Event

Digital marketing trends & winners 2022

Date and location:
Live-stream

Welke digital marketing trends kun je verwachten in 2022 en wie wordt de Digital Marketing Professional 2021? Ontdek het tijdens dit online event. 

Digital marketing trends 2022

Onlangs is het Digital Marketing Trendrapport 2022 verschenen. In dit nieuwe trendrapport neemt digital strateeg Bart Meerdink je mee in de belangrijkste trends voor jou als marketeer. Wat kan je verwachten? 

De Big Tech partijen gaan in 2022 de strijd met elkaar aan om elkaars verdienmodel te verkleinen. Er wordt massaal geïnvesteerd in Artificial Intelligence (AI) en Augmented Reality (AR)/Virtual Reality (VR) waarmee onze fysieke wereld steeds verder digitaliseert en de basis wordt gelegd voor de Metaverse.

Als marketeers ploeteren we door om onze funnels, die steeds complexer worden, slimmer in te richten. De rol van centrale data collectie en de juiste tools wordt daarbij belangrijker. Dit leidt tot een hele nieuwe discipline in ons vakgebied; Marketing Ops

Aan de andere kant worden we steeds meer geholpen door de automatisering van Ads & Search. Is het nobele handwerk van dagelijks campagnes optimaliseren daardoor verleden tijd en houden we meer tijd over voor het bouwen van een sterk merk?

Ondertussen is de consument nog steeds heel vatbaar voor goedkoop en snel. Toch lukt het marketeers steeds vaker om hen te verleiden tot groenere keuzes.

Maar al deze ontwikkelingen zijn weinig waard als we niet de (juiste) mensen hebben om er op in te spelen. Helaas leidt de krapte op de arbeidsmarkt tot een vertraging in menig digitale roadmap. Er wordt in 2022 dan ook meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van medewerkers om ze te binden en behouden. 

19 januari

Tijdens het event geeft Bart een toelichting op de trends uit het trendrapport. Daarnaast laat hij zien wat de trends kunnen betekenen voor jouw organisatie of opdrachtgever(s). 

Digital Marketing Professional 2021

Wie mag zich Digital Marketing Professional 2021 noemen? Tijdens het event kiest de jury de winnaar op basis van een actueel, concreet en praktisch plan. De prijs is een initiatief van Beeckestijn Business School en CustomerTalk en heeft tot doel digitale marketing als vakgebied verder te ontwikkelen en te professionaliseren. De plannen worden beoordeeld op volledigheid, relevantie en creativiteit. 

Digital Marketing Trends & winners 2022

De genomineerden

MARIANNE COERT

Een zeer gedegen digitale marketingaanpak voor een mobiliteitsaanbieder in transitie. Het plan laat zien welke digitale diensten Arval (onderdeel BNP Paribas) moet ontwikkelen en hoe het de interne organisatie meeneemt in deze verduurzaming. 

ANDRIES HIEMSTRA

Een bijzonder ervaren digital strateeg die in zijn plan een raamwerk neerlegt hoe moderne bureaus het beste met klanten en medewerkers kunnen omgaan. Van uurtje factuurtje naar echte waarde en passie.

OLGA KASTELEIN

Al werkende aan haar digitaal marketing plan voor Nikon EU kwam Olga erachter dat de grootste winst zat in een strakkere Europese Marketingtech & operations aanpak. Dit heeft ze vervolgens fantastisch neergezet; van datastromen, tooling tot de juiste way-of-work.  

Digital Marketing Trends & winners 2022