Carrière & opleiding

De marketing & CX skills die jij als marketeer nodig hebt

Date and location:
Live-stream


skills binnen marketing & Customer experience

Marketing en customer experience management worden binnen veel bedrijven en organisaties steeds belangrijker. Het aantal managers en professionals dat werkzaam is in het marketing en CX vakgebied groeit sterk. Maar welke skills zijn nu en in de toekomst van belang om echt waarde toe te kunnen voegen aan zowel klanten als de organisatie?

Hans Molenaar neemt je tijdens een interactieve sessie mee in skills, kennis en competenties op het gebied van marketing en customer experience. Hij zal aan de hand van veel concrete voorbeelden en recente onderzoeken laten zien waar veel behoefte aan bestaat. Ook zal hij in gaan op de toekomst, zeker gezien kunstmatige intelligentie het marketing en customer experience flink zal gaan beïnvloeden. Wat zijn kansen en bedreigingen?   

VOOR WIE IS DEZE SESSIE INTERESSANT?

Deze sessie is voor iedereen die werkzaam is binnen binnen marketing, communicatie, customer service en customer experience en zijn positie op de arbeidsmarkt willen versterken of willen weten wat de toekomst hen kan brengen. Of je nu in between jobs bent of nieuwsgierig bent naar de volgende stap binnen jouw organisatie. Ook voor B2B marketeers, non-profit & zzp'ers.

 

Hans Molenaar

Hans Molenaar is oprichter en directeur van Beeckestijn Business School. Ook is hij is voorzitter van de PIM Marketing Literatuurprijs en Marketing Scriptieprijs. In het verleden heeft hij zowel voor grote corporates B2B marketing en salesmanagement posities vervuld. 

Praktische informatie

  • De sessie duurt van 16:00 tot 17:00 uur
  • In het eerste deel neemt Hans je mee in de marketing & CX skills
  • Aan het einde is er tijdens de Q&A ruimte voor jouw persoonlijke vragen
  • De sessie is online te volgen. Voorafgaand ontvang je een e-mail met inloggegevens