Clinic

CX Strategieën voor Synergie: Meetbaarheid en Menselijkheid

Datum en locatie:
Live-stream

verbeter de klantbeleving

Zoek jij meer kennis over customer experience? Zoek niet verder, wij helpen je graag verder. We bieden verschillende CX opleidingen, trainingen & masterclasses waarbij je aan de slag gaat met het het leveren van een bijzondere en waardevolle klantbeleving voor jouw organisatie.

Bekijk CX aanbod ›

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “CX Strategieën voor Synergie: Meetbaarheid en Menselijkheid" door Bastiaan Bless. 

We nodigen je uit voor een boeiende clinic over het fascinerende samenspel tussen meetbaarheid en menselijkheid. We staan samen met je stil bij de vraag: "Hoe behouden we onze menselijke touch in een tijdperk waarin technologieën ons steeds verder brengen in de wereld van metingen en analyses?".

Deze clinic is een uitnodiging om de kunst van het balanceren te verkennen. Waarbij we zowel de kracht van meetbare gegevens als de diepte van menselijke interacties omarmen. We zullen ontdekken hoe deze twee schijnbaar tegenstrijdige elementen kunnen samenkomen om betere resultaten, effectievere communicatie en meer empathische ervaringen en relaties te creëren.

Wat kan je verwachten?

Bereid je voor op een boeiende discussie en een diepgaande verkenning van de synergie tussen data en menselijke relaties, o.a. gebaseerd op echte praktijkvoorbeelden.

We behandelen enkele basics over:

  • Marketing analytics & accountability
  • Customer experience management & Organisatie
  • Persona's en segmentatie

praktische voorbeelden 

Tijdens de clinic worden de strategieën, best practices en lessen gedeeld van organisaties zoals BMW, Gazelle en CCV. Deze organisaties hebben geleerd hoe ze de harmonie en organisatie tussen meetbaarheid en menselijkheid kunnen realiseren. Deze clinic biedt waardevolle inzichten van een expert uit de praktijk. Ook leer je over concrete stappen om deze balans in jouw context te bereiken.

Over de spreker

Bastiaan Bless is Director Digital Sales bij CCV en heeft kennis en ervaring op het gebied van marketing en sales strategie, omni-channel klantbeleving en customer journey. Hij helpt bedrijven slim gebruik te maken van data en nieuwe technologieën en de klant daadwerkelijk centraal te stellen. Vanuit zijn ervaringen bij BMW, Gazelle en verschillende expert groepen neemt Bastiaan je mee in het organiseren van een onderscheidende klantbeleving. 

Bastiaan Bless | docent