Clinic

Klantbeleving in de non-profit sector, nut en noodzaak

Datum en locatie:
Leusden

verbeter de klantbeleving

Zoek jij meer kennis over customer experience? Zoek niet verder, wij helpen je graag verder. We bieden verschillende CX opleidingen, trainingen & masterclasses waarbij je aan de slag gaat met het het leveren van een bijzondere en waardevolle klantbeleving voor jouw organisatie.

Bekijk CX aanbod ›

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic “Klantbeleving in de non-profit sector, nut en noodzaak" door Kees Kerkvliet. Deze clinic vindt plaats op onze hoofdlocatie in Leusden.

In de commerciële wereld is het zo klaar als een klontje: als je geen toegevoegde waarde en beleving biedt, dan kiest de klant voor een ander. Maar waarom zou je bijvoorbeeld als overheid tijd, aandacht en geld investeren in klantbeleving als de klant niets te kiezen heeft?

Juist als er niets te kiezen valt en je als klant (burger) afhankelijk bent van organisaties en instellingen is het cruciaal dat de dienstverlening transparant en gemakkelijk verloopt. En wat te denken van de steeds krapper wordende arbeidsmarkt? Het is toch veel leuker om te werken voor een organisatie, die werkt aan blije klanten dan voor een organisatie die klanten van het spreekwoordelijke ‘kastje naar de muur’ stuurt?

Gelukkig zijn er veel mooie voorbeelden van non-profit organisaties die een arm om de klant heen slaat en structureel werk maken van een goede Klantbeleving. Zo zijn er prachtige initiatieven te zien bij Hogescholen & MBO-instellingen, Woningcorporaties, Sociaal werkbedrijven, Gemeentes, Uitvoeringsinstanties, etc.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de clinic komt het volgende aan bod: 

  • Interactieve discussie over nut en noodzaak van klantbeleving in de non-profit sector
  • Hoe structureel en geïntegreerd te werken aan Klantvisie, Klantreizen, Internal Branding (Merkwaardig gedrag) en CX-principles binnen non-profit;
  • Praktijkcases van een Sociaal Werkbedrijf, Woningcorporatie en Hoge School
  • Case i.s.m. Guido Bindels, Business Unit Manager Werk & leren van het bedrijf Werkse!

Over kees kerkvliet

Kees Kerkvliet is eigenaar van TOTE-M, hét Klantbelevingsbureau in de Benelux. Als grondlegger van Klantbeleving en Klantreizen heeft Kees met TOTE-M meer dan 300 klantreizen en klantbelevingsprojecten begeleid in bij zowel profit als non-profit organisaties. Kees inspireert en begeleid als kerndocent bij Beeckestijn al meer dan 10 jaar studenten in diverse leergangen op gebied van klant- en medewerkersbeleving.

Kees Kerkvliet