Clinic

Google Analytics 4: het is nu tijd om te starten

Date and location:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “Google Analytics 4: het is nu tijd om te starten” door Felipe Wesbonk.

Google Analytics 4

Google heeft het Analytics platform compleet vernieuwd. Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwe standaard. Het is niet alleen een nieuwe update of versie, maar een compleet nieuwe meetmethode hoe het verkeer van je website en online marketing inspanningen gemeten wordt. Dit betekent dat je helemaal opnieuw moet beginnen met meten in deze nieuwe versie, want de gegevens kunnen niet omgezet worden. Daarom is het van belang om nu met GA4 te starten.

Voor veel bedrijven en organisaties is het nu al van belang om vooruit te kijken. Ga je direct volledig over op GA4 of blijf je nog data verzamelen in zowel de oude als de nieuwe versie? Als je Google Analytics wilt blijven gebruiken, dan is het geen kwestie meer of je GA4 gaat gebruiken, maar wanneer je hiermee gaat beginnen.

In deze clinic behandelt Felipe Google Analytics 4 op hoofdlijnen. Hiermee kun je je in snel tempo een goed beeld vormen van de (on)mogelijkheden en hoe je hier mee kunt starten.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze clinic laat Felipe zien wat de verschillen zijn tussen de huidige (oude) versie van Google Analytics en de nieuwe Google Analytics 4. Je raakt vertrouwd met de nieuwe interface, zodat je een beter beeld hebt waar je de voor jou benodigde informatie kunt vinden en wat de mogelijkheden zijn binnen GA4. Gezien het van groot belang is dat je snel met GA4 begint, laat hij ook de eerste stappen zien hoe je GA4 moet opzetten. Na afloop ben je bekend met de nieuwe lay-out, rapportages en de wijze waarop je GA4 kunt opzetten en hoe je kunt overstappen.

Tijdens het laatste halfuur is er uitgebreid ruimte voor jouw vragen tijdens de Q&A.

Over Felipe Wesbonk

Felipe is een gedreven e-commerce strateeg met een ruime ervaring in datadriven online marketing. Hij is sinds 2000 werkzaam binnen online marketing en was in eerdere functies verantwoordelijk voor het bedenken, realiseren en succesvol maken van diverse online activiteiten, zowel B2B als B2C. Hij was ruim 10 jaar in dienst bij Traffic Builders, eerst als consultant analytics & CRO, later als productmanager analytics en digital strateeg. In 2021 gestart met WebExpertise en helpt hij organisaties te groeien in online marketing. Daarnaast geeft hij bij Beeckestijn colleges op het gebied van Google Analytics en datavisualisatie.

Felipe Wesbonk

Aanmelden

  • Je kunt je gratis aanmelden voor deze clinic van Beeckestijn Business School
  • De clinic wordt gehouden van 14:00 tot 15:30 uur
  • De clinic zal te volgen zijn via een live-stream
  • Voorafgaand aan de clinic ontvang je een mail met meer informatie

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

Ik kan er niet bij zijn op  het tijdstip van de clinic, kan ik de opnames ontvangen?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Als een clinic wordt opgenomen staat dit vermeld bij de clinic.

Wanneer ontvang ik de inloggegevens tot de live-stream?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.