Clinic

Competitor Intelligence: Hoe weet je wat je concurrenten (gaan) doen?

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “Competitor Intelligence: Hoe weet je wat je concurrenten (gaan) doen?" door Joost Drieman. 

Competitor Intelligence

De onzekerheid van de wereldeconomie, Covid, supply chain veranderingen en de war of talent zorgen ervoor dat bedrijven steeds voorzichtiger worden met investeringen en aankopen. Tegelijkertijd zien we hier en daar marktverzadiging optreden en dat het aantal concurrenten toeneemt. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om nieuwe klanten te krijgen en projecten te winnen. En daarbij gaat het niet alleen om de juiste oplossing tegen de scherpste prijs leveren, maar het is veel belangrijker om precies te begrijpen wat je concurrenten nu doen, en wat ze in de toekomst gaan doen. Wat is hun business strategie, welk tactisch spel gaan ze spelen, met welke producten en diensten gaan ze zich positioneren, wat is hun markt aandeel, etc.

Wat kan je verwachten? 

Tijdens deze clinic krijg je een introductie hoe je van competitor intelligence een kern competentie maakt: Wat is er voor nodig en wat moet je doen om te kunnen anticiperen op de te verwachte acties van je concurrent?

In de clinic komt het volgende aan bod:

  • Een overzicht en het begrijpen van de 5 verschillende vormen van concurrentie.
  • De traditionele en non-traditionele bronnen die je kan gebruiken om meer te weten te komen over de concurrentie.
  • Het toepassen van verschillende modellen en schema’s om de concurrentie in kaart brengen
  • Hoe zet je concurrentiele informatie en data om in intelligence en insights.
  • Uitleg over competitor simulatie (business wargames) en battle cards
  • Principe van win-loss analysis

Voor wie is de clinic interessant?

Deze clinic is geschikt voor business professionals, consultants, managers en executives die werkzaam zijn op het gebied van market intelligence, marktonderzoek, marketing, klanteninzicht, consumenten gedrag, data analyse, strategische planning, en alle anderen die meer willen leren over onderzoek en analyse van de competitieve spelers in de markt.

Na de clinic weet je precies welke data je waar moet vinden om te analyseren wat jouw belangrijkste concurrenten zullen gaan doen. Hierdoor worden jouw bijdragen en inzichten als belangrijk en strategisch ervaren, gaan de bedrijfsresultaten omhoog en krijg je meer waardering voor jouw werk.

Over Joost

Joost Drieman (MSc MBA), heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring in market- en competitive intelligence, business development, corporate strategy en management. Hij is eigenaar van Marix International NV, een bedrijf dat is gespecialiseerd in business consultancy en executive coaching. Daarnaast is Joost Vice President, global head of Intelligence Best Practices bij M-Brain en docent bij Beeckestijn.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

Ik kan er niet bij zijn op  het tijdstip van de clinic, kan ik de opnames ontvangen?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Als een clinic wordt opgenomen staat dit vermeld bij de clinic.

Wanneer ontvang ik de inloggegevens tot de live-stream?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.