompelt je in een paar maanden onder in de wereld van merkstrategie. Aan de hand van theorie, modellen en voorbeelden uit de praktijk leer je het nut en noodzaak van het bouwen van een merk. Met docenten die zich dagelijks in het werkveld begeven leer je in korte tijd veel direct toepasbare theorie. Ik heb de opleiding ervaren als een intensieve, maar inspirerende periode waarbij ik veel heb kunnen leren en nieuwe mensen heb leren kennen."

Sjon Boer
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"Een kennisboost brandmanagement. Ik heb in korte tijd enorm veel geleerd, ben geïnspireerd en heb leuke mensen leren kennen."

Pieter van der Krol
Bron: Beeckestijn Evaluatie, najaar 2022
8,0
"Super interessant! Veel geleerd vanuit diverse expertises. Goed uitgedaagd om zelf alle kennis samen te voegen tot een eindplan. Waardevolle feedback en tips om mezelf verder te ontwikkelen!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie, voorjaar 2023
8,0
"Ik vond de opleiding erg interessant en divers. Interactie met docenten en deelnemers was goed en de verhouding tussen theorie en praktijk ook. De eindopdracht maakt de opleiding echt af, hierdoor leer je de theorie direct om te zetten naar de praktijk en wat je ermee kunt."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
"De opleiding geeft je handvaten om het emotionele van je merk te ontdekken en dit uit te werken om sterker te staan als merk."

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Ik zocht een manier om een betere gesprekspartner te worden en om merken betere te lezen. Dat is gelukt.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Een interessante brede opleiding met inspirerende docenten uit het werkveld.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Ik vond de opleiding interessant en van toegevoegde waarde voor mijn loopbaan.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Ongelofelijk complete opleiding waarbij er een perfecte balans was tussen theorie en praktijk. Enorme diversiteit en volledigheid aan colleges, met alleen maar experts. De opleiding heeft mij een schat aan informatie gegeven die mijn kennis enorm heeft verrijkt. Kennis waar ik direct al heel veel mogelijkheden voor zie om in de praktijk toe te passen.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
"Een feest om te doen! Een paar maanden inspiratie, leren en zelf doen. Top!"

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Hoe bouw je een sterk merk en hoe creëer je de optimale balans tussen branding en performance? Met deze opleiding heb ik antwoord gekregen op deze én vele andere vragen. Waardevolle kennis die ik direct toe kan passen in de praktijk!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
9,0
''Een stevige opleiding met rijke inhoud die toch in een relatief korte tijd kan worden voltooid - mits de schouders eronder worden gezet. Prima ervaring.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
8,0
''Ik zocht een manier om een betere gesprekspartner te worden en om merken betere te lezen. Dat is gelukt.''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
7,0
''Interessante opleiding, geeft je veel nieuwe inzichten in brandmanagement die je direct kunt inzetten in de praktijk. Volledige colleges van vooraanstaande docenten en triggerende opdrachten zorgen ervoor dat je jouw eerste concrete stappen kunt gaan zetten als brandmanager!''

Bron: Beeckestijn Evaluatie
Vergelijken 0
  Vergelijken