Clinic

AI: een gamechanger in het communicatievak

Datum en locatie:
Online

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “AI: een gamechanger in het communicatievak" door Sonja Loth

AI is een gamechanger voor het communicatievak. In geen andere branche veranderen mogelijkheden, risico's en benodigde vaardigheden zo rap. Hoe bepaal je je positie en ga je om met alle nieuwe ontwikkelingen?

Generatieve AI, een specifieke tak van AI, is een technologie die een ongekende impact heeft op ons leven, waaronder werk, maatschappij, cultuur en economie. Deze impact van generatieve AI is nu al merkbaar in onze (zakelijke) wereld. Het beïnvloedt onder meer de manier waarop we leren, kennis vergaren, werken en samenwerken.

 En het meest revolutionair is misschien wel de impact van AI op het communicatievak.

AI toepassingen veranderen niet alleen de manier waarop informatie wordt verspreid en ontvangen. Het beïnvloedt ook de aard van de communicatie zelf. Met de opkomst van generatieve AI wordt het vermogen om relevante, boeiende en gepersonaliseerde inhoud te produceren aanzienlijk vergroot, waardoor communicatieprofessionals nieuwe mogelijkheden krijgen om hun doelgroepen te bereiken en te betrekken.

Wat komt er aan bod

Tijdens de clinic vertelt Sonja alles over de kansen van AI in het communicatievak:

  • De impact van generatieve AI op het communicatievak
  • Ontwikkelingen en hun kansen & risico's
  • Cases met inspiratie & voorbeelden
  • Praktische tips voor implementatie
  • De need-to-know tools
  • De basis voor goede inzet: hoe te prompten – de must-have skill van 2024

Over de spreker

Sonja Loth adviseert als strateeg en business developer sinds 1999 merken  en C-level over (veranderingen in) marketing en communicatie vanuit de leidende digital, social en content partijen zoals AltaVista, MSN, SOCIAL.INC (founder) en MPG (partner). Ook coacht ze Leadership & CEO’s en is regelmatig actief voor BNR en RTL. 

Sinds oktober 2022 is Sonja weer ondernemer als Freelance Strategy Director en interim Head of Communication, Digital Marketing, o.a. voor D66, Techniek Nederland, Eneco, De Nederlandsche Bank en GH+O Communicatie.

Sonja Loth

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • De sessie vindt plaats op woensdag 20 maart en duurt van 09:30 tot 11:00 uur
  • De sessie is online te volgen. Voorafgaand ontvang je een e-mail met inloggegevens

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

IK KAN ER NIET BIJ ZIJN OP  HET TIJDSTIP VAN DE CLINIC, KAN IK DE OPNAMES ONTVANGEN?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Dat weten we meestal pas kort van tevoren. Bij de start van de clinic zullen we dit communiceren.

WANNEER ONTVANG IK DE INLOGGEGEVENS TOT DE LIVE-STREAM?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.