Clinic

Factbased groeien vanuit de sterke punten van je merk

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic 'Factbased groeien vanuit de sterke punten van je merk' door Ed Stibbe.

Waarom voorkeursmerken altijd winnen en hoe jij dat ook kan doen

Succesvolle bedrijven zoals Cool Blue, Nike en IKEA blinken uit in het sturen op merkvoorkeur: ze ontwikkelen specifieke proposities geïnspireerd op de voorkeuren van verschillende typen klanten en nog-niet klanten. IKEA bouwt bijvoorbeeld city-stores voor millennials zonder auto en Nike ontwikkelde, speciaal voor de budget georiënteerde NIKE-fan, grote winkels op de bekende outletcenters. Zo groeien ze harder dan hun concurrenten.

Groei vormt het bestaansrecht van elke marketeer en ondernemer. Maar met de snel wisselende marktomstandigheden, kieskeurige klanten en eindeloos veel marketingvariabelen om op te sturen wordt het steeds complexer om een succesvolle groei- of herstelstrategie ontwikkelen. Sturen op merkvoorkeur is dé oplossing. Want merkvoorkeur is de enige marketing-KPI die een bewezen causaal verband heeft met een business-KPI als marktaandeel. Sturen op merkvoorkeur is data gedreven, dus factbased, en klantgericht sturen op groei.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de clinic maak je kennis hoe je door focus op de groei van merkvoorkeur een data gedreven en klantgerichte groeistrategie ontwikkelt. En hoe je de strategie in de dagelijkse praktijk naar betere creatieve marketing ideeën vertaald. Ontdek aan de hand van verrassende voorbeelden uit de praktijk hoe winnende merken deze principes gebruiken en hoe jij deze zelf toepast op jouw marketing. De clinic zit boordevol inspiratie, praktische tips en tools waarmee jij met jouw merk ook een winnaar kunt worden en duurzamer en betekenisvoller kunt groeien.

  • Ontdek het bijzondere verband tussen merkvoorkeur en marktaandeel
  • Wat de vijf pijlers zijn onder merkvoorkeur?
  • Hoe je van klanten zonder voorkeur, klanten met voorkeur maakt
  • De meest effectieve weg naar groei bepalen via de Tree of Preference

Voor wie is de clinic bedoeld?

Deze clinic is interessant voor zowel ambitieuze B2B als B2C marketeers die meer uit de kracht van hun merk willen halen. Die nieuwsgierig zijn hoe je de laatste inzichten in marketing gebruikt voor een slimme, data gedreven groeistrategie. Jij wilt toch ook winnen met je merk!

Over Ed Stibbe

Ed Stibbe is een merk- en marketingexpert met ruim 30 jaar ervaring als adviseur en CEO van internationale, toonaangevende en prijswinnende merkadviesbureaus als o.a. Lintas, Lowe, en DraftFCB. Hij is medeoprichter van het Brand Preference Center, een marketingadviesbedrijf dat organisaties helpt met de ontwikkeling van factbased en klantgerichte groeistrategieën. Daarnaast is hij schrijver van het boek ‘Why winners give it all’ en blogger voor Adformatie.

Ed Stibbe

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

Ik kan er niet bij zijn op  het tijdstip van de clinic, kan ik de opnames ontvangen?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Als een clinic wordt opgenomen staat dit vermeld bij de clinic.

Wanneer ontvang ik de inloggegevens tot de live-stream?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.