Clinic

Ethiek en leiderschap in reputatie- & stakeholder management

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “Ethiek en leiderschap in reputatie- & stakeholder management” door Frank Peters.

Bonusdiscussies bij banken, ophef om coronasteun voor KLM en Booking en de val van het kabinet-Rutte III om de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. De tijd leert dat organisaties en merken geweldig kunnen ontsporen. De druk vanuit de omgeving neemt alleen maar toe en het louter voldoen aan wet- en regelgeving is al lang niet meer voldoende. Het gaat er nu om dat je voldoet aan de verwachtingen van de omgeving en integriteit is de heilige graal van leiderschap en cruciaal bij het opbouwen en beschermen van een sterke reputatie. 

Wat kun je verwachten?

In deze clinic bespreekt Frank Peters, auteur van het boek ‘Het Juiste Doen als Niemand Kijkt’ de lessen voor integer leiderschap. Met daarbij praktische adviezen op het gebied van reputatiemanagement en integriteit. Hij werkt daarbij toe naar het Integriteitsframe, dat je in de praktijk helpt om zorgvuldig om te gaan met morele vragen waarmee jouw organisatie of merk te maken krijgt. 

In de presentatie komen onder meer de volgende aspecten aan bod: 

  • Omgaan met de druk vanuit de omgeving 
  • Interactie met de stakeholders en hun verwachtingen 
  • Merkleiderschap vraagt ook om kwetsbaarheid 
  • Menselijke communicatie in de stakeholderdialoog 
  • De kracht van tegenspraak 
  • De bouwstenen van een integere merkcultuur 
  • Werken vanuit het moreel kompas 
  • Van aandeelhouderswaarde naar stakeholderwaarde 
  • Werkmodel voor integer leiderschap: Het IntegriteitsFrame

Voor wie is deze clinic?

De clinic is interessant voor iedereen die binnen een organisatie verantwoordelijk is voor reputatiemanagement en merkmanagement. 

Over Frank Peters

Frank is oprichter en eigenaar van VIRTUS Communications. Vanuit zijn bureau geeft hij strategisch advies aan opdrachtgevers in het bedrijfsleven, non profit en de overheid. Frank is docent reputatiemanagement & crisiscommunicatie bij Beeckestijn Business School en een aantal universiteiten en veelvuldig spreker op congressen en seminars. Hij heeft een zevental vakboeken gepubliceerd over reputatiemanagement, crisiscommunicatie en woordvoering.

Frank Peters | Docent | Beeckestijn Business School

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

Ik kan er niet bij zijn op  het tijdstip van de clinic, kan ik de opnames ontvangen?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Als een clinic wordt opgenomen staat dit vermeld bij de clinic.

Wanneer ontvang ik de inloggegevens tot de live-stream?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.