Clinic

The future of Marketing & Sales in B2B

Datum en locatie:
Leusden
Live op locatie

B2B kennis & skills

Zoek jij meer kennis over de B2B marketing & sales ? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Binnen al onze opleidingen wordt aandacht besteed aan B2B, maar we bieden ook opleidingen en trainingen specifiek gericht op de B2B branche. 

Bekijk B2B aanbod ›


We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “The future of Marketing & Sales in B2B" door Jacob Schermers

Het bestaande B2B verkoopmodel, wat al meer dan 100 jaar in stand wordt gehouden, is niet opgewassen tegen de steeds beter opgeleide klant en personeelsschaarste. Het is duidelijk tijd voor innovatie: een nieuw verkoopmodel. De ‘black box’ van Sales, waarin Accountmanagers autonoom zijn met een eigen rayon en klanten, gaat verdwijnen. Vergelijk Sales eens met een productieproces: een grondstof moet bewerkt, geperst, gestanst en behandeld worden om als eindproduct de fabriek te verlaten. In Sales is iedereen gebrand is op ‘het eindproduct’; de weg ernaartoe maakt vaak niet uit. Hierdoor is de kwaliteit van Marketing (waar het salesproces mee start!) en Sales in vele organisaties erbarmelijk laag.

Leer de ‘black box’ te doorbreken door de toepassing van wetenschappelijke principes en een slimmere inzet van rollen, taken, processen en systemen.  

Wat kan je verwachten?

Tijdens de clinic leer je hoe je wetenschappelijke principes kan toepassen op het salesproces:

  • Waarom is het het einde van de buitendienst?
  • Industrialiseer je salesproces
  • Inside Sales & technologie
  • De veranderende rol van marketing

Daarna ga je als echte salesafdeling de wetenschap toepassen in een interactief ‘spel’, ‘The Dice game’: voortbrenging in de praktijk. Hierin leer je hoe met contra intuïtieve stappen en met de juiste focus je exponentiele resultaten behaalt. Hoe de business kan groeien en bloeien met deze wetenschappelijke benadering van de Theory of Constraints.

Over de spreker

Jacob Schermers is oprichter en CEO van het consultancybureau Sales Architects. Met zijn ervaring in Logistiek en Sales is hij dé specialist in het verbinden van salesstrategie en -executie. Als directeur voor vele diverse organisaties heeft hij het verschil in de markt weten te maken, wat heeft geleid tot groei in zowel marktaandeel als winst. Hij weet complexe zaken simpel te maken en daarmee aandacht en urgentie te krijgen voor wat belangrijk is. Sales Architects heeft sinds 2018 60+ succesvolle implementaties uitgevoerd voor B2B salesorganisaties. 

Jacob Schermers