Clinic

Hoe pas je Design Thinking toe in de praktijk?

Datum en locatie:
Live-stream

Design Thinking toepassen in de praktijk: welke stappen doorloop je? Ontdek het tijdens de gratis clinic 'Hoe pas je Design Thinking toe in de praktijk?' op woensdag 29 september 14:00 tot 15:30 uur.

MEER DESIGN THINKING INSPIRATIE

Sabine deelde haar kennis ook in onze Studio Beeckestijn podcast ğŸŽ§, luister de aflevering via Spotify ››

Wil je leren hoe je met de combinatie van creatief en analytisch denken tot andere inzichten en innovatieve resultaten komt? Volg dan de 2-daagse training Design Thinking of informeer naar de mogelijkheden voor een design thinking incompany training voor je hele team. 

Design Thinking

Steeds meer organisaties omarmen de principes van Design Thinking. Design Thinking is een mindset die je helpt om op een andere manier naar problemen te kijken. En die leidt tot impactvolle en duurzame innovaties, verbeteringen en oplossingen. Met een sterke nadruk op empathie voor de eindgebruiker, co-creatie, teamwork en het lef om te experimenten en te durven falen.

Maar hoe vertaalt deze mindset zich naar de praktijk? Hoe pas je de principes toe? Welke stappen doorloop je? Hoe gebruik je de canvassen? Hoe begeleid je een team? Mede omdat Design Thinking geen vaststaand proces is, zien we dat men er soms moeite mee heeft om het toe te passen in het dagelijks werk. En dat is zonde, want er zijn heel veel tools die je direct kan inzetten.

Wat kun je verwachten?

In deze clinic laten we zien hoe je Design Thinking in de praktijk toepast. Tijdens de clinic komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De principes, uitgangspunten en mispercepties van Design Thinking
  • Hoe je de Design mindset toepast op de uitdagingen van je organisatie
  • Verschillende Design Thinking tools
  • Hoe je komt tot verbeteringen die echt waarde toevoegen
  • Experimenteren en het werken met assumpties

Voor wie?

Deze clinic is interessant voor iedereen die zich bezig houdt met het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, of het aanscherpen van huidige. Bijvoorbeeld Innovatie, Product & proposition management, Customer Experience, Customer Intelligence en Digital. 

Over de spreker

De clinic wordt gegeven door Sabine Croes, partner bij Perspective. Sabine begeleidt innovatie en vernieuwingstrajecten bij diverse organisaties, waaronder ABN AMRO, PostNL, Eneco en KPN. Ze helpt teams bij het komen tot oplossingen die nieuwe waarde creëren voor eindgebruikers én de organisatie. Hierbij maakt ze onder andere gebruik van de principes en mindset van Business Design en Design Thinking en de werkwijze van Google Venture Design Sprints. Daarnaast traint Sabine teams om deze manier van denken en werken zelf toe te passen.

Sabine Croes

Veelgestelde vragen

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

IK KAN ER NIET BIJ ZIJN OP  HET TIJDSTIP VAN DE CLINIC, KAN IK DE OPNAMES ONTVANGEN?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

WANNEER ONTVANG IK DE INLOGGEGEVENS TOT DE LIVE-STREAM?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.