Clinic

Digitale toegankelijkheid, daar moet ook jij wat mee

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “Digitale Toegankelijkheid" door Angeliek Lieverdink. 

Digitale Toegankelijkheid - ook wel Accessibility genoemd - staat meer en meer bij organisaties op de agenda. Los van voldoen aan wet- en regelgeving zien zij de toegevoegde waarde en voordelen in van een digitoegankelijke organisatie. Wel blijkt het in de praktijk een lastig onderwerp. Het is complex, het is veel, het lijkt ongrijpbaar. De vraag is: is dat terecht? Of gaat het om de manier hoe je Toegankelijkheid aanpakt?

Deze sessie biedt achtergrondinformatie en vooral veel tips uit de praktijk. Je krijgt direct toepasbare acties om je organisatie mee te nemen in Toegankelijkheid. Digitale Toegankelijkheid is voor (semi-)overheidsorganisaties al een must. Andere organisaties en bedrijven volgen als per juni 2025 Europese regelgeving, de European Accessibility Act (EAA), in werking treedt.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de clinic komt het volgende aan bod:

Basics als

 • Wat is Digitale Toegankelijkheid (er komt inderdaad meer achtervandaan dan je verwacht)
 • Waar komt het wettelijk uit voort (stukje theorie ontkom je niet aan)

En uit de praktijk

 • Wie zijn er bij betrokken
 • Wat zijn alle voordelen (want echt die zijn er)
 • Waar zitten de eerste aandachtspunten, de must knows
 • Wanneer en hoe begin je
 • Waarop heeft Digitale Toegankelijkheid invloed, welke impact heeft het

Voor wie is deze clinic geschikt?

Voor iedereen die start met Digitale Toegankelijkheid en meteen winst wil behalen door alle praktische tips. Voor iedereen die al wel is gestart met Accessibility maar bij wie het in de organisatie maar niet lukt om Toegankelijkheid geïmplementeerd te krijgen. De praktische tips besparen je tijd, geld en frustratie.

Over de spreekster

Angeliek is in 2020 als platform-/webcoordinator bij een grote overheidsorganisatie in aanraking gekomen met Digitale Toegankelijkheid. Sinds dat moment heeft zij zich gespecialiseerd in het onderwerp. De afgelopen drie jaren stonden voor Angeliek in het teken van het uitbreiden van kennis, ervaring en expertise. Wat leidde tot de start van Startblok5: haar bedrijf dat geheel in het teken staat van Digitale Toegankelijkheid en alles wat daar aan te pas komt.

Angeliek-Lieverdink

Praktische informatie

 • Je kunt je gratis aanmelden voor deze clinic van Beeckestijn Business School
 • De clinic wordt gehouden van 14:00 tot 15:30 uur
 • De clinic zal online te volgen zijn via een live-stream
 • Voorafgaand aan de clinic ontvang je een mail met meer informatie

Veelgestelde vragen

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

IK KAN ER NIET BIJ ZIJN OP  HET TIJDSTIP VAN DE CLINIC, KAN IK DE OPNAMES ONTVANGEN?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Als een clinic wordt opgenomen staat dit vermeld bij de clinic.

WANNEER ONTVANG IK DE INLOGGEGEVENS TOT DE LIVE-STREAM?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.