Carrière & opleiding

De marketing & CX skills die jij als professional nodig hebt

Datum en locatie:
Online


skills binnen marketing & Customer experience

Marketing en customer experience management worden binnen veel bedrijven en organisaties steeds belangrijker. Het aantal managers en professionals dat werkzaam is in het marketing en CX vakgebied groeit sterk. Maar welke skills zijn nu en in de toekomst van belang om echt waarde toe te kunnen voegen aan zowel klanten als de organisatie?

Hans Molenaar neemt je mee in de skills, kennis en competenties op het gebied van marketing en customer experience. Hij zal aan de hand van veel concrete voorbeelden en recente onderzoeken laten zien waar veel behoefte aan bestaat. Ook zal hij in gaan op de toekomst, zeker gezien kunstmatige intelligentie het marketing en customer experience vakgebied flink zal gaan beïnvloeden. Wat zijn kansen en bedreigingen?   

VOOR WIE IS DEZE SESSIE INTERESSANT?

Deze sessie is voor iedereen die werkzaam is binnen binnen marketing, communicatie, customer service en customer experience. Wil je je positie op de arbeidsmarkt versterken of wil je weten wat de toekomst je kan brengen. Of je nu in between jobs bent of nieuwsgierig bent naar de volgende stap binnen jouw organisatie. Ook voor B2B marketeers, non-profit & zzp'ers.

Hans Molenaar Directeur Beeckestijn Business School


Hans Molenaar is oprichter en directeur van Beeckestijn Business School. Ook is hij voorzitter van de PIM Marketing Literatuurprijs en Marketing Scriptieprijs. In het verleden heeft hij zowel voor grote corporates als startups en B2B marketing en salesmanagement posities vervuld. 

  • De sessie vindt plaats op woensdag 17 april en duurt van 14:00 tot 15:30 uur
  • De sessie is online te volgen. Voorafgaand ontvang je een e-mail met inloggegevens