Clinic

De P van Prijs; dit moet je als marketeer weten over de echte prijs van jouw product

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de clinic 'De P van Prijs; dit moet je als marketeer weten over de echte prijs van jouw product' door Michel Scholte.

Helaas is Michel Scholte door omstandigheden afwezig, zijn collega Reinier de Adelhart Toorop (Head of Research) neemt de clinic over.

De P van Prijs

We zijn allemaal opgevoed met dit belangrijke instrument in de marketingmix. Vooral met doel om meer te verkopen. Maar daarbij vergeten we de externe sociale en ecologische effecten, zoals onderbetaling, gezondheid en veiligheid, broeikasgasemissies, watergebruik en biodiversiteit.​ Wat zou de echte prijs zijn van jouw product als je dit doorrekent? Een echte prijsstelling is namelijk een fundament van een duurzame en inclusieve economie. 

True Price ontwikkelde wereldwijd de eerste methode om sociale en milieukosten in de waardeketen te meten. De methode gaat uit van internationale conventies (o.a. VN UVRM, UNGP's, ILO Fundamental Principles, OESO-richtlijnen voor MNO) als normatieve basis.​ Een echte prijs is de marktprijs plus de sociale en milieukosten van een product. 

Als marketeer is het belangrijk om de impact van ‘true pricing’ te kennen en waar mogelijk toe te passen. Want als marketeers zijn wij mede verantwoordelijk voor de impact van onze producten op de wereld. 

Voor wie is de clinic interessant? 

Iedereen die meer wilt leren over de echte prijs en een onderdeel wilt zijn van een nieuwe economie. 

Over Michel Scholte

Michel Scholte is sinds 2012 directeur en medeoprichter van True Price en sinds 2018 ook directeur en medeoprichter bij Impact Institute. In januari 2021 is Michel verkozen tot Minister van de Nieuwe Economie. Hij is een veelgevraagde keynote-spreker en is auteur van vele True Price-rapporten. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van True Pricing in het bedrijfsleven. Bovendien is hij lid van de think-tank Worldconnectors en alumnus van het World Economic Forum Global Shapers-netwerk. Michel heeft verschillende adviesfuncties op het gebied van impactmeting en impactwaardering.

Michel Scholte

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen

Ik kan niet op het tijdstip van de clinic, kan ik de opnames ontvangen?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden zo dat je de opname & hand-out ontvangt (indien aanwezig). 

Wanneer ontvang ik de inloggegevens tot de live-stream?

Je ontvangt de gegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor de aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de clinic.

Is de clinic vandaag en heb je nog niks ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je direct de inloggegevens toe.