Clinic

Google Analytics 4: het is nu tijd om te starten

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “Google Analytics 4: het is nu tijd om te starten” door Felipe Wesbonk.

Google Analytics 4

Nog een aantal maanden en dan stopt Universal Analytics (de huidige versie van Google Analytics) met het verzamelen van data en moet je overgestapt zijn op de nieuwe versie Google Analytics 4 (GA4). Vanaf 1 juli 2023 is GA4 de nieuwe standaard! Het is niet alleen een nieuwe update of versie, maar een compleet nieuwe meetmethode hoe het verkeer van je website en online marketing inspanningen gemeten wordt. Dit betekent dat je helemaal opnieuw moet beginnen met meten in deze nieuwe versie, want de gegevens kunnen niet omgezet worden. Daarom is het van belang om nu met GA4 te starten. Anders heb je tegen die tijd geen historische data waar je naar kan kijken om je resultaten mee te vergelijken.

Voor veel bedrijven en organisaties is het nu al van belang om vooruit te kijken. Ga je direct volledig over op GA4 of blijf je nog data verzamelen in zowel de oude als de nieuwe versie? Als je Google Analytics wilt blijven gebruiken, dan is het geen kwestie meer of je GA4 gaat gebruiken, maar wanneer je hiermee gaat beginnen.

Wat kun je verwachten?

In deze clinic behandelt Felipe op hoofdlijnen de verschillen tussen Universal Analytics en GA4 en laat hij diverse tips zien hoe je het maximale uit GA4 haalt! 
Je raakt vertrouwd met de nieuwe interface, zodat je een beter beeld hebt waar je de voor jou benodigde informatie kunt vinden en wat de mogelijkheden zijn binnen GA4. Gezien het van groot belang is dat je snel met GA4 begint, laat hij ook de eerste stappen zien hoe je GA4 moet opzetten en hoe je doelen kunt migreren naar GA4. Na afloop ben je bekend met de nieuwe lay-out, rapportages en de wijze waarop je GA4 kunt opzetten en hoe je kunt overstappen. 

Er is uitgebreid ruimte voor jouw vragen tijdens de clinic.

Over Felipe Wesbonk

Felipe is een inspirerende, op groei gerichte trainer/coach en heeft sinds 2000 een ruime ervaring in datadriven online marketing. Zijn specialisme ligt met name bij Google Analytics, datavisualisatie (DataStudio) en conversie-optimalisatie. Sinds 2021 zelfstandig met zijn bedrijf WebExpertise en helpt hij organisaties te groeien in online marketing. Ook heeft hij de Praktijkgerichte E-Learning Google Analytics 4 ontwikkeld. Daarnaast geeft hij bij Beeckestijn colleges op het gebied van Google Analytics en datavisualisatie.

Felipe Wesbonk | docent

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

Ik kan er niet bij zijn op  het tijdstip van de clinic, kan ik de opnames ontvangen?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Als een clinic wordt opgenomen staat dit vermeld bij de clinic.

Wanneer ontvang ik de inloggegevens tot de live-stream?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.