Clinic

Persuasive recruitment: het geheim van verleiden op de arbeidsmarkt

Datum en locatie:
Live-stream

We nodigen je graag uit voor de gratis clinic "Persuasive recruitment: het geheim van verleiden op de arbeidsmarkt" door Eric van Bourgonje.

Heb je wel eens goed gekeken naar het aantal mensen dat je vacatures bekijkt of je Werken-bij site bezoekt en dat vergeleken met het aantal dat daadwerkelijk solliciteert? Is het je wel eens opgevallen hoe groot dat gat is? En heb je je afgevraagd hoe dat nou komt?

De meeste mensen die graag bij jou willen werken en de vacature aantrekkelijk vinden solliciteren niet. Bijna altijd zijn er veel te veel drempels die de kandidaat weerhouden om daadwerkelijk op de sollicitatieknop drukken. Soms ligt het aan een droevige vacaturetekst of armzalige werkenbij-site functionaliteit, maar meestal komt het door allerlei belemmeringen in het brein van jouw ideale kandidaat. Er zijn tienduizenden redenen waarom de ideale kandidaten niet bij jou solliciteren en jou dus met een onvervulde vacature of een magere 'hire' achterlaten. En de ellende is dat je daar ook nog eens niet aan kunt doen…. of toch wel? 

Wat kun je verwachten?

Eric van Bourgonje neemt je in deze clinic mee in het geheim van verleiden op de arbeidsmarkt. Aan de hand van de theoretische basis en overtuigende praktijkvoorbeelden ontdek je hoe je de concurrentie op de arbeidsmarkt altijd een stapje voor blijft door de inzet van persuasive recruitment.

In de clinic komt het volgende aan bod: 

  • Hoe je met persuasive recruitment de meest gewilde kandidaten in beweging brengt. Zelfs als je niet het allerhoogste salaris of de dikste auto kan bieden
  • Waarom je gedag kunt zeggen tegen werving & selectie -en uitzendbureaus omdat je hun code gekraakt hebt, zonder dat het jou extra tijd kost
  • Hoe je een virtuele community van droomkandidaten opbouwt waardoor je altijd direct toegang hebt tot het toptalent in jouw doelgroepen

OVER ERIC VAN BOURGONJE 

Eric van Bourgonje is recruitment innovator en CEO bij Jobsrepublic. Zijn organisatie won als eerste ooit tweemaal de Werf& Award voor Beste Recruitment Case. Jobsrepublic is gespecialiseerd in het werven van hoge volumes en schaarse profielen op de arbeidsmarkt met behulp van hyper targeting en psychologische beïnvloeding. Ze werken voor klanten als Pon, Securitas, ETZ Ziekenhuis, Middin, AS Watson en Grant Thornton.

Wil jij je hele team of een individuele medeweker opleiden? Bekijk de mogelijkheden.