Event

Customer Experience Trends & Winners 2023

Datum en locatie:
Live-stream

event terugkijken?

Heb je het event gemist? Niet getreurd! Je kunt de trendsessie nu terugkijken op de Beeckestijn Knowledge Hub. Ontdek de belangrijkste customer experience trends van dit jaar!

trendsessie terugkijken ›

Wat zijn de belangrijkste customer experience trends van dit jaar? Anders Jansen licht ze graag toe tijdens het gratis online event op 24 mei 2023. En wie wordt de Customer Experience Professional 2023? Leer van de cases van de drie genomineerden die tijdens dit event hun customer experience plannen presenteren.

Customer experience trends 2023

Het Customer Experience Trendrapport van 2023 is uit! Daarin wordt je door Beeckestijn in samenwerking met Flowresulting meegenomen in de vijf belangrijkste customer experience trends van dit jaar. 

de vijf belangrijkste customer experience trends

De echte verbinding maken met klanten is waar het bestaansrecht voor bedrijven ligt. Wie de klantrelatie heeft, die heeft de toekomstDe leefwereld van onze klanten staat op dit moment bol van onzekerheden. En het beste antwoord op onzekerheid = zekerheid. De huidige tijd kenmerkt zich ook door een overvloed aan mogelijkheden die we klanten kunnen bieden. Dit vraagt om een focus van toegevoegde waarde naar toegekende waarde. Ondertussen wil de klant zowel superieure technologie als persoonlijke beleving. High tech én high touch. Daarnaast worden enquêtes en klantfeedback zijn talrijker, maar worden te weinig benut om echt te luisteren en te verbeteren. 2023 wordt misschien wel de laatste kans voor klantfeedback.

Tijdens het online event op 24 mei geeft Anders Jansen, partner bij Flowresulting, een toelichting op de trends uit het trendrapport. Hij laat tevens zien wat deze trends kunnen betekenen voor jouw organisatie of opdrachtgever(s).

Customer experience professional 2023

Wie krijgt de titel Customer Experience Professional 2023? Tijdens het event presenteren de drie genomineerden hun actuele, concrete en praktische CX-plannen. De jury kiest vervolgens de winnaar aan het eind van het event. De prijs is een initiatief van Beeckestijn Business School en heeft tot doel customer experience als vakgebied verder te ontwikkelen en te professionaliseren. De plannen worden beoordeeld op volledigheid, relevantie en creativiteit. 

Customer Experience Professional 2023

Genomineerden:

  • Jaliene de Haas-Willemsen (Communicatieadviseur & Coördinator Customer Journey  Christelijke Hogeschool Ede)
  • Karlijn Rooms (Customer Experience Specialist bij eHealth Ventures Group)
  • Armin van Oosten (Business Development Manager bij MWM2)