Zoekmachinemarketing (korte opleiding)

De opleiding Zoekmachinemarketing helpt u verder met alle mogelijkheden die zoekmachinemarketing biedt en leert u hoe u een succesvolle zoekmachinestrategie kunt opzetten en implementeren. Ook leert u tijdens de opleiding concreet hoe u een goede positie verwerft in de Google-rankings en hoe u een succesvolle Google-advertentiecampagne opzet. Verder leert u beter in te spelen op het zoekgedrag van uw doelgroep om zo de juiste bezoekers naar de website te trekken. Desgewenst rondt u de opleiding af met uw eigen zoekmachinemarketingplan dat u direct kunt uitvoeren. 

In het kort

College: Avondopleiding: 18:30 - 21:30 uur en dagopleiding 09:00 - 16:00 uur (incl. lunch)
Duur: 6 colleges; 2 maanden
Kosten: € 1.990,- excl. BTW
Locaties: Amsterdam

Meer informatie

Onderwerpen en colleges tijdens de opleiding Zoekmachinemarketing

De opleiding zoekmachinemarketing bestaat uit zes avondcolleges. Tijdens de opleiding leert u wat er bij zoekmachine komt kijken, welke ontwikkelingen te herkennen zijn en welke tools en technieken u kunt gebruiken om zoekmachinemarketing goed te bedrijven. De opleiding heeft vooral een praktische insteek met veel casussen en voorbeelden zodat u zelf direct met de opgedane kennis gefundeerd aan de slag kunt. Optioneel is het afronden van de opleiding met het schrijven van een zoekmachinemarketing basisplan om zoekmachinemarketing in uw organisatie goed te introduceren of te verbeteren.  

 • Search strategie
 • SEA; opzet van succesvolle campagnes 
 • SEA: optimalisatie
 • SEA: advanced mogelijkheden
 • SEO: basics techniek en content
 • SEO teksten en linkbuilding

Individuele opdracht (optioneel)

Het opstellen van de individuele opdracht is facultatief. Beeckestijn Business School biedt deze mogelijkheid omdat het opstellen van uw eigen plan u uitdaagt de aangeboden kennis uit de colleges te vertalen naar uw eigen organisatie/situatie. De individuele opdracht bestaat uit het opstellen van een zoekmachinemarketingplan voor uw organisatie of voor een relatie. U verlaat de opleiding met een eigen zoekmachinemarketingplan (strategie en uitvoering), begeleid en getoetst door docenten en experts. U rondt de opleiding door met uw (kern)docent een eindgesprek te voeren over uw individuele opdracht.

Resultaat: wat bereikt u met de opleiding Zoekmachinemarketing?

De opleiding Zoekmachinemarketing geeft u strategische inzichten in het analyseren van uw website en online campagnes. Daarnaast leert u zoekmachinemarketing in de juiste context te plaatsten en krijgt u ruim voldoende (praktisch) inzicht in en kennis over de mogelijkheden, tools en technieken om succesvol aan de slag te gaan met zoekmachinemarketing.

 • Binnen twee maanden beheerst u de strategie en praktijk van zoekmachinemarketing en bent u helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen.
 • U weet welke factoren van invloed zijn op uw Google-ranking en hoe u deze kunt beïnvloeden
 • U kunt actief aan de slag met het opzetten, monitoren en bijsturen van Google advertentiecampagnes.
 • U hebt overzicht over de mogelijkheden, tools en middelen op het gebied van zoekmachinemarketing en kunt hier actief mee aan de slag.
 • U schrijft (optioneel) uw eigen zoekmachine marketingplan, direct geschikt voor implementatie (in uw eigen organisatie). 
 • U ontvangt, na het succesvol afronden van de opleiding, uw diploma 'Zoekmachinemarketing'.
 • U bouwt een relevant en interessant netwerk op, ook na uw studie. 

Voor wie is de opleiding Zoekmachinemarketing bedoeld?

U bent marketingmanager, (online) marketeer, social media manager, content manager, webmanager of communicatiemanager en wilt graag meer kennis over en inzicht in de mogelijkheden van zoekmachinemarketing en wilt de zoekmachinemarketing binnen uw organisatie opzetten en/of verbeteren.

Vooropleiding

U beschikt als professional over een aantal jaren relevante werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en deze graag toepassen in praktijk.

Collegetijden en -duur

De korte opleiding Zoekmachinemarketing kent 6 vaste avondcolleges. Deze worden op één vaste avond in de week gegeven, van 18.30 - 21.30 uur. De totale opleiding duurt ongeveer 2 maanden.

Dagvariant
De korte opleiding Zoekmachinemarketing wordt ook gegeven als dagopleiding. U krijgt dan 3x een dag college, op één vaste dag in de week, met 2 colleges van 3 uur op één dag. De collegetijden zijn van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 16.00 uur.

Studiebelasting

Naast de wekelijkse collegeavond gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  

Dagvariant

Naast de wekelijkse collegedag gemiddeld 5 uur per week voor zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur en het schrijven van het plan (indien van toepassing)).  
De opleiding is uitstekend te volgen naast een drukke baan.  

Investering*

Het collegegeld bedraagt € 1.990,-. Dit is exclusief een pakket met vakliteratuur en readers t.w.v. € 195,-. De vergoeding voor de individuele opdracht, coaching en het eindgesprek is € 395,- (optioneel). Deze prijzen zijn exclusief BTW. Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen. Informeer naar de mogelijkheden. 

* De hier genoemde prijzen zijn de actuele en geldende tarieven per 1 juni 2013. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht na inschrijving. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere tarieven staan genoemd, deze zijn dan niet juist.

Topdocenten met praktijkervaring

Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Docenten voor de opleiding Zoekmachinemarketing

 • Frans Appels
  Frans Appels
  Frans Appels groeide op in Gorinchem en studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Frans specialiseerde zich in marketing en IT. Na zijn studie... Lees meer

Wij geven u graag vooraf een goede en gedegen indruk van onze opleidingen, daarom organiseren wij regelmatig proefcolleges zodat u uitgebreid kennis kunt maken met onze opleidingen. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties. Het proefcollege geeft u een goede inhoudelijke indruk van de opleiding; onderwerpen als einddoel van de opleiding, collegeprogramma, studiebelasting etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen. Deelname aan het proefcollege is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Proefcolleges voor deze opleiding

maandag 6 maart 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 7 maart 2017, 19.00 - 21.00, Eindhoven
woensdag 8 maart 2017, 19.00 - 21.00, Amsterdam
maandag 13 maart 2017, 19.00 - 21.00, Webinar
dinsdag 14 maart 2017, 19.00 - 21.00, Leusden

Beeckestijn Business School kiest centrale gelegen opleidingslocaties die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. 

Startdata & locaties Zoekmachinemarketing (korte opleiding)

Het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Neem hiervoor contact op via 088 - 47 222 30

Start:
donderdag 26 januari 2017
Locaties:
Dagopleiding: Leusden