Clinic

Structureel je online performance verbeteren met online personalisatie

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic 'Structureel je online performance verbeteren met online personalisatie' door Eddy Boeve. 

Conversie optimalisatie door online personalisatie

Vanzelfsprekend wil je een zo hoog mogelijke omzet per bezoeker, maar ook een gebruiksvriendelijke website met een perfecte klantervaring. Dé manier om dat te bereiken is het structureel verbeteren van je conversie en user-/customer-experience. Afgelopen jaar zagen we het aantal conversie-optimalisatie tools sterk toenemen. Bijvoorbeeld op het gebied van online personalisatie, data-driven conversie en e-mail marketing.

Maar het aloude adagio “10% tools, 90% brains” is wat Eddy betreft nog steeds geldig. Succesvolle organisatie investeren daarom ook in het vergroten van de kennis over hun doelgroepen. Denk daarbij aan vragen als: waarom conversteren bezoekers niet? Of waarom juist wel?, wat overtuigt de doelgroep om die belangrijke stap in hun buyer journey te zetten? Wat weerhoudt ze juist? En hoe neem je obstakels weg?

We weten al lang dat een “one size fits all” oplossing ons niet gaat helpen bij het structureel verhogen van onze online performance. Gelukkig bieden de huidige online marketingtools ons (op basis van een Customer Data Platform (CDP)) de mogelijkheid om iedereen op onze websites en via e-mails een gepersonaliseerde benadering te geven, waardoor je slim verschillende sales-strategieën kunt gaan ontwikkelen voor de verschillende audiences die we kunnen onderscheiden met de bijpassende verleidingsfactoren en koopargumenten. Denk bijvoorbeeld aan onderscheid maken op basis van B2B- of B2C-klanten. Of op basis van eerstekeer-komers en terugkerende bezoekers. Of wellicht op basis van Recency, Frequency en Monetary (RFM): Hoe lang geleden bestelde iemand iets? Wat is de frequentie van hun bestelling(en). En wat was de gemiddelde orderwaarde (AOV) van die bestelling(en)?

Leer in korte tijd wat de belangrijkste factoren zijn voor het slim personaliseren van je online presence. En krijg een groot aantal tips & tricks om hier morgen al mee te starten.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Tijdens de clinic krijg je antwoord op de volgende vragen: 

  • Je leert kort de belangrijkste verleidingsprincipes kennen en ze effectief toe te passen.
  • Hoe je je doelgroep écht leert begrijpen, wat hen beweegt en hoe zij zich bewegen.
  • Hoe je door met personalisatie in spelen op hun specifieke kenmerken ze beter kunt laten converteren.
  • Hoe communiceer ik conversiegericht met unique buying arguments?
  • Welke bewezen verleidingsprincipes gebruiken anderen al succesvol?
  • Wat maakt nu eigenlijk een goede consumer-experience?
  • En hoe kan ik binnen mijn organisatie zodanig een proces inrichten zodat het werken aan een betere conversie geen project wordt, maar een continu proces?

VOOR WIE IS DE CLINIC INTERESSANT? 

De clinic is interessant voor iedereen waarbij e-commerce of leadwerving een belangrijk onderdeel is van het takenpakket. Je bent erop gericht meer online resultaat te boeken en maakt dan ook al gebruik van een of meer onderdelen van de online marketingmix, zoals SEO, SEA, linkbuilding of affiliate marketing. En je bent klaar om de volgende stap te zetten en je te verdiepen in nieuwe mogelijkheden om meer omzet te genereren online.

Over Eddy

Eddy Boeve is UX-strateeg, conversie-expert en docent. Eddy helpt als senior CRO, UX and Online Personalisation specialist bij iO organisaties bij het verbeteren van hun e-business effectiviteit. Met meer dan 25 jaar ervaring traint hij marketing- en designteams om structureel UX-verbetering, conversie-optimalisatie, persuasion, A/B-testen en online personalisatie in de organisatie in te zetten.

Eddy Boeve 400x400 rond

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

Ik kan er niet bij zijn op  het tijdstip van de clinic, kan ik de opnames ontvangen?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

Let op: niet elke clinic wordt opgenomen. Als een clinic wordt opgenomen staat dit vermeld bij de clinic.

Wanneer ontvang ik de inloggegevens tot de live-stream?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.