Clinic

Rebranding: de organisatie & implementatie

Datum en locatie:
Live-stream

 

Op vrijdag 26 november 2021 van 14:00 – 15:30 uur organiseert Beeckestijn Business School de clinic ‘Rebranding: de organisatie & implementatie’ gegeven door Niek Fransen en Arjan Kapteijns.

 

Het is tijd om te rebranden, wat nu?

Een merk is nooit ‘af’. Een sterk merk hebben én houden vraagt om continue aandacht en doorontwikkeling. Van tijd tot tijd is een merk toe aan een opfrisbeurt: of het nu gaat om een compleet nieuwe positionering of verandering van de merknaam of een kleine of grote aanpassing in de visuele identiteit. Dit alles noemen we vaak een rebranding.

Een organisatie voert gemiddeld eens in de zeven tot tien jaar significante veranderingen door aan haar merk(en). Soms lijkt het lastig het moment waarop je merk toe is aan een update te herkennen. Toch doen er zich in het leven van een organisatie verschillende momenten voor die zich goed lenen voor verandering – of sterker nog – die merkverandering noodzakelijk maken. Denk aan een fusie, overname of splitsing, een aangepast merkportfolio, naamswijziging of simpelweg het feit dat je positionering of huisstijl niet meer past bij deze tijd.

Maar wat als het moment daar is. Waar begin je dan? Wat zijn de eerste stappen die je zet, wat gaat het kosten, hoe overtuig je de board te investeren, en welk scenario kies je voor de rebranding? Rebranding projecten kunnen een flinke impact op de organisatie hebben en gepaard gaan met de nodige risico’s. Tegelijkertijd biedt een rebranding vaak kansen om het merk effectiever te organiseren en efficiency voordelen en kostenbesparingen te realiseren.

Wat kun je verwachten?

Deze rebranding clinic belicht de bedrijfskundige en operationele kant van rebranding. Er wordt ingegaan op de rol van branding in de business strategie. De redenen om te rebranden en de gouden regels van rebranding. Op basis van jarenlange ervaring met het begeleiden van grote en complexe rebrandings wordt ingegaan op hoe je een rebranding op de meest effectieve en efficiënte manier organiseert en implementeert. Wat zijn de stappen die je moet nemen om een rebranding - binnen ambitie, tijd en budget - tot een succes te maken? Wat komt er allemaal bij kijken? Van voorbereiding van de business case en budgetaanvraag tot de daadwerkelijke uitrol, maintenance en het inrichten van een effectieve merkorganisatie met behulp van de laatste brand technology tools.

Over de sprekers

De sprekers zijn client partner Arjan Kapteijns MM RM en senior programma manager Niek Fransen van VIM Group. VIM Group is gespecialiseerd in de ondersteuning van organisaties bij de executie van complexe rebranding programma’s en de implementatie van state-of-the-art merk technologie. VIM Group begeleide in de afgelopen jaren meer dan 2000 nationale en internationale rebrandings voor organisaties zoals o.a. Vattenfall, Volkswagen, ING,Nouryon, Geldmaat en Renewi.

  

Arjan Kapteijns
Niek Fransen

 

Voor wie?

Voor alle senior (corporate) communicatie, marketing en brand managers, professionals en ondernemers waarbij een mogelijke rebranding (binnenkort) op de agenda staat of komt te staan.

Veelgestelde vragen

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Alle clinics zijn gratis bij te wonen.

IK KAN ER NIET BIJ ZIJN OP  HET TIJDSTIP VAN DE CLINIC, KAN IK DE OPNAMES ONTVANGEN?

Als de clinic wordt opgenomen ontvangen alle aangemelde deelnemers een link om de clinic tot twee weken na de clinic datum terug te kijken. Kan je niet op de datum van de clinic? Je kan je alsnog aanmelden om de opname & handout te ontvangen.

WANNEER ONTVANG IK DE INLOGGEGEVENS TOT DE LIVE-STREAM?

Je ontvangt de live-stream inloggegevens op de dag voor de clinic (einde van de dag). We sturen je vlak voor aanvang ook nog een e-mail om direct deel te nemen aan de live-stream.

Is de clinic vandaag en heb je de live-stream gegevens nog niet ontvangen? Laat het ons weten via de chat en we sturen je de inloggegevens direct toe.