Clinic

Aan de slag met in-housing: hoe transformeer je de digitale marketing organisatie?

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de clinic: Aan de slag met in-housing: Hoe transformeer je de digitale marketing operatie? door Steven Pieneman en Babs van Gisbergen. 

DE TrANSITIE NAAR EEN IN-HOUSE DIGITALe MARKETING OPERATIE

Er is een omslag zichtbaar onder adverteerders om hun digitale marketingactiviteiten in-house te brengen. De hedendaagse marketeer wil directe sturing op resultaten en ROI en heeft behoefte aan kortere doorlooptijden voor de implementatie. Organisaties zijn op zoek naar meer controle, meer sturing en meer transparantie binnen alle lagen van de marketingoperatie. Daarnaast heeft COVID-19 gezorgd voor versnelling van de digitale transformatie bij zowel consumenten als organisaties. Bedrijven die de prioriteit hebben gelegd bij hun digitale marketingtransformatie zijn wendbaarder en beter uitgerust voor toekomstig succes.

Het in-house halen van één of meerdere digitale marketingactiviteiten is een veel voorkomende stap. Organisatorisch heeft de overstap een flinke impact. Deze clinic behandelt de voors en tegens van in-housing, biedt praktische tips voor de procesgang en geeft bouwstenen voor de gewenste in-house setup.

WAT KUN JE VERWACHTEN? 

In deze clinic gaan Steven Pieneman en Babs van Gisbergen dieper in op een groot aantal facetten van het in-house brengen van digitale marketing activiteiten.

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Trends en ontwikkelingen van in-housing,
  • Waarom in-housing voor elke organisatie een goed idee is,
  • Hoe identificeer je de gebieden om te in-housen? Welke keuzes moet je maken?
  • Hoe bereid je je team en organisatie zo goed mogelijk voor op de overstap naar in-house?
  • Hoe maak je praktisch de overstap naar een in-house marketingoperatie?

Na afloop van de clinic kun je direct aan de slag met een praktisch stappenplan, dat een basis legt voor de transitie naar in-house.

VOOR WIE IS DEZE CLINIC INTERESSANT?

Deze clinic is voor alle (digitale) marketing managers, die (een gedeelte van) de digitale marketing operatie binnen de eigen muren van de organisatie willen gaan uitvoeren.

Over de sprekers 

Steven Pieneman
Steven is oprichter en directeur van Admanager. In het verleden is hij werkzaam geweest als digital director bij meerdere digitale bureaus en adverteerders als Heineken. Met ruim 20 jaar ervaring in de digitale marketing helpt hij adverteerders bij de digitale marketing transformatie.

 

Babs van Gisbergen
Babs is business development manager van Admanager. Babs heeft ruime ervaring binnen online media en marketing en houdt zich bezig met het optimaal indelen en structureren van team en business structuur.