Clinic

De employee journey: reboarding in tijden van corona

Datum en locatie:
Live-stream

Online clinic De employee journey: reboarding in tijden van corona door Bea Aarnoutse

Reboarding als onderdeel van de employee journey

De coronacrisis leidt tot verandering bij veel organisaties. Met een effectief reboardingprogramma neem je medewerkers daar zorgvuldig in mee. Reboarding is onboarding van huidige medewerkers: alle activiteiten die helpen om medewerkers te begeleiden en faciliteren bij de transitie van a naar b. Tijdens deze online clinic ga je aan de slag met de stappen die een organisatie kan zetten om succesvol te werken aan de reboarding van medewerkers en teams.

Wat leer je?

Bij grootschalige verandering zoals de huidige coronacrisis waarin veel staat te gebeuren, is het goed om je huidige medewerkers als ‘nieuwe’ medewerkers te beschouwen. Houd daarbij extra rekening met de emotionele impact die de verandering op hen heeft. Investeer daarom in een effectief reboarding-programma waarin je alle medewerkers op consistente en consequente wijze meeneemt in het nieuwe verhaal van de organisatie. Ondersteun ze tijdens de verschillende fases van de verandercurve. Laat ze – net als bij onboarding – in honderd dagen op interactieve wijze kennismaken met de ‘nieuwe’ organisatie. 

Alleen een gezamenlijke inspanning van Marketing, HR, Communicatie en leidinggevenden zorgt ervoor dat medewerkers de veranderingen zullen accepteren en een actieve bijdrage leveren aan de nieuwe ambities van de organisatie. In deze clinic leer je welke stappen je kunt zetten om medewerkers succesvol te reboarden.

Wat kun je verwachten?

In deze clinic neemt Bea Aarnoutse, managing director van verandercommunicatie bureau PROOF en auteur van alignment 2.0, je mee in de stappen die nodig zijn voor een goede reboarding.

Aan de orde komt:

  • Wat leren we van corona en wat kun je daarmee? 
  • Highlights uit het nationale corona-onderzoek onder medewerkers en de theorie van de veranderen.
  • Voorwaarden voor een goede reboarding en de rol van HR, Communicatie en leidinggevenden.
  • Aan de slag met reboarden: hoe doe je dat? De theorie: de zes stappen.
  • Aan de slag met reboarden: de praktijk. 
     

Over Bea Aarnoutse

Bea Aarnoutse is sinds 2010 managing partner en managing director van PROOF. In de afgelopen tien jaar had het PROOF team vaak een belangrijke rol bij aan veel verandertrajecten en zorgde zo ook voor stevig onderscheidend werk. Nationaal en internationaal. Voor klanten als Nationale Nederlanden, TU Delft, VGZ, KPMG, ING, Jumbo, Landal GreenParks, SVB en Ziggo werd en wordt op de Veemarkt dagelijkse gewerkt aan effectief en prijswinnend werk. PROOF heeft zich de laatste jaren onder regie van Bea zich ontwikkeld tot een bureau dat zich focust op de volledige employee journey. Werken aan een sterke reputatie begint altijd intern.