Clinic

Competitor Intelligence: Hoe weet je wat je concurrenten (gaan) doen?

Date and location:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “Competitor Intelligence: Hoe weet je wat je concurrenten (gaan) doen?" door Joost Drieman. 

Competitor Intelligence

De onzekerheid van de wereldeconomie zorgt ervoor dat bedrijven steeds voorzichtiger worden met investeringen en aankopen. Tegelijkertijd zien we hier en daar marktverzadiging optreden en dat het aantal concurrenten toeneemt. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om nieuwe klanten te krijgen en projecten te winnen. En daarbij gaat het niet alleen om de juiste oplossing tegen de scherpste prijs leveren, maar het is veel belangrijker om precies te begrijpen wat je concurrenten nu doen, en wat ze in de toekomst gaan doen. Wat is hun strategie, welk tactisch spel gaan ze spelen, met welke producten en diensten gaan ze zich positioneren, wat is hun markt aandeel, etc.

Wat kan je verwachten? 

Tijdens deze clinic krijgt je een introductie hoe je van competitor intelligence een kern competentie maakt: Wat is er voor nodig om te kunnen anticiperen op de te verwachte acties van je concurrent?

In de clinic komt het volgende aan bod:

  • Een overzicht en het begrijpen van de 5 verschillende vormen van concurrentie.
  • De  traditionele en non-traditionele bronnen die je kan gebruiken om meer te weten te komen over de concurrentie.
  • Het toepassen van verschillende modellen en schema’s om de concurrentie in kaart brengen
  • Hoe zet je concurrentiele informatie en data om in intelligence en insights.
  • Uitleg over competitor simulatie (business wargames) en battle cards
  • Principe van win-loss analysis

Voor wie is de clinic interessant?

Deze clinic is geschikt voor business professionals, consultants, managers en executives die werkzaam zijn op het gebied van market intelligence, marktonderzoek, marketing, klanteninzicht, consumenten gedrag, data analyse, strategische planning, en alle anderen die meer willen leren over onderzoek en analyse van de competitieve spelers in de markt.

Na de clinic weet je precies welke data je waar moet vinden om te analyseren wat jouw belangrijkste concurrenten zal gaan doen. Hierdoor worden jouw bijdragen als belangrijk en strategisch ervaren, gaan de bedrijfsresultaten omhoog  en krijg je  meer waardering voor jouw werk.

Over Joost

Joost Drieman (MSc MBA), heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring in market- en competitive intelligence, business development, corporate strategy en management.  Hij is eigenaar van Marix International NV, een bedrijf dat is gespecialiseerd in business consultancy en executive coaching. Daarnaast is Joost Vice President, global head of Intelligence Best Practices bij M-Brain en docent bij Beeckestijn.