Clinic

Crisiscommunicatie & Leiderschap in het coronatijdperk, dat voortduurt

Datum en locatie:
Live-stream

Let op: het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze clinic. 

IS JOUW CRISISCOMMUNICATIE FUTUREPROOF? 

Crisiscommunicatie tijdens de eerste coronagolf was relatief eenvoudig. We waren immers allemaal slachtoffer van deze crisis, die ons overviel. En de communicatie werd vooral bepaald door de instructies van de overheid en het RIVM. Nu zitten we inmiddels in de tweede golf die al verwacht werd. En wat staat ons hierna nog te verwachten? Kunnen we ons nog verschuilen achter de slachtofferrol? En wat verandert er aan de crisisorganisatie, de communicatie en vooral ook voor het leiderschap in de crisis.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In deze clinic helpt crisisexpert Frank Peters je voorbereiden op de crisiscommunicatie-aanpak voor de volgende fase van de pandemie. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Afwijkende reputatiedrivers in deze bijzondere crisis
  • De beleids- en communicatiedilemma’s
  • Het slachtofferperspectief
  • De rol van de medewerkers en de leider binnen jouw organisatie
  • De voorbereiding van passende communicatie.

Voor wie is deze clinic? 

De clinic is interessant voor iedereen die binnen een organisatie verantwoordelijk is voor crisiscommunicatie en daarmee bescherming van de reputatie.

Over Frank Peters

Frank is oprichter en eigenaar van VIRTUS Communications. Vanuit zijn bureau geeft hij strategisch advies aan opdrachtgevers in het bedrijfsleven, non profit en de overheid. Frank is docent reputatiemanagement & crisiscommunicatie bij Beeckestijn Business School en een aantal universiteiten en veelvuldig spreker op congressen en seminars. Hij heeft een zestal vakboeken gepubliceerd over reputatiemanagement, crisiscommunicatie en woordvoering.